Wil je echt iets veranderen in de wereld? Zo kan het.

Wil je een positief verschil maken? Dan is het tijd om te gaan beleggen. Had je niet gedacht, he? Lees wat andere mensen in beweging willen zetten. En hoe ze dat kunnen doen. Het is nu niet meer mogelijk om zelf aan te geven wat je wilt veranderen.

Hans van der Staak wil:

"Dat de "graai"cultuur van topmanagers aangepakt wordt. Een eerlijke verdeling van beloning voor iedereen."

Dat zijn we van harte met je eens. Daarom kiest Triodos Bank ervoor om geen bonussen uit te keren. Lees meer hierover in dit artikel.

Vanaf vandaag een verschil maken.

Volgens Triodos Bank gaat beleggen niet alleen over geld verdienen, maar vooral over mensen die de wereld durven te veranderen. Vandaag nog daarmee beginnen? Kijk hoe je eenvoudig elke maand een bijdrage kunt leveren.

Martien Roelofs wil:

"Consuminderen, zaken die er écht toe doen..de zorg, duurzame energie... SAMEN via cooperaties. Van consument naar Prosument. Betrokken !"

Samen de wereld duurzamer maken, daar willen we graag bij van dienst zijn. Vandaar dat we bijvoorbeeld Texel Energie hebben gefinancierd.

Klaartje v. A. wil:

"dat er aandacht (èn - gerichte - hulp!) komt voor kinderen van ouders met een (vaak niet als zodanig (h)erkende) autisme spectrum stoornis."

Daarom financiert Triodos Bank het Raeger Autismecentrum om kinderen en ouders hierbij te ondersteunen.

Karen Lecoutre wil:

"dat we in projecten investeren voor Europese jongeren zonder toekomst in eigen land, om het fenomeen ¨verloren generatie¨ tegen te gaan."

Investeren in een jonge generatie maakt onderdeel uit van onze financieringen. Triodos Bank belegt daarnaast in cultuur omdat dit onderdeel van de maatschappij de levenskwaliteit verbetert. Daarnaast schenkt Triodos Foundation aan verschillende projecten voor jongeren. Bijvoorbeeld “Studio52nd”: http://www.triodosfoundation.nl/nl/over-triodos-foundation/wat-wij-doen/projecten/resultaten/?projectId=772886&locationId=11861&name=studio_52nd&cs=1. Deze stichting geeft kinderen uit een Amsterdamse achterstandswijk de kans om film en toneel te maken met professionals.

Cees Buys wil:

"dat we collectief niet onverschillig en passief blijven met alle verkeerde ontwikkelingen, politieke beslissingen en het blind volgen ervan."

Triodos Bank heeft de ambitie om concrete mogelijkheden aan te bieden om je geld te laten bijdragen aan zaken die je belangrijk vindt. Dit komt tot uiting in onze missie

Bart Huijbers wil:

"de kracht van schoonheid ervaren die door jonge ontwerpers teweeg wordt gebracht."

Zoals van Jan Gunneweg industrieel ontwerper die niet alleen opvalt door zijn veelal gedurfde unieke ontwerpen, maar ook door zijn buitengewoon technisch inzicht.

Magda Witte wil:

"Dat dieren niet meer worden beschouwd als economische goederen."

Dierenwelzijn staat bij Triodos Bank in een hoog vaandel. Enerzijds door bedrijven voor beleggingen uit te sluiten die aan dierproeven doen. Daarnaast financieren wij ondernemers die de voedselindustrie veranderen. Bekijk verschillende ondernemers die we financieren.

Pieter wil:

"dat leiders entoonaangevenden integer zijn en een voorbeeld voor het volk"

Dat zouden wij ook willen. We moeten hier alleen niet op wachten. Er zijn namelijk steeds meer leiders en toonaangevers 'in het klein’: kleine initiatieven die gezamenlijk een groot verschil maken. Zo maken we van klein het nieuwe groot. Bekijk hier onze film die we van de zomer lanceerden.

Je geld in afval stoppen.

U kunt bij ons beleggen in innovatieve bedrijven die streven naar 100% recycling van afval. Zoals De Meerlanden die vuilnis ophaalt met vuilniswagens die rijden op biogas. Biogas gemaakt van afval. Meer weten? klik hier.

martine van dam wil:

"dat over de gehele wereld het machtsmisbruik en de wreedheid tegenover dieren en mensen stopt."

We steunen een mooi project: masterpeace. Kijk op www.masterpeace.nl voor meer inspiratie

Sindy Li wil:

"tijdelijke sportvoorzieningen in de buurt op braakliggende terreinen in Amsterdam"

Dat lijkt ons een mooi plan. Triodos Bank initieert veel culturele broedplaatsen in leegstaande gebouwen. Zo help je de creativiteit en zorg je ervoor dat gebouwen een bestemming krijgen. Dat geldt hetzelfde voor braakliggend terrein. Dit is uitermate geschikt om te sporten. Hier kunnen interessante initiatieven ontstaan. Leuk voor kinderen in de buurt!

Jeremy Croes wil:

"Dat alles wat we produceren Cradle-to-Cradle is."

Dat streven wij ook na. Triodos Bank financiert ondernemers die kans zien om met gerecyclede materialen nieuwe producten te maken. Bijvoorbeeld Ragbag.

Ook in de sector Milieutechnologie financiert Triodos Bank innovatieve bedrijven die actief zijn op het gebied van recycling. Zoals De Meerlanden die vuilnis ophaalt met vuilniswagens die rijden op biogas.

Alexander Hogenbosch wil:

"geld verdienen"

Geld verdienen is prima, maar wat doe je er vervolgens mee? Juist daar kan het verschil gemaakt worden. Wil je weten wat wij met ons geld doen? Kijk dan “hier:“http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/

Annemieke Poutsma wil:

"mensen weer laten vertrouwen op hun eigen (levens)kracht en zelfgenezend vermogen"

Verschillende anderen deden op deze site een dergelijke oproep dus je wens wordt breedt gedragen. Bekijk hier de ondermeners in de zorg die wij financieren en die ons op dit gebied inspireren.

Rob Govers wil:

"alle horloges in de wereld batterijvrij. De energie van de beweging volstaat. Horloges met batterijen bij wet verbieden! "

Het batterij vrij maken van horloges is een goed streven. Laten we hopen dat de techniek daarvoor goedkoper wordt, zodat het voor iedereen bereikbaar wordt.

Xavier Lim wil:

"Alle ontwerpers eerlijke en duurzame ontwerpen maken voor eerlijke en duurzame bedrijven!"

Triodos bank stimuleert ontwerpers die vanuit een duurzame gedachte werken. Zowel binnen hun eigen bedrijf als de producten die ze maken. Bekijk hier een mooi voorbeeld.

Eerlijker voedsel in de winkel.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Rina Brunt wil:

"mensen die elkaar in de trein en bus aankijken en groeten als ze naast iemand of tegenover iemand gaan zitten. "

Contact maken is belangrijk voor een duurzame samenleving. Voor Triodos Bank betekent dit dat we mensgericht bankieren nastreven in plaats van transactiegericht.

Marije van der Park wil:

"Ik wil dat we bewuster omgaan met elkaar en de aarde! We ons meer verbonden voelen met het geheel. Dan is duurzaamheid vanzelfsprekend!"

Met deze gedachten kunnen wij het alleen maar eens zijn. Dit is onze missie.

engelien heinen wil:

"minder betegelde tuinen zodat we zelf voor een ecologische hoofdstructuur kunnen zorgen."

Meer mogelijkheden om zelf voedsel te verbouwen is een mooi uitgangspunt. Ecologisch beter en bovendien nog lekker en gezond ook.

Celeste Banning wil:

"mijn persoonlijkheid hanteren als stille bron van creatie.Waarbij mijn Gevoel (vrouwelijk) én Geestkracht (mannelijk) èlkaar omarmen"

Je kunt verder ontwikkelen en ontspannen bij verschillende door Triodos Bank gefinancierde yoga scholen en winkels in binnen- en buitenland.

Adrie Volkers wil:

"Nederland niet meer aan de leiband van Amerika laten lopen maar Europa een eigen "groen" en innovatief gezicht geven."

In het online jaarverslag van Triodos Bank is te zien hoe we duurzaam bankieren mogelijk maken als Europese bank.

Angelina ulrich wil:

"Een vredevolle wereld waarin compassie en duurzaamheid, samen delen belangrijke waarden zijn"

Dat is een mooi streven. Triodos Bank steunt via Triodos Foundation Masterpeace. Dit is een vredesorganisatie die in 2014 een groot vredesconcert organiseert in Caïro. Je kunt er bij zijn door je eigen vredesactiviteit te organiseren. Laat je inspireren, ze hebben een prachtige video

Maak hiervan een schone energiecentrale.

Steeds meer mensen maken hun huis duurzaam. Wekken hun eigen energie op. Nu nog de duizenden kantoren in ons land. Wil je vastgoed vergroenen? Kijk hier.

Marjolein Cazemier wil:

"klimaatneutraal wonen én leven"

Hoi Marjolein, Dat zou veel goeds opleveren. Mooi uitgangspunt van onze hypotheek afdeling is om bij het afsluiten van de hypotheek gelijk te kijken naar het verduurzamen van de woning. Zie hier

Gideon Boekenoogen wil:

"dat medewerkers alleen bijdragen aan het produceren van goede producten en overbodige, misleidende producten niet produceren."

De winnaar van de Triodos Bank Hart-Hoofdprijs 2012 is zo’n bijzondere producent. In dit bedrijf maken vrijwel alleen maar dove werknemers kozijnen en andere bouwmaterialen. Eerlijke producten gemaakt door bijzondere werknemers.

marieke coenen wil:

"dat we respectvol omgaan met alle dieren, planten, mineralen, mensen, landschappen.....en dat de politiek daar voortrekker in is :p "

Hoi Marieke, Misschien niet wachten op de politiek, zie 'Klein, het nieuwe groot’. Bewust omgaan met voedsel, geld, elkaar en de natuur dat is waar wij ons geld in willen investeren. Kijk op link hoe wij ondernemers vinden die hier elke dag voor aan het werk zijn.

Hoe meer zon, hoe meer handen aan het bed.

Zonnepanelen op het dak van een zorginstelling. En dan de opbrengst gebruiken om de zorg te verbeteren. Een geweldig idee. En zo zijn er meer in onze fondsen. Kijk maar hier.

jasmijn wil:

"Dat er minder luchtvervuiling is."

Hoi Jasmijn, Minder luchtvervuiling is beter voor mens, dier en de aarde. Trek een dikke trui aan als het koud is in plaats van de kachel omhoog te zetten. Ga fietsen in plaats van met de auto en laat de TV niet op standby staan. Als iedereen hier rekening mee houdt, wordt de lucht een stuk schoner.

Jack Weel wil:

"dat Nederland onderdeel van Duitsland wordt. Daar hebben ze tenminste groene energie!"

Dat is lastig te realiseren. De overstap naar schone energie zullen we zelf moeten doen. En daar kan iedereen aan bijdragen. Via onze fondsen draaiden vorig jaar honderdduizenden huishoudens op energie uit zon en wind. Hier vind je een voorbeeld.

Arthur Harms wil:

"Dat mensen met gevoel naar dieren kijken zonder dat het bij de drempel van de buitendeur stopt."

Dat gebeurt al dagelijks op zorgboerderijen. Kijk eens naar zorgboerderijen die we financieren. Hier leven mensen op door contact met dieren en planten.

Yvonne Keijzers wil:

"Ik wil dat we ophouden met het spuien van loze praatjes en echt actie ondernemen. Zodat deze planeet leefbaar blijft voor iedereen."

Dag Yvonne, goed idee! Wat zou je als eerste veranderen?

Wouter Boon wil:

"Dat banken geen reclame meer mogen maken!"

Dag Wouter, Reclame maken is op zich niet fout, want als je de juiste boodschap hebt, en je weet mensen te raken, die dan ook mischien hun gedrag veranderen, dan is reclame maken helemaal zo slecht nog niet.

Alexander vd Eijnde wil:

" Stimuleren van de cooperatieve vereniging als rechtsvorm voor het samenwerken in de buurt voor kinderopvang, werkvoorziening, zorg e.d "

Samen de wereld duurzamer maken, daar willen we graag bij van dienst zijn. Vandaar dat we bijvoorbeeld Texel Energie hebben gefinancierd. Een mooi voorbeeld van een coöperatie.

Robert-Carl van Koppen wil:

"prijzen voor producten waar alle (milieu- en sociale) kosten inzitten, zodat we eerlijk kunnen vergelijken."

Dit zou een belangrijke bijdrage leveren om iedereen te laten zien wat de werkelijke kosten van onze producten zijn. Zo hebben we bevoorbeeld gepleit voor een gelijkwaardige energiemarkt

Pieter-Jan Hollevoet wil:

"samen met andere creatievelingen een menselijk en artisieke eco-village opbouwen waarbij ieder een gelijkwaardige co-creator is"

Dag Pieter-Jan, Mooi initiatief. Wij volgen graag je uitvoering.

Paul H. Teuben wil:

"Ik wil dat duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid een structurele plaats krijgt in het onderwijs. "

Dag Paul, Dat zou een mooi streven zijn. Hoe structureler de boodschap wordt doorgegeven, hoe beter. Een vaste plaats hiervoor in het onderwijs zou een goed begin zijn.

Maarten wil:

"dat de overheid voor haar eigen gebouwen minimaal energielabel A verplicht stelt, terwijl ze nu nog met een mager C-tje genoegen neemt"

Dag Maarten, Dat zou een goed streven zijn! Triodos Bank investeert in vastgoed objecten die we energie efficienter maken. Daardoor worden ze aantrekkelijker voor huurders. Dat kunnen kantoren en monumenten zijn. Kijk welke gebouwen we al hebben verduurzaamd

Jan Jelle van Hasselt wil:

"Dat bedrijven met hun reclamecampagnes voor hun producten ook duidelijk en helder er over zijn dat daar sprake van is."

Dag Jan Jelle, Transparantie in bedrijfsvoering en over producten is iets wat ook wij nastreven. Wij zijn transparant over wat we met geld doen. Kijk hier maar eens.

Giel Boes wil:

"Ik ga er mede voor zorgen dat er wereldwijd méér groene dan grijze energie geleverd wordt . Geef meer terug aan de natuur dan je gebruikt!"

Daar streven wij ook naar! Lees hier hoe Triodos Bank jouw wens over duurzame energie realiseren. Daarnaast kun je zelf een bijdrage leveren door bij ons te beleggen in duurzame energie

Geld verdienen aan windkracht negen.

Windenergie is een echte groeimarkt. Via onze fondsen krijgen nu al tienduizenden huishoudens groene energie. Ook investeren in een sector die de wind mee heeft? Kijk hier.

Jet Rood wil:

"Dat mensen meer de waarde van het leven gaan inzien.Bewustwording als eerste stap."

Bewustwording is het begin van verandering. Dat sluit aan op deze campagne. We willen graag dat mensen zich reliseren dat ze met hun vermogen een bewuste keuze kunnen maken. Een duurzame keuze voor henzelf en de wereld.

maarten pelgrim wil:

"zorgen voor meer gelijkheid in de wereld"

Op veel manieren kun je een bijdrage leveren om de ongelijkheid in de wereld terug te brengen. Wij doen dat door klanten de mogelijkheid te bieden te beleggen in microfinanciering. Je inleg wordt door dit beleggingsfonds geïnvesteerd in microfinancieringsinstellingen. Hierdoor wordt ondernemerschap in ontwikkelingslanden gestimuleerd.

Ewoud Schretlen wil:

"Dat we eindelijk aan de 'Energiewende' beginnen. Leve een groen en schoon Nederland!"

Hallo Ewout, duurzame energie zoals windenergie is een echte groeimarkt. Via onze fondsen krijgen nu al tienduizenden huishoudens groene energie. Ook investeren in een sector die de wind mee heeft? Kijk hier

Lucien Knol wil:

"Dat ons voedsel duurzaam verbouwt wordt en landbouwdieren met respect worden behandeld."

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Ilse Smit wil:

"Ik wil dat alle dieren een goed leven hebben en geen enkel dier misbruikt wordt."

Triodos Bank financiert daarom ondernemers in de biologische landbouw sector omdat die zorgen voor eerlijk voedsel, geproduceerd met zorg voor mens, dier en omgeving.

Marcel Koppenol wil:

"Ik wil dat er meer biologisch voedel wordt verbouwd/verkocht."

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Annie Manders wil:

"Minder bureaucratie"

Te veel regels en procedures kunnen nadelig zijn. De samenleving heeft het nodig dat we snel inspelen op gebeurtenissen. Wij zien steeds meer iniatieven langskomen die potentiele bureaucratie omzeilen! Deze 'beweging’ is mooi terug te zien in de film Klein. Het nieuwe groot

Erik-Jan wil:

"meer beschermde natuurgebieden in Nederland"

Hoi Erik-Jan, We moeten onze natuurgebieden koesteren, mee eens. Beschermen van deze gebieden is essentieel. kijk hier om te zien hoe je hier eventueel zelf aan kunt bijdragen.

Lissa Mackie wil:

"de voedingsindustrie veranderen naar een bedrijfstak die lokaal diverse, gif- en GMO vrije, gezonde voeding produceert."

Dat is de reden dat Triodos Bank ondernemers financiert die natuurvoeding producren en verkopen. Eerlijke voeding gemaakt met respect voor mens en milieu.

Anne Gouweloos wil:

"Een stiltecentrum opzetten op het platteland waar iedereen op verhaal kon komen of kan mediteren"

Wellicht dat het door Triodos Bank gefinancierde centrum Paridjeza je kan inspireren.

Klein bedrijf. Groot effect.

Wil je kleine ondernemers in ontwikkelingslanden kansen bieden? Met een kleine lening kun je grote impact hebben. Bij Triodos Bank is het mogelijk om te beleggen in instellingen voor microfinanciering. Zo maak je met een klein bedrag een groot verschil.

Miranda wil:

"dat we het vele zwerfafval langs wegen en in het water serieus aan gaan pakken (als eerbetoon aan de aarde) "

Een belangrijke wens! We zien gelukkig steeds meer initiatieven om minder weg te gooien en meer met afval te doen. Triodos Bank financiert bijvoorbeeld ondernemers die kans zien om met gerecyclede materialen nieuwe producten te maken. Bijvoorbeeld Ragbag. Ook financieren wij innovatieve bedrijven die actief zijn op het gebied van recycling. Zoals De Meerlanden die vuilnis ophaalt met vuilniswagens die rijden op biogas.

Arthur van der Ham wil:

"mijn kwetsbaarheid in de publieke ruimte kunnen -blijven- tonen, zodat het besef van mensen groeit over hoe mooi en uniek ieder is."

Kunst en cultuur dragen bij aan een diversere samenleving. Een kunstenaar laat mensen op een andere manier naar de wereld kijken en dat verruimd je blikveld. Hierdoor leren mensen elkaar beter accepteren. Triodos Bank stimuleert dit door in kunst te investeren.

Maarten van Herk wil:

"Dat we als mensen meer vanuit liefde met elkaar omgaan dan vanuit oordelen over de ander. Vertrouw op elkaar en gebruik je kwetsbaarheid. "

Dag Maarten, Hier zijn wij het volledig mee eens. Wij financieren meerdere bedrijven die zich mede hierop richten. Zie bijvoorbeeld hier

Jaap Stoel wil:

"Meer onderzoek en ontwikkeling van nucleaire energie als een vorm van duurzame, rendabele en veilige energie."

Op dit moment wordt dit nog niet toegepast als te leveren energievorm. Een mooie oproep. Lees hier onze visie op het nucleaire debat

Leonie wil:

"dat we meer samen doen en onze straten, buurten, dorpen en steden prettig, leefbaar en schoon houden. Minder steen en meer groen! "

Verandering begint om je heen – bij jou en mij in de buurt. Klein is het nieuwe groot! Door op lokaal niveau de krachten te bundelen kun je zelf positieve veranderingen in gang zetten. Triodos bank investeert bijvoorbeeld veel in natuurwinkels, die hun producten vaak op lokaal niveau inkopen. Kijk hier voor een paar leuke voorbeelden.

Eric wil:

"dat we positief naar elkaar zijn en elkaar positief benaderen. Van het goede van de mens uitgaan."

Eric, we ondersteunen graag je oproep. We merken ook in de reacties van Wout en anderen dat er meer zijn die wat willen veranderen aan de manier waarop we met elkaar omgaan. De macht is niet meer aan groot, de kracht is aan klein. Samen kunnen we een verschil maken.

Hans wil:

"Ik wil dat al die 'ik willen' ook daadwerkelijk uitgevoerd worden in de praktijk z.s.m!"

Niet alle wensen zijn voldoende concreet om te realiseren. Sommige wensen hebben ook meer te maken met een verandering in denken en gedrag. Ook hiervoor geldt dat het uitspreken al een verschil kan maken. Je kunt ook kijken of je wensen kunt realiseren door er in te beleggen

Maurice Welling wil:

"Dat de kilometers die de boodschappen in mijn winkelwagen gereisd hebben, drastisch verminderd worden."

Graag! Je voetafdruk gaat aanzienlijk omlaag door het eten van seizoensgroente en fruit van lokale telers. Triodos Bank financiert daarom bijvoorbeeld Willem en Drees die lokale producten naar supermarkten in de buurt brengen.

erik berlingo wil:

"dat cold fussion de nieuwe energie bron word voor de mensheid."

Ook wij zijn continu bezig met ondersteunen van nieuwe alternatieven voor energieopwekking. Zo investeren wij in bedrijven die bijvoorbeeld energie opwekken vanuit de golven van de oceaan. Van waaruit we dit doen kunt u hier zien. Het betreffende bedrijf heet Ocean Power.

Apen die hun eigen energie opwekken.

Op de daken van de Apenheul in Apeldoorn staan sinds enige tijd zonnepanelen. De opgewekte energie wordt rechtstreeks aan de gebruikers geleverd. Ook investeren in schonere energie? Kijk hier.

Alie van der Ark wil:

"Ik wil dat ieder kind op aarde veilig en gezond kan opgroeien en de ruimte krijgt om zijn of haar talenten te ontdekken en ontwikkelen."

De microfinancieringsfondsen van Triodos Bank streven naar betere kansen voor mensen in ontwikkelingslanden. Door ondernemende mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële diensten, vergroten zij hun kansen en daarmee ook de kansen van hun kinderen. Lees hier meer over wat Triodos Bank al sinds 1994 op het gebied van microkrediet doet.

Joep van Ginderen wil:

"ontwikkelingslanden eerlijke kansen geven zichzelf te redden. B.v. door in NL op fairtrade bamboe fietsen te rijden van EerlijkeKansen."

Dat vinden wij ook erg belangrijk. En wat een mooi initiatief, EerlijkeKansen! Triodos Bank biedt vanuit haar missie de mogelijkheid om te beleggen in microfinanciering. Daarmee bieden we ondernemende mensen in ontwikkelingslanden toegang tot financiële diensten waardoor ze bijvoorbeeld een lening kunnen afsluiten, hun spaargeld veilig opzij zetten, hun inkomen verbeteren en zelf werkgelegenheid creëren. Vind hier meer informatie

Leny de Smit wil:

"Bel en ik vertel het.Het gaat over jeugd op scholen"

Hoi Leny, Mail ons je gegevens naar info@triodos.nl en we nemen contact met je op!

Jurrian van den Haak wil:

"dat het denken verandert. Dat 'willen' 'geloven' wordt. Want als je echt in iets gelooft, verwezenlijk je het. Geloven is het nieuwe willen."

Wij willen ook graag dat het denken verandert. Dat mensen zich bewust worden van het feit dat zij zelf een verschil kunnen maken, door wat je koopt, hoe je werkt, hoe je reist. We hebben hier een filmpje over gemaakt: http://www.triodos.nl/nl/klein-groot/

Dick Ronteltap wil:

"mensen eindelijk laten inzien dat mooi níet nieuw is en stuk níet weg! Dat groot, bekend en thuisbezorgd niet persé goed en degelijk is..."

Triodos Bank financiert ondernemers die kans zien om met gerecyclede materialen nieuwe producten te maken. Bijvoorbeeld Ragbag. Ook in de sector Milieutechnologie financiert Triodos Bank innovatieve bedrijven die actief zijn op het gebied van recycling.

Vitrine Theater wil:

"Een wettelijke verplichting dat elk benzinestation de accu van een elektrische auto binnen 5 minuten kan wisselen.Op Schiphol kan het al!"

Triodos Bank is voorstander van het rijden in elektrische auto’s. Daarom financieren we bijvoorbeeld Strix Lease en Hopper (elektrische scooters). Als elektrische auto’s meer gemeengoed gaan worden, zullen de voorzieningen daarvoor bij tankstations hopelijk toenemen. Als bank kunnen wij benzinestations uiteraard geen wettelijke verplichting opleggen.

Maarten Dullens wil:

"Ik wil dat Triodosbank meer van het verzamelde geld van haar klanten duurzaam belegt. Met name in energieprojecten in de gebouwde omgeving."

Dat doen we al voor beleggers die kiezen voor duurzame energie of duurzaam vastgoed

marlies van der kroft wil:

"Gushi Foundation schrijft een toolkit voor onderwijzers in het Zuiden om zelf inclusief onderwijs te ontwikkelen. Kan Triodos meebetalen?"

Misschien dat de Stichting Triodos Foundation je kan helpen?

Elke maand de wereld mooier maken.

Bij Triodos Bank kan je ook maandelijks beleggen. Vanaf 25 euro per maand maak je dan een verschil. Kijk voor meer informatie hier.

Sietske Klooster wil:

"Financiering als laagdrempelig interactief waarderings-systeem. Waarde(vols) laten ontstaan uit wisselwerking van ondernemer en financierder"

Onze accountmanagers zijn gespecialiseerd in een specifieke branche. Zo creëeren we meerwaarde in het contact met onze krediet nemers. Kijk hier voor onze deskundigheidsgebieden

Mila wil:

"Dat er niet meer gepest wordt en mensen lief zijn voor elkaar. Dan wordt de aarde een leukere plek."

Een mooie oproep die het waard is om te delen!

Renate Gijbels wil:

"Terugdringen vd (hoge) vleesconsumptie. Massa veeteelt veroorzaakt onnodige honger/dorst en dierenleed. Bovendien slecht vr de gezondheid."

Veel mensen vinden dat er iets aan hoge vleesconsumptie moet worden gedaan. Kijk naar onze deskundigheidsgebieden voor meer informatie.

ruud van der zee wil:

"meer aandacht voor overbevissing van de oceaan"

Overbevissing en daarmee het verlies van biodiversiteit is opgenomen in onze investeringscriteria (samenvatting). We eisen van ondernemingen in de visserij (waarin we investeren) dat ze aantoonbare alternatieven ontwikkelen voor de huidige werkwijze, die minder schadelijk is voor het milieu en de biodiversiteit en zich inspannen om de duurzaamheid van de bedrijfstak te verbeteren.

Mireille Paalvast wil:

"Kinderen in Peru en Bolivia een jeugd geven waar ze kunnen leren en spelen ipv moeten werken om rond te komen als gezin"

Hoi Mireille, ook wij streven naar betere kansen voor kinderen in ontwikkelingslanden. Daarom investeert Triodos Bank in microfinanciering. Door ondernemende mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële diensten, vergroten zij hun kansen en daarmee ook de kansen van hun kinderen.

Wilma Lankhorst wil:

"Ik wil dat toerisme en recreatie toekomstbestendiger worden zodat we nog lang samen van al het moois van deze planeet kunnen genieten."

Het in stand houden van de aarde is onze verplichting, zodat de volgende generaties net zo kunnen genieten zoals wij nu.

Jasper wil:

"Ik wil echt minder auto's in het straatbeeld."

Minder auto,s, en elektrisch, meer fietsen een schonere lucht. Met onze duurzame investeringen proberen we een bijdrage te leveren aan het geheel. Kijk hier om daar meer over te weten te komen.

Investeren in rust en stilte.

Via Triodos Bank kun je beleggen in groene projecten, die de natuur in Nederland beschermen en uitbreiden. Kijk hier.

jeroen de jager wil:

"Ik wil dat de overbevolking wordt teruggedrongen."

Triodos Bank gelooft dat microfinanciering kan bijdragen in een oplossing. Door mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële dienstverlening zijn ze staat beter voor zichzelf en hun familie te zorgen. Dankzij microfinanciering zijn ze in staat micro-ondernemingen te ontwikkelen waarmee ze over inkomen beschikken en vermogen kunnen opbouwen. Dit creëert stabiliteit en betere levensomstandigheden waardoor families minder groot hoeven te zijn.

bertus traanstra wil:

"ik wil dat de kleinschaligheid terugkeert"

Klein, het nieuwe groot? Een mooie wens waar wij volledig achter staan. Een mooi bedrijf dat Triodos Bank financiert en zeker aan jouw beschrijving voldoet is Willem en Drees

Cor Idzerda wil:

"Op school lesgeven in pedagogiek/psychologie, gedragskunde en typologie, gevolg minder agressie, conflicten en pestgedrag"

Triodos Bank financiert diverse onderwijsinstellingen voor kinderen en volwassenen. Niet alleen scholen, maar ook in conferentiecentra. Kijk welke onderwijs instellingen we steunen.

Joris wil:

"Dat de koffieboeren in Ethiopië een eerlijke prijs krijgen voor hun koffieoogst."

Dat vinden wij ook. Daarom financiert Triodos Bank bijvoorbeeld de duurzame koffie ondernemer Simon Levelt

Jan Sakko wil:

"dat burgers zelf overtuigde keuzes kunnen maken tussen wat werkelijk duurzame energie initiatieven zijn en wat nep (subsidieslurpers, etc.) "

Dit is reden dat Triodos Bank opdracht heeft gegeven om dit te onderzoeken. Uit het rapport Overheidsingrepen in de energiemarkt van CE Delft en Ecofys blijkt dat de overheid fossiele brandstoffen subsidieerd.

Martijn Ek wil:

"Ik wil leven in een eerlijke samenleving."

Dat wil Triodos Bank ook. Daarom financieren wij duurzame bedrijven welke bedrijven wij financieren

Rob Rozenboom wil:

"afhankelijkheid ombuigen in zelfstandigheid. Niet de hand ophouden maar hem uitsteken."

Triodos Bank gelooft dat microfinanciering mensen zelfstandig maakt. Door mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële dienstverlening zijn ze beter in staat voor zichzelf en hun familie te zorgen.

Lenneke Abrahams wil:

"Schenk 1x per mnd €1,- aan "NationaalDeelDoel", b.v. Goed eten voor allen, Zwerfvuil Weg, Dieren tellen mee, Alle kleuren zijn mooi etc."

Leuk intiatief, je kan ook (een deel van) de rente van je Triodos Spaarrekening schenken via de Triodos Foundation. Dan komt je renteschenking voor 100% terecht bij duurzame initiatieven, bijvoorbeeld projecten op het gebied van biologische landbouw, gezonde voeding, duurzame energie, kunst en cultuur en ontwikkelingssamenwerking.

Koene Scheepstra wil:

"Ik wil geld verdienen aan het energie neutraal maken van mijn dorp Lathum"

Een goed streven! Lees hier hoe Triodos Bank jouw wens wil helpen realiseren.

Aldura Venema wil:

"Dat het uitgangspunt is dat ieder mens zelfhelend vermogen kan ont-wikkelen. Dat juist gezondheidszorg zich richt op zelfhelend vermogen!"

Veel meer mensen willen hier wat aan veranderen en laten dat op deze site weten. Dank voor je post. Bekijk hier de ondermeners in de zorg die wij financieren en die ons op dit gebied inspireren.

Fred Biomanious wil:

"huidige geld als de drijfveer voor doen en laten vervangen door een middel dat ons helpt van uit duurzame motieven te handelen en wandelen "

We ondersteunen graag je oproep. Een manier waarin wij hier ook toe opriepen was toen wij de Tickertape in New York overnamen.

Annemieke Voorn wil:

"Kruiden en kleine groenten voor eigen gebruik zelf telen."

Klein, het nieuwe groot? Een goed idee, wij zouden dan ook nog graag wensen dat er veel lokale producten te koop zijn. Een mooi bedrijf dat Triodos Bank financiert en hieraan een bijdrage levert is Willem en Drees

Bauke en Marianne wil:

"Investeer in studentenhuisvesting! Wachtlijsten in bv Utrecht zijn lang; huisjesmelkers, vernedering, stress enz. Doe ‘t voor de toekomst!"

Op dit moment investeren we nog niet in studentenhuisvesting. Het zou goed (voor mens en milieu)zijn als er meer duurzame woningen komen, ook voor studenten. Op dit moment verduurzamen we bestaande bouw. Hopelijk kunnen we “hier”: http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?fs=13&cs=1 in de toekomst duurzame studentenhuisvestingen aan toevoegen

Rob Danen wil:

"Ik wil dat kinderen op school leren wat het is om 100% mens te zijn. Dat ze hun eigen gebruiksaanwijzing ontdekken, verwoorden en oefenen."

Een mooi streven Rob. En ook goed om kinderen al vroeg te laten nadenken over vragen als “gaat het om welvaart of welzijn”? En om wat je wordt, of om wie je wordt? Mogelijk vind je dit artikel over gezinshuizen interessant.

Marja de Putter wil:

"graag dat Doven en slechthorenden beter kunnen functioneren in samenleving"

Triodos Bank streeft daarom naar het zo toegankelijk mogelijk maken van bijvoorbeeld www.triodos.nl

Siu Yin Tjoa wil:

"dat er statiegeld komt op al die kleine flesjes en blikjes."

Statiegeld op klein flesjes is misschien zinvol. Blik wordt al voor groot gedeelte gerecycled en dus heeft “statiegeld niet veel zin”“:http://kringloopblik.nl/geen-statiegeld-op-blik volgens de Stichting Kringloop Blik (SKB)

Hugo Skoppek wil:

"dat dierentuinen blijven bestaan. Ze zijn een belangrijk aspect voor kinderen in steden, om kennis te maken met dieren."

Dierentuinen hadden vroeger een negatieve bijklank. Gelukkig richten veel dierentuinen zich tegenwoordig op natuur en milieueducatie en behoud van soorten. Zo financiert Triodos Bank OIKOS

Ioana Biris wil:

"Dat wij vaker delen. Als ik een koffie zelf koop, kan ik er ook eentje gewoon geven aan een buurtgenoot die het kan kopen. One for one!"

Goed idee! Deel duurzame koffie van bij voorbeeld Simon Levelt dan doe je twee keer goed.

I CAN CHANGE THE WORLD WITH MY TWO HANDS wil:

"de waarde van lokaal en samen telen in de stad voor de toekomst aantonen. Het verrijkt je sociale leven en beperkt je milieubelasting."

Stadsbewoners die zelf hun groente en fruit verbouwen. Leerzaam, lekker en duurzaam bovendien. We financieren al een project in de wijk Nesselande vlakbij Rotterdam. En in Almere financieren we bijvoorbeeld kinderopvang Krullevaartje. Daar kunnen kinderen meewerken aan de moestuin en kennismaken met de herkomst van voedsel. klik hier om de informatie te lezen.

Jacqueline Rempt wil:

"Ik wil graag dat mensen de volledige regie kunnen krijgen over hun eigen gezondheid in plaats van de verzekeraars. Zelf de zorg inkopen dus."

Goede zorg hoort bij de levenskwaliteit waar Triodos Bank voor staat. Steeds vaker zie je betaalbare particuliere initiatieven die andere zorg bieden. Een mooi voorbeeld is de Kastanjehof. Persoonljike aandacht is hier erg belangrijk.

Martijn Schreuder wil:

"Stadslandbouw verwerven tot standaard, buurtmoestuinen in ieder stadsdeel en buurt. Waar mensen centraal staan in verbinding met de aarde!!!"

Stadsbewoners die zelf hun groente en fruit verbouwen. Leerzaam, lekker en duurzaam bovendien. We financieren al een project in de wijk Nesselande vlakbij Rotterdam. En in Almere financieren we bijvoorbeeld kinderopvang Krullevaartje. Daar kunnen kinderen meewerken aan de moestuin en kennismaken met de herkomst van voedsel. klik hier om de informatie te lezen.

Tim Setton wil:

"Ik wil het oefenen in aandacht, compassie en lichamelijke ontspanning als een vast onderdeel in basis- en middelbaar onderwijs."

Hallo Tim, hier zijn wij het helemaal mee eens! Dit zijn belangrijke ingredienten van goed onderwijs. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedereen, dus ook mensen die niet in het reguliere onderwijs 'terecht’ kunnen, een eerlijke kans krijgen voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Zo financieren wij het Raeger Autismecentrum begeleidingscentrum voor kinderen van 3 t/m 12 jaar met een autisme spectrum stoornis (ASS) en een eventuele verstandelijke beperking.

kees stad wil:

"Een einde aan het kapitalisme"

Geld moet geworteld zijn in de reële economie en dient om bedrijven, organisaties en instellingen middelen te geven om duurzame producten en diensten te leveren waar vraag naar is. We denken dat het huidige geldsysteem ons daarin niet hoeft te beperken. Als bank dragen wij hier graag aan bij.

Ron de Graaf wil:

"met en door bewoners de Haarlemse woningen verduurzamen. Haarlem is al mooiste woon- en werkstad van NL, wordt ook duurzaamste."

Met het verduurzamen van particuliere woningen in Nederland valt nog veel duurzame impact te behalen. Goed om te horen dat Haarlem hier goede slagen in aan het maken is! Triodos Bank biedt mogelijkheden tot het verduurzamen van woningen, o.a. door het meefinancieren van de verbouwing (mits dit voldoet aan de criteria) en een stuk ontzorging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via hypotheken@triodos.nl of 030-694 25 00

Laurens Constantijn wil:

"Een meer duurzame en groene wereld waarin veel ruimte is voor positiviteit en schoonheid."

Wij gebruiken uw spaargeld om op een positieve manier onze maatschappij te veranderen. Wij kiezen er bewust voor om te investeren in bedrijven waarvan wij vinden dat ze iets bijdragen aan onze maatschappij.

Thijs Jansen wil:

"Ouderwets bankieren aan het loket en tegelijkertijd een bank die investeert in duurzaamheid"

Spannende vraag. Een landelijk kantoornetwerk is erg duur. Wij groeien als bank maar we hebben te weinig klanten om aan deze vraag te voldoen. Wij hopen dat we de toekomst genoeg relaties hebben om lokaal aanwezig te kunnen zijn.

Sahar Mokamel - Babori wil:

"Weten hoe je het beste armoede in de wereld kan bestrijden op een duurzame manier? "

Om daar aan bij te dragen is het belangrijk dat mensen in ontwikkelings landen een eerlijke kans krijgen om hun geld te verdienen. Wij doen dat bijvoorbeeld door onze klanten de mogelijkheid te bieden te beleggen in microfinanciering.

Liesbeth Beeftink wil:

"Ik wil dat er een einde komt aan de ivoorhandel en daarmee aan de genocide op olifanten in Afrika en Azie."

We ondersteunen graag je oproep. Om daar aan bij te dragen is het belangrijk dat mensen in ontwikkelings landen een eerlijke kans krijgen om hun geld te verdienen. Wij doen dat bijvoorbeeld door onze klanten de mogelijkheid te bieden te beleggen in microfinanciering.

Frederik wil:

"dat bedrijven niet meer streven naar meer winst, maar naar een betere wereld. "

Triodos Bank is mede initiatiefnemer van de Global Alliance for Banking on Values. Dit betreft een groep banken die andere waarden nastreven die meer waard zijn dan winst alleen. Kijk voor meer informatie op www.gabv.org

F. Brekelmans wil:

"Minder nadruk op welvaart ten gunste van welzijn en elkaar de ruimte geven en samen op een verantwoorde manier genieten van het leven. "

Deze oproep hebben wij ook willen doen met onze slogan “Volg je hart, gebruik je hoofd”.

Lysan Boshuyzen wil:

"mensen die geen onderwijs genoten hebben alsnog scholing bieden"

Triodos Bank investeert in onderwijs voor kinderen en volwassenen. dat doen we in scholen, maar ook in conferentiecentra. Kijk welke onderwijs instellingen we steunen.

Ron ter Hark wil:

"Dat kleine ondernemers weer met hun hart kunnen ondernemen en goede en duurzame producten kunnen verkopen. zonder uitgebuit te worden."

Klein, het nieuwe groot? Een mooie wens waar wij volledig achter staan. Een mooi bedrijf dat Triodos Bank financiert en zeker aan jouw beschrijving voldoet is Willem en Drees

karin de lange wil:

"dat we investeren in goed basisonderwijs en dus in kleinere klassen en goede lokalen"

Triodos Bank ontmoet allerlei mensen die ambities hebben als het gaat om onderwijs aan onze kinderen. “Kijk hier voor meerdere projecten op het gebied van onderwijs“http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?fs=17&cs=1

Helen van Gasperen wil:

"Ik wil dat iedereen zijn lidmaatschap van de Katholieke kerk opzegt."

Triodos Bank financiert vele initiatieven die op een of andere manier bijdragen aan levenskwaliteit. Vanuit onze overtuiging dat elk individu zichzelf binnen zijn of haar eigen levensbeschouwing moet kunnen ontplooien, financieren wij onder andere ook verschillende geloofsgemeenschappen met soms uiteenlopende opvattingen.

gwen tauber wil:

"vrede, geen oorlog, geen wapens"

Dat willen wij ook. Dan moeten we om te beginnen geen geld meer stoppen in de wapenindustrie. Triodos Bank investeert daarom niet ondernemingen die direct of indirect betrokken zijn bij het produceren en verkopen van wapens, specifiek ontworpen onderdelen voor wapens en wapengerelateerde diensten. Lees meer in onze strikte minimumeisen

Ton Hoeksma wil:

"Ik wil antwoord formuleren op problemen die de zorg nu kent. Puzzelen naar oplossingen en doen wat de mensen écht nodig hebben!"

Dat treft, daar Triodos Bank ook mee bezig. Door bijvoorbeeld het verduurzamen van het onroerend goed in de zorg, waardoor er meer budget overblijft voor de verzorging. Bekijk wat we al mogelijk maken in de zorg

Len Stange wil:

"dat álle kinderen op deze wereld naar een echte school kunnen. (Super initiatief dit trouwens! Leuk om alle wensen te lezen.)"

Goed onderwijs voor alle kinderen wereldwijd, dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Triodos maakt ook het verschil op andere werelddelen. Zie hier hoe wij dit doen.

Ronald ter Haar wil:

"Ik wil meer ruimte voor natuur, rust en spiritualiteitQ"

Via Triodos Bank kun je beleggen in groene projecten, die de natuur in Nederland beschermen en uitbreiden. Kijk hier.

ida lindeboom wil:

"meer welzijn voor de dieren in de bioindustrie"

Daar zijn we het van harte mee eens. En áls je vlees eet, eet dan in ieder geval vlees van biologische herkomst. Zoals bijvoorbeeld van de door Triodos Bank gefinancierde varkenshouderij 't Ezeltje. Minder vlees is nog beter. Voor dier en milieu.

Femke Estevez wil:

"een pionier in duurzaam ondernemen financieren"

Dat kan! Er zijn bijvoorbeeld bedrijven die energie opwekken door de beweging van golven. Bij Triodos Bank kunt u beleggen in nog veel meer van dit soort pioniers. Kijk in welke beursgenoteerde duurzame koplopers je bij ons kunt beleggen.

Jan-Willem Wijtmans wil:

"Dat banken ook een hypotheek verstrekken aan WAO-ers die volledig afgekeurd zijn."

Het hangt natuurlijk van de individuele situatie af of het goed is dat een bank aan WAO’ers een hypotheek verstrekt. Wij vinden het ook belangrijk dat klanten niet door een hypotheek aan een huis komen dat ze eigenlijk niet kunnen betalen. Uiteindelijk verstrekt een bank een hypotheek met het spaargeld van hun klanten, ze hebben een belangrijke verantwoordelijkheid dat het spaargeld dan ook altijd terugkomt.

salomon engelsman wil:

"ik zou willen dat Triodos zo spoedig mogelijk die foto van die jongen op de begin p[agina veranderd."

Dank je wel voor je reactie. Smaken verschillen zal ik maar zeggen. Ik hoop dat het je niet tegenhoud om duurzaam te bankieren.

Heidi Hillebrand wil:

"Ik wil dat alle kerncentrales sluiten en we overgaan op duurzame energie."

Daar streven wij ook naar! Lees hier hoe Triodos Bank jouw wens over duurzame energie realiseren. Daarnaast kun je zelf een bijdrage leveren door bij ons te beleggen in duurzame energie

Henk Boon wil:

"Ik wil dat er weer meer werk komt voor iedereen die wil werken."

We plaatsen uw oproep om wat te doen aan de hoge werkloosheid graag op deze website.

Mae Zuidenwind wil:

"meehelpen om het aantal niet afbreekbare plastic zakken in Azië terug te dringen. Wie weet een bedrijf dat milieuvriendelijke zakjes maakt?"

Triodos Bank investeert in het Finse chemiebdrijf Huhtamaki. Zij produceren bioplastic. Dit verpakkingsmateriaal is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en daarme een alternatief voor het niet-afbreekbare plastic op basis van aardolie.

Elisabeth van der Rohe wil:

"Een flexibelere arbeidsmarkt waar starters zich kunnen ontplooien. "

Flexibilisering van de arbeidsmarkt is niet iets waar Triodos Bank rechtstreeks een bijdrage aan kan leveren. Vanuit ons 'bank zijn’ kunnen wij wel duurzame starters helpen zich te ontplooien, o.a. door hen te voorzien van (start)kapitaal. Lees “hier”: http://www.triodos.nl/nl/zakelijk/lenen/zakelijke-lening-middel/wat-we-financieren/ meer.

ccj Visch wil:

"De sneeuw niet smelt op de polen. We zuinig zijn met onze energie. We de wereld niet verder vervuilen."

Zuinig omgaan met energie en deze duurzaam opwekken dragen bij om de wereld minder te vervuilen. We hopen dat dit resultaat er voor zorgt dat de sneeuw op de polen blijft liggen. U kunt hier enkele voorbeelden zien.

Kirsten Koppel wil:

"Meer biologische landbouw; een andere houding ten opzichte van de aarde en wat er op leeft. "

Dat vinden wij ook! Door biologische producten te gebruiken ben je ook bewuster bezig met het eten. Lees meer over eerlijk voedsel geproduceerd door de één van biologische landbouw bedrijven die een financiering krijgen van Triodos Bank.

e. pronk wil:

"Ik wil af van de bio-industrie en ik wil dat er beter om wordt gegaan met het milieu."

Daar zijn we het van harte mee eens. En áls je vlees eet, eet dan in ieder geval vlees van biologische herkomst. Zoals bijvoorbeeld van de door Triodos Bank gefinancierde varkenshouderij 't Ezeltje. Minder vlees is nog beter. Voor dier en milieu.

Cari van Rood wil:

"geen legale dierenmishandeling in megastallen om kiloknallers van plofkip te voorzien. Eerlijk vlees mag best wat kosten!"

Daar zijn we het van harte mee eens. Als je vlees eet, eet dan vlees van biologische herkomst. Zoals bijvoorbeeld van de door Triodos Bank gefinancierde Biologische Veehouderij Couperus Minder vlees is nog beter. Voor dier en milieu.

Corné Smeets wil:

"sociale woningcoörperaties verplichten de woningen te verduurzamen naar een minimaal niveau waarbij nadruk ligt op energie- en waterwinning."

Met het verduurzamen van particuliere woningen in Nederland valt nog veel duurzame impact te behalen. Triodos Bank biedt daarom mogelijkheden o.a. voor het verduurzaming van bestaande woningen door de energie efficiency te verbeteren. Kijk op onze website voor meer informatie.

Ralph Evers wil:

"Schone en visrijke oceanen en zeeën"

Minder gebruik van plastic of hergebruik leveren een belangrijke bijdrage hieraan. Een mooi product dat hieraan bijdraagt en door Triodos Bank wordt gefinancieerd is Ragbag

Kim Buisman wil:

"vrije beweging van mensen"

Bikram Yoga is een mogelijkheid. Bikram yoga is naast een hoop plezier, fysiek en mentaal een grote uitdaging. Voel je fit, strakker en energierijker.

Bosmanfred wil:

"Oproep aan bank en energiebedrijf: werk samen & help particulieren aan zonnepanelen-financiering. Laat via het vaste maandbedrag aflossen..."

Triodos Bank financiert Sun United. SunUnited verkoopt en verhuurt zonne PV systemen aan bedrijven, overheden en particulieren.

Jeroen de Bock wil:

"Milieuvriendelijk energie"

Daar streven wij ook naar! Lees hier hoe Triodos Bank jouw wens over duurzame energie realiseren. Daarnaast kun je zelf een bijdrage leveren door bij ons te beleggen in duurzame energie

Ben Heemskerk wil:

"Meer gezonde eiwitrijke voeding, Goedkoop, gemakkelijk & gezond100% made in Holland: Goed voor werkgelegenheid en milieu."

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Sjaak Pappe wil:

"Ik wil dat mensen zichzelf ontdekken, ontwikkelen en ontketenen en daarna deze wereld een klein beetje beter en mooier maken "

Hier zijn wij het helemaal mee eens! Persoonlijke ontwikkeling begint al op jonge leeftijd. Goed onderwijs is dus de sleutel. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedereen, dus ook mensen die niet in het reguliere onderwijs 'terecht’ kunnen, een eerlijke kans krijgen voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Zo financieren wij het Raeger Autismecentrum begeleidingscentrum voor kinderen van 3 t/m 12 jaar met een autisme spectrum stoornis (ASS) en een eventuele verstandelijke beperking.

Ken Pon wil:

"Ik wil eerlijke, duurzame en ambachtelijke voedselketen! Van producent tot consument. "

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

rudy klaassen wil:

"kinderen op vroege leeftijd in de vorm van "lego" het "Cradle to Cradle " principe leren kennen en hier mee laten spelen. "

Dat kan ook zelf, door producten te kiezen gemaakt van duurzame materialen, zoals NPSP Composieten. Volgens het cradle to cradle principe produceren zou de norm moeten zijn. Laten we vroeg beginnen met het aanleren hiervan.

rudy klaassen wil:

"locale voeding promoten via een website zodat burgers sneller toegang krijgen tot streekproducten en leveranciers meer omzet draaien"

Daarom financieren wij Willem & Drees. Willem&Drees brengt verse aardappels, groenten en fruit van boeren uit de buurt zo naar de winkel.

rudy klaassen wil:

"Alle bedrijven verbinden tot een motor om NL Duurzaam Vooruit te laten gaan! www.degroenedas.nl"

Verbinden is een sleutelwoord, dit willen wij als bank willen bereiken. Kijk hier om meer te lezen over onzen visie. Verbinden begint in het klein, heel allerdaags, bekijk eens de film “Klein. Het nieuwe groot”: http://www.triodos.nl/nl/klein-groot/!

Ernst Oosterveld wil:

"meer weidevogels "

Via Triodos Bank kun je beleggen in groene projecten, die de natuur in Nederland beschermen en uitbreiden. Kijk hier.

rieneke dingemans wil:

"ik wilgraag werken aan duurzaamheid en zo zorgvuldig mogelijk omgaan met energie te beginnen in nederland"

Werken aan duurzaamheid en energiebesparing kunnen we samen doen, elke dag weer. Ken je onze film Klein. Het nieuwe groot al? Zorgvuldig omgaan met energie is daarnaast voor Triodos Bank een speerpunt. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van zuinige verlichting zoals LED, zoals LED Expert doet, of door duurzaam energie op te wekken.

Marcel Budding wil:

"Nederland energieneutraal"

Een goed streven! Lees hier:duurzame energie hoe Triodos Bank jouw wens wil realiseren.

John Warnas wil:

"dat mensen een ruimte krijgen om zich in stilte terug te trekken, te mediteren, zich zelf weer te vinden."

Dag John, ontstressen is mogelijk bij verschillende door Triodos Bank gefinancierde yoga scholen. Kijk op Mijn geld gaat goed voor een aantal voorbeelden.

rhodante ahlers wil:

"dat voedsel, water en land met mensen levens geassocieerd worden en niet gezien worden als enkel beleggingspotentieel. "

Helemaal mee eens! Triodos Bank investeert onder andere in de productie van biologisch voedsel. Zie hier voor voorbeelden. Voedsel produceren in harmonie met, in plaats van ten koste van de omgeving, is beter voor mens en milieu.

Frans van der Reep wil:

"Laat liefde en recht je leven leiden. Maar laat liefde de eerste zijn"

Meer (naasten)liefde is een mooi streven en daar kun je zelf elke dag weer aan bijdragen. En wist je dat Triodos Bank verschillende ondernemers financiert die zich hier ook door laten leiden? Kijk bijvoorbeeld eens hier

Ton Alofs wil:

"Mensen leren dat krijgen heel veel geven is en dat geven een kans is i.p.v. een bedreiging!En samen gaat dat vele malen sneller!"

Mooi gezegd! Wist je dat Triodos een Foundation heeft? Stichting Triodos Foundation, opgericht om maatschappelijke vernieuwing mogelijk te maken met schenkgeld. Lees meer op de website van Triodos Foundation.

Hannelore Smulders wil:

"Vrolijk en energiek kunnen zijn samen met een heleboel anderen; ik wens een creatieve en open gedachtegang voor iedereen."

Het volledig benutten van menselijk talent is iets wat wij stimuleren. Wij als bank profiteren van de creativiteit van onze ondernemers, zij zorgen er mede voor dat we het verschil kunnen maken. Kijk hier om alle creativiteit te zien.

Cees Kwakkel wil:

"Betere verdeling van de welvaart voor alle mensen op aarde."

Een eerlijke verdeling is een mooi streven. Wij proberen ook op minder bedeelde plekken in de wereld het verschil te maken. Kijk hier hoe we dit doen.

Feyona van der Feltz wil:

"Graag zou ik willen dat men bewuster met energie omgaat.Licht d.m.v. licht sensoren b.v."

Zuinig omgaan met energie is voor Triodos Bank een speerpunt. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van zuinige verlichting zoals LED, zoals LED Expert doet of door duurzaam energie op te wekken.

Jasper Meeuwissen wil:

"Dat we in Nederland niet alleen focussen op energietransitie maar ook op energiebesparing, anders halen we onze doelstellingen nooit!"

Triodos Bank vindt het erg belangrijk dat er bewust wordt omgegaan met het gebruik van energie. Daarom financieren wij duurzaam vastgoed

Micha Kuiper wil:

"Dat geneeswijzen tegen kanker in principe zijn toegestaan, als arts en patient er vertrouwen in hebben. Sinds 1952 houdt de industrie tegen."

Triodos Bank financiert een grote diversiteit aan initiatieven op het vlak van zorg en welzijn, van dierproefvrije geneesmiddelen tot kleinschalige particuliere ouderenzorg, van accupunctuur tot traditionele geneeskunst. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat mensen een eigen, vrije keuze moeten kunnen maken ten aanzien van de verschillende opvattingen die er over de gezondheidszorg bestaan. Triodos Bank is uiterst transparant over de projecten die zij in de gezondheidszorg financiert. Iedereen die dat wil, kan zich eenvoudig zelf een beeld vormen van wat de bank precies doet. Daartoe hebben wij op onze website een speciaal interactief overzicht opgenomen.

F. Gerard Lelieveld wil:

"Dat NL de 70000 zeehonden adopteert die de Canada gaat afschieten. Maar removal = verplaatsen, dus kunnen de grey seals in NL asiel krijgen."

Dierenwelzijn staat bij Triodos Bank in een hoog vaandel. Enerzijds door bedrijven voor beleggingen uit te sluiten die aan dierproeven doen. Daarnaast financieren wij ondernemers die de voedselindustrie veranderen. Bekijk verschillende ondernemers die we financieren.

Nico wil:

"meer gebruik maken van zonne-energie"

Wij zijn het er mee eens dat er meer gebruik gemaakt moet worden van zonne-energie. Naast de overheid moet de private sector hier naar onze mening echter ook aan bijdragen. Via Triodos Bank kun je hier zelf aan bijdragen door te beleggen in duurzame energie

Peter van Glabbeek wil:

"dat mensen uit hun innerlijke lijden komen, geholpen door meer meditatiecentra en meditatieruimtes op het werk te realiseren."

Wij zien veel ondernemers die bijdragen leveren aan het in balans zijn in je werk. Kijk op mijn geld gaat goed voor ondernemers die dit doen.

Marcel van Brouwershaven wil:

"Ik wil dat mijn beleggingen bijdragen aan een betere wereld: schoner, duurzamer, mooier en eerlijker verdeeld."

Via verschillende beleggingsfondsen op het gebied van microkrediet, duurzame energie en duurzame landbouw kunt u hier een bijdrage aan leveren, kijk hier voor meer informatie.

Ronald Bal wil:

"consumptieproducten maken op basis van cradle2cradle, waardoor onze planeet langer mooi blijft!"

Dag Ronald, Lees meer over onze visie op de kringloopeconomie

Maud van der Linden wil:

"een oplossing voor alle vluchtelingen die in Nederland "geklinkerd" zijn omdat ze onuitzetbaar zijngeen mens is illegaal"

We zijn blij met je oproep voor dit actuele probleem en dat we met deze site hier ook aandacht voor kunnen vragen.

M.Taylor-Mout wil:

"Fractioneel bankieren is een schande voor het verdienen van geld. Daar moet een einde aan komen. De schuld op schuld stapeling is te groot ."

Triodos Bank wil duurzaam bankieren in de reëele economie. Spaarders interesseren om duurzaam te sparen en daarmee duurzame ondernemers te financieren. Mede om deze reden hebben we ook het initiatief genomen voor de oprichting van de Global Alliance for Banking on Values. Lees hier meer over de visie van Triodos Bank op duurzaam

Jorik Barteling wil:

"ouderen begeleiden door doen van ambachtelijke werkzaamheden die zij vroeger deden maar niet meer kunnen doordat mogelijkheden ontbreken."

Goed dat je hier een oproep voor doet. Triodos Bank financiert meerdere zorginstellingen waar dagelijke werkzaamheden worden gestimuleerd en ook ambachtelijke werkzaamheden. Maar nog niet zo specifiek als je hier noemt.

Piet Vermeulen wil:

"dat er meer geld gaat naar alternat. energie.Nu krijgen alle onderzoeken samen in 10 jaar hetzelfde bedrag subsidie als windenergie jaar."

Ook wij zijn continu bezig met ondersteunen van nieuwe alternatieven voor energieopwekking. Zo investeren wij in bedrijven die bijvoorbeeld energie opwekken vanuit de golven van de oceaan. Van waaruit we dit doen kunt u hier zien. Het betreffende bedrijf heet Ocean Power.

Esther Popelier wil:

"Meer LIEFDE terug op de werkvloer: dat mensen verbonden zijn door aandacht en oprecht contact!"

Mensen met elkaar verbinden is een onderdeel van onze missie. Dit geldt ook voor op de werkvloer uiteraard. Kijk hier wat wij met onze missie precies willen bereiken.

R.Mooren wil:

"duurzame land en tuinbouw meer groente verbouwen rond om grootte steden zodat je geen overbodige vervoers kosten gaat krijgen "

Meer landbouw en dan met name bioligische landbouw, uiteraard stimuleren wij dit. Er wordt gelukkig steeds meer op lokaal niveau verbouwd, waardoor ook de vervoerskosten afnemen. Wij kunnen je hier een aantal voorbeelden laten zien.

Gilles Provoost wil:

"Geen ontevredenheid vanwege geld of status. Een socialistische, communistische samenleving waarin niemand bang hoeft te zijn voor mening. "

Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een samenleving waarin de levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat. Wij maken het mogelijk voor mensen, bedrijven en organisaties hun geld te gebruiken op een manier die mens en milieu ten goede komt en duurzame ontwikkeling bevordert

Adri Rijnders wil:

"dat mijn kinderen, achterkleinkinderen, etc. lang mogen genieten van onze mooie (duurzame) wereld. "

Dat willen wij ook. Één van de bedrijfsprincipes van Triodos Bank is het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Dit principe leven wij na door o.a. heel selectief duurzame ondernemers te financieren. Deze ondernemers werken dag in dag uit aan een betere wereld, zowel voor onze generatie als voor toekomstige generaties.

Corien Schot wil:

"dat biologisch-dynamisch eten zonder BTW en de rest met (hoge) BTW verkocht wordt"

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Fons van de Sande wil:

"Dat bewuster wordt nagedacht over je vervoerskeuze. Voor korte ritjes is de fiets heel geschikt (in fietstassen kunnen ook boodschappen!)"

Helemaal mee eens, en we zouden ook kunnen overwegen om zaken te verzenden per fietskoerier

Martijn Arts wil:

"Een culturele infrastructuur die net als het wegennet voor iedereen toegankelijk is, onderhouden wordt en waar continu in wordt geïnvesteerd"

Triodos Bank draagt kunst en cultuur een warm hart toe. Zij zijn belangrijke ingredienten voor levenskwaliteit. En bijdragen aan een samenleving waarin levenskwaliteit wordt bevordert, is één van onze belangrijkste doelstellingen

Je kunt bij ons beleggen in cultuur waardoor wij in staat zijn o.a. theaters, podia en broedplaatsen te financieren. Bekijk de projecten die we al financieren hier

Thijs van Hooijdonk wil:

"Ik wil invloed hebben op het meer bewust maken van de wereld van de invloed van haar gedrag op de houdbaarheid van de wereld waarop we leven"

Jij kunt hier ook zelf invloed op uitoefenen, want klein is het nieuwe groot! We kunnen zelf elke dag vormgeven aan een duurzame toekomst, en hoeven niet te wachten op beslissingen van bovenaf.

S.R. Pals wil:

"de menselijke maat de primaire norm is en geld/winst als secundaire voorwaarde."

Een mooi streven. We zien ook hier op de site een behoefte voor meer aandacht voor de menselijke kant en de aarde. Wij vinden veel ondernemers op ons pad die deze zaken ook belangrijk vinden, kijk vooral naar deze mooie voorbeelden

Akke Faling wil:

"kunnen kiezen voor een 'eerlijk & duurzaam' pensioenfonds."

Het is mogelijk om ook je pensioenfonds aan te spreken op de manier waarop ze met het geld omgaat. Triodos Bank heeft ook veel contact met pensioenfondsen en voert daar ook de dialoog om te komen tot duidelijke criteria te komen als het gaat om hun beleggingen.

Gert-Jan Sikking wil:

"Gezond voedsel voor iedereen: een duurzame voedselketen"

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Kees de Zeeuw wil:

"ik wil een wereld die vol inzet op behoud van grondstoffen, optimaal benutten van zon, water, wind en onmtmoedigen van misbruik,"

Productie van duurzame producten is een vereiste om de wereld en zijn grondstoffen te behouden. De fondsen van Triodos (die in beursgenoteerde beleggingen investeren) spreken de bedrijven ook namens onze beleggers hierop aan.

Zie ook ons artikel, De groeiende e-afvalberg, over wat bedrijven doen om verspilling tegen te gaan.

Kimm Giebels-Westhuis wil:

"Weg met het populisme. Welkom aan politiek gericht op welzijn voor de lange termijn voor iedereen."

Dat is de reden dat Triodos Bank actief is in De Groene Zaak. Samen met andere ondernemers willen we de politiek en het bedrijfsleven laten zien dat hét bedrijfsmodel van de toekomst duurzaam is.

Michele Schuler wil:

"Iedereen heeft recht op biologisch geteelde, niet genetisch gemanipuleerde groenten en fruit!"

Je bent niet de enige die hieraan wat wil veranderen, kijk ook naar de oproep van Sheila, Marcel Geelen en Carla Schoutsen.

Diana van Trijffel-Pak wil:

"Bewustwording, dat mensen beseffen dat zij degenen zijn die de maatschappij vormen, dat we weer gaan verbinden en weer eenworden."

Marja, Marije, Jet, Mirjam, Thijs en Bram gingen je voor met een dergelijke oproep op deze site. Je staat niet alleen!

ineke dikstaal wil:

"dat iedereen bij zichzelf begint om in AANDACHT EN VREDE te leven"

Dat is mooi gezegd. Hier staan wij volledig achter. Op vele manieren kun je zelf een bijdrage leveren om de armoede in de wereld te bestrijden en daarmee mede de vrede te bevorderen.

Dit kan o.a. door microfinanciering waarbij je mensen in ontwikkelingslanden kansen biedt om een eigen onderneming te starten. Dit creëert stabiliteit en betere levensomstandigheden.

Jeremy Croes wil:

"Dat we beter leren kijken naar hoe natuur dingen heeft geregeld. Natuur als model en meetlat - Biomimicry"

Het is een inspirerende aanpak die veel kan brengen. We willen ons daardoor ook laten inspireren bij de bouw van ons nieuwe kantoor

Ilana Tromp (12) wil:

"Geen oorlog.En dat kinderen in ontwikkelingslanden evenveel kansen hebben als ik."

Hoi Ilana, Ook wij streven naar betere kansen voor kinderen in ontwikkelingslanden. Daarom investeert Triodos Bank in microfinanciering. Door ondernemende mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële diensten, vergroten zij hun kansen en daarmee ook de kansen van hun kinderen.

Wilma Lankhorst wil:

"Dat het Rijk van Nijmegen de meest duurzame leefomgeving van ons land wordt."

En dat er daarna vele andere gemeenten mogen volgen in eenzelfde ambitie!

Rudi wil:

"onafhankelijk worden van alle multinationals!"

Dit kan je zelf al realiseren door lokale en biologische producten te gebruiken. Wij financieren o.a. Willem & Drees. Willem&Drees brengt verse aardappels, groenten en fruit van boeren uit de buurt zo naar de winkel.

Rogier wil:

"Ik wil dat niet-biologisch vlees uit de schappen wordt gehaald. Verboden, foei, weg er mee!"

Daar zijn we het van harte mee eens. Als je vlees eet, eet dan vlees van biologische herkomst. Zoals bijvoorbeeld van de door Triodos Bank gefinancierde Biologische Veehouderij Couperus Minder vlees is nog beter. Voor dier en milieu.

Ik wil:

"voedsel en energie zuiver en eerlijk verdeeld "

We vragen veel aandacht voor voedselspeculatie juist om deze reden. U kunt daar zelf aan bijdragen via onze microfinancieringsfondsen zodat mensen in ontwikkelingslanden zelf een kans krijgen hun eigen bestaan op te bouwen.

Marieke van der Giessen wil:

"bijdragen aan het open breken van de huizenmarkt en aan 'eerlijke' bouw"

Met het verduurzamen van particuliere woningen in Nederland valt nog veel duurzame impact te behalen. Triodos Bank biedt daarom mogelijkheden o.a. voor het verduurzaming van bestaande woningen door de energie efficiency te verbeteren. Kijk op onze website voor meer informatie.

Guido Crolla wil:

"exploratieve innovatie mogelijk maken voor studenten (in het HBO). Exploratief innoveren als competentie. Hoe wil je dat kunnen beoordelen?"

Kun je ons uitleggen welke verandering je met exploratieve innovatie in gang zou willen zetten en hoe wij hier in kunnen bijdragen?

Alwin Kruijt Spanjer wil:

"ik wil dat niet-biologisch vlees uit de schappen in de supermarkt verdwijnt en dat we verantwoord met vlees omgaan"

Daar zijn we het van harte mee eens. Als je vlees eet, eet dan vlees van biologische herkomst. Zoals bijvoorbeeld van de door Triodos Bank gefinancierde Biologische Veehouderij Couperus Minder vlees is nog beter. Voor dier en milieu.

Ludger wil:

"groene energie voor iedereen (ook in ontwikkelingslanden!)"

Goede vraag. Triodos Bank investeert al veel in “duurzame energie”:http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/wat-we-doen/onze-deskundigheid/energie-klimaat/ maar voornamelijk in Europa. We hebben de wens om ook in ontwikkelingslanden projecten te financieren die daar duurzame energie opwekken.

Yolmer Dijkstra wil:

"Meer permacultuur, collectief bewustzijn, innerlijke vrede, alternatieve energie zoals ZPE, Transition town, liquid democraty, minder haat. "

Triodos Bank kijkt naar alle mogelijkheden die bijdragen aan verduurzaming en levenskwaliteit. Kijk welke projecten we al ondersteunen.

Het Geuzen Verbond wil:

"Thuisloze kinderen in Nederland een lichtpuntje geven door een activiteit waar ze recht op hebben en die er toe doet voor hun ontwikkeling."

In Nederland zijn er kinderen die zelf door omstandigheden niet thuis kunnen (blijven) wonen. Daarom financieren we verschillende gezinshuizen.

Albert Hollander wil:

"Een rijk cultureel leven en ook rijk cultureel leven."

Hier staan wij volledig achter. Wij financieren al meer dan 30 jaar kunstenaars, kunstenaarscollectieven en culturele instellingen. Voor veel banken vormen kunstenaars een te groot risico om een lening of krediet aan te verstrekken. Deze opvatting is in de ervaring van Triodos Bank echter niet gerechtvaardigd. Je kunt hier via Triodos Bank zelf aan bijdragen, door te gaan beleggen in cultuur bij ons.

Lenneke Abrahams wil:

"Geen Sleur maar Kleur!Maak je omgeving kleurig middels b.v. creativiteit, kleding, versiering, bloemen etc., fleur grijsheid en sleur op!"

Wat een goed initiatief. Wij financieren verschillende creatieve ondernemers die kleding maken van duurzame stoffen. Daarmee ben je ook bewuster bezig met je kleidingkeuze. Een voorbeeld is Nukuhiva.

rens spanjaard wil:

"Biologisch voedsel "

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Mirjam Rutten wil:

"dat mensen zich weer bewust worden van wat ECHT belangrijk is in het leven."

Helemaal mee eens Mirjam! Daarom is één van onze doelstellingen het bijdragen aan een samenleving waarin levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat. Lees meer over onze missie op triodos.nl

Hadewijch Verhenne wil:

"Een absolute zekerheid dat ik kan controleren of Triodos Bank wel zo fair is als ze zich voordoet! Heb namelijk andere geruchten gehoord!"

Triodos Bank is waarschijnlijk de enige bank ter wereld die precies laat zien wat zij met het geld van haar spaarders en beleggers doet. Onder andere met een speciale Google map op onze website Ook kan iedereen tot op de euro nauwkeurig zelf in ons jaarverslag nazoeken welke bestemming wij aan de ons onder beheer gegeven middelen geven Wie zich daarnaast graag een beeld vormt op basis van het oordeel van een onafhankelijke partij, kan bijvoorbeeld de Eerlijke Bankwijzer raadplegen. De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie, FNV Mondiaal, Dierenbescherming en IKV Pax Christi.

Tristan Oude Esssink wil:

"alle chocola duurzaam, eerlijk en biologisch"

Daar dragen wij graag aan bij door handelsfinancieringen aan cacaocoöperaties in ontwikkelingslanden te verstrekken. Bijvoorbeeld Conacado in de Dominicaanse Republiek

Mark Kamphuis wil:

"Investeren in een hoogwaardig onderwijssysteem, toegangelijk voor iedereen met motivatie, passie en talent"

Triodos Bank investeert in onderwijs voor kinderen en volwassenen. dat doen we in scholen, maar ook in conferentiecentra. Kijk welke onderwijs instellingen we steunen.

Lotte Van Boxem wil:

"dat alle kinderen voedzame, pure, verse biologische voeding kunnen eten."

Beste Lotte. Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Matthijs ten Kate wil:

"Duurzaamheid in àlles, bijvoorbeeld ook bij software. Dus open source/open standaarden! Had je niet gedacht, hè ;-) Wanneer volgt Triodos?"

Het beleid van Triodos Bank is om zoveel mogelijk Open Source en Open Standaarden te gebruiken, waar dat technisch en bedrijfsmatig mogelijk is. We maken daarbij echter altijd een afweging of we bedrijfsvoering kunnen garanderen. Als er geen passende open source alternatieven zijn, weegt bij het selectieproces altijd de duurzaamheid van de leverancier altijd mee.

Kees Langejan wil:

"Het allergrootste probleem op de wereld is dat er veel-te-veel mensen zijn. Investeer rigoureus in geboortebeperking."

Triodos Bank gelooft dat één van de oplossingen ligt in microfinanciering. Hier kunnen wij vanuit onze missie aan bijdragen. Microfinanciering is financiële dienstverlening aan arme mensen in ontwikkelingslanden. Toegang tot deze financiële diensten heeft een enorme impact op de levens van deze mensen. Hierdoor kunnen ze hun bezittingen geleidelijk opbouwen, micro-ondernemingen ontwikkelen en hun mogelijkheden om inkomen te verwerven vergroten. Op deze manier onstaat een stabielere omgeving wat een positieve invloed heeft op de gezinsomvang.

Dirk Janssen wil:

"Ik wil met mijn belegging democratie, empowerment en sociale solidariteit binnen onze samenleving verder brengen. "

Dat is precies wat we willen vertellen met onze actie. Met beleggen kun je de wereld mooier maken! Door bijvoorbeeld iedereen de mogelijkheid te geven te bankieren, bieden we ook kansen voor kleine ondernemers om zelf te werken aan een betere toekomst. Kijk wat wij doen aan microkrediet in ontwikkelingslanden.

Annelies Velders wil:

"Ik wil dat we het gaan hebben over wat kan. Dat we met z'n allen meer plezier maken. "

Meer plezier is een goed streven! Hierin kun je zelf al het goede voorbeeld geven.

Sander van Hesteren wil:

"Ik wil een duurzame hypotheek die niet veel duurder uitpakt dan een 'reguliere'"

Hallo Sander, bij Triodos Bank kun je een hypotheek afsluiten. De duurzame component komt tot uiting in het adviesgesprek waar het verduurzamen van de woning ter sprake wordt gebracht. Meer informatie hierover vind je hier

Michael Sleurink wil:

"Dat onze overgrootkinderen het geluk mogen hebben om van deze mooie aarde te genieten, zoals wij die nu kennen."

Één van de bedrijfsprincipes van Triodos Bank is het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Dit principe leven wij na door o.a. heel selectief duurzame ondernemers te financieren. Deze ondernemers werken dag in dag uit aan een betere wereld, zowel voor onze generatie als voor toekomstige generaties.

Marcus Rolloos wil:

"Wij verbinden onderwijs, overheid en ondernemers om samen bestaande voertuigen elektrisch te maken. Kennis, duurzaamheid & ondernemerscap"

Dat is een goed idee! Wij willen ook dat er steeds meer nieuwe autobrandstoffen gebruikt gaan worden zoals groengas en electriciteit. Op dit moment financieren wij bijvoorbeeld Hopper, een elektrische taxiscooter in Amsterdam en Kyotolease dat auto’s verhuurt die rijden op alternatieve brandstoffen.

ronald boer wil:

"dat 'niet fair trade producten' verplichte transparantie moeten tonen met een www-link waar de consument productgegevens kan achterhalen."

Het 'afdwingen’ van transparantie voor niet-fair trade producten is helaas niet iets wat wij als bank kunnen realiseren. Triodos Bank financiert diverse initiatieven, waaronder De Groene Passage in Rotterdam die fair trade als een vanzelfsprekendheid zien.

Evert Veldt wil:

"dat iedereen handelt en leeft met meer respect voor onze planeet Aarde!"

Dat is precies waar Triodos Bank voor staat. Als je bij ons spaart of belegt draagt je geld bij aan een positieve verandering in de wereld.

Lenneke Abrahams wil:

""Maatje": Een vreemde 'n leuke kaart sturen met (wel/niet reeds gedrukt) berichtje. Afbeelding/tekst door medemensen bedacht. Kaart gratis."

Leuk idee! Verras de mensen om je heen met iets onverwachts. Een berichtje, iets lekkers of een uitje. De kracht zit hem in kleine dingen met groot plezier. Zoals onze nieuwe film, klein, het nieuwe groot. Bekijk hier

Rogier Neefe wil:

"beginnen bij jou en mij. Laten we ons elke dag een goede intentie voornemen en die realiseren. Afgesproken? :)"

Hallo Rogier, Afgesproken! Wil je meer weten over onze intenties? Bekijk onze bedrijfsprincipes

marjan de haan wil:

"mensen leren om zelf positief van positie te veranderen om nog blijer en meer dankbaar in het leven te staan "

Elke dag besluiten mensen te gaan bankieren bij Triodos Bank, waarmee ze positief hun bancaire positie veranderen. We zijn blij dat ze deze stap zetten en heten ze van harte welkom!

Vitrine theater wil:

"Een wettelijke verplichting dat op elk nieuwbouw huis Zonne Energie komt."

Gelukkig worden er al steeds meer zonnepanelen geplaatst op woningen. De subsidie hierop is natuurlijk ook interessant. Onze hypotheek afdeling praat ook over het verduurzamen van een woning tijdens het hypotheek gesprek. Bekijk hier wat onze hypotheek afdeling zoal doet.

Marjon Oosterhout wil:

"Dat in onze samenleving kwaliteit belangrijker wordt dan kwantiteit."

Hallo Marjon, Wij delen deze wens volledig. Kwaliteit van leven door meer cultuur en een betere gezondheidszorg, kwaliteit van voedsel door meer biologische voedsel. Onze beleggingsfondsen financieren tal van bedrijven die hier een actieve bijdrage aan leveren. zie hier de voorbeelden.

Erik van Kasteel wil:

"dat externe kosten zichtbaar zijn in de kostprijs van alles...zodat voor iedereen meteen duidelijk is hoe duurzaam het dan is."

dag Erik, Ook hier hebben we weer te maken met transparantie. Als bedrijven transparanter worden dan kan dit. Dit is de reden waarom wij graag transparant willen zijn.

anke holtkamp wil:

"dat aan de nu jonge kinderen respect wordt bij gebrach tvoor andere kinderen en voor de kleine wereld om hen heen."

Respect zou aan de basis van de opvoeding moeten staan. Een harmonieuze omgang met elkaar begint met het respect voor de ander.

Maurits Hofman wil:

"Ik wil dat werkgevers meer energie gaan steken in persoonlijke ontwikkeling van zijn medewerkers & minder in niet-duurzame activiteiten!"

Mooie oproep voor ondernemend nederland!

VolgNerts wil:

"Dat er een eind komt aan de nertsenhouderij in NL en dat er een import verbod op bont komt. "

Wij staan voor diervriendelijk bankieren en financieren mooie duurzame projecten. Bekijken onze projecten hier

Frank Vethaak wil:

"dat naast fair trade ook oprecht aan fair politics, fair communication, and fair banking wordt gedaan, met respect voor mens, dier en plant."

Triodos Bank heeft in zijn missie deze uitgangspunten omarmd. Je kunt in ons online jaarverslag lezen wat we in de afgelopen jaar hebben gerealiseerd en welke impact we hier mee hebben.

liesbeth wil nienhuis wil:

"een beter leven voor meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden"

Triodos Bank streeft ernaar met haar microfinancieringsfondsen om ook meisjes en vrouwen kansen te geven hun maatschappelijke positie te verbeteren. Kijk voor meer informatie over wat Triodos Bank al sinds 1994 op het gebied van microkrediet doet. Klik hier om de informatie te lezen.

Nathalie Leeuwis wil:

"dat er een einde komt aan al dat dierenleed. Niet alleen in de veehouderij maar ook in betrekking tot proefdieren. "

Wij stemmen hier graag mee in. Kijk bijvoorbeeld naar dit interview met de stichting proefdiervrij in de Beter Beheerd

Iwan van der Meer wil:

"Dat het verbouwen van voedsel zorgt voor een verrijking van de leefomgeving in plaats van een verarming"

Zoals zorgboerderij Hoogbroek? zie deze link

Marja Stravers wil:

"ik wil het bewustzijn voor een trager levenstempo helpen versterken."

Mooie quote, een stap terug om even stil te staan bij wat er om ons heen gebeurd.

Geert Meuffels wil:

"De macht van de multinationals inperken zodat het out of the box-denken meer ruimte en kans krijgt"

We hebben hier helaas weinig invloed op. De politiek in binnen- en buitenland zal met visie hierop moeten komen. Tegelijkertijd moeten we hierop niet wachten en zelf de verandering in gang zetten. Triodos Bank investeert in bedrijven die duurzaam innoveren. Daar gaan we actief mee in gesprek om onze visie met ze te delen en hierin te overtuigen. Lees meer over hoe wij dit doen.

Laurens wil:

"dat beleggen tastbaar wordt."

Beleggen wordt naar onze overtuiging tastbaar door dat er wordt geïnvesteerd in concrete projecten. Kijk hier bijvoorbeeld voor de projecten die we financieren op het terrein van energie en klimaat.

f.hildeband wil:

"maand beleggen van 25 euro per maand "

Dat kan, op onze website kun je een beleggersrekening openen en direct je maandopdracht geven. Via deze link kun je aan de slag.

Marco van de Kamp wil:

"Meer mensen op de fiets, minder in de auto. Hoe lichter je bent hoe minder uitstoot :)beleg daar maar eens in?"

Dag Marco, fietsen is beter voor mens en milieu. Onze duurzame fondsen die wereldwijd in beursgenoteerde bedrijven beleggen, investeren bijvoorbeeld in shimano.

Teuntje wil:

"meer ruimte voor natuur in Nederland"

Wij zien ook ondernemers die zich daarvoor inzetten, zo financieren wij bijvoorbeeld Natuurontwikkeling ’t Lot dat zich richt op natuurontwikkeling. Natuurontwikkeling 't Lot B.V. bevordert en ontwikkelt de exploitatie van landbouwgoederen, met name een landgoed in Oisterwijk.

Emilio de Haan wil:

"Ik wil dat alle kleding verantwoord is."

Wij vinden het ook belangrijk dat er verantwoorde kleding is. Zo financieren wij bijvoorbeeld Nukuhiva een concept van hippe kledingwinkels, waar uitsluitend Fair Trade kleding wordt verkocht

Petrosjan Damen wil:

"Dat wij onszelf niet langer zien als losse 'sneeuwvlokjes' maar als onderdeel van een grote sneeuwbal! Samen kunnen we het verschil maken!"

Een mooi streven. Dit sluit goed aan bij de campagne van Triodos Bank Klein het nieuwe groot

Ole en Teun van den Berg wil:

"dat het nergens in de wereld meer oorlog is."

Dat is een mooi streven. Triodos Bank steunt via Triodos Foundation Masterpeace. Dit is een vredesorganisatie die in 2014 een groot vredesconcert organiseert in Caïro. Je kunt er bij zijn door je eigen vredesactiviteit te organiseren. Laat je inspireren, ze hebben een prachtige video

Lenie Steenbakkers wil:

"dat iedereen zuinig met onze wereld en de bewoners omgaat en dat het geld weer als ruil middel word gebruikt en niet als machtsmiddel."

Om dit te realiseren moet ons financiele ecosysteem weer gezond worden. Lees de visie van Triodos Bank CEO Peter Blom hierop.

Trudy wil:

"ik kom op voor de dieren Dat de uitbuiting en respect loos omgaan stopt .Dat mensne bewust worden dat dieren ook levend zijn "

Dieren verdienen alle liefde die er is. Laten we de dieren koesteren en goed voor ze zijn. via deze link kom je bij een bedrijf waar mens en dier in harmonie met elkaar omgaan.

Marjolein Mulder wil:

"Een gezonde, woonplek voor ouderen, waar zij samen een gelukkige oude dag kunnen leven met veel liefdevolle mensen om zich heen ....."

Stepping Stones biedt dit soort zorg voor ouderen. Persoonlijke aandacht, belevingsgerichte zorg, respect, huiselijkheid en gezelligheid zijn kenmerken die voor hen hierbij vanzelfsprekend zijn.

Nomen Nescio wil:

" dat de betalingsrekening goedkoper word. Het is een slimme truk om het grote bedrag nu per maand te innen zodat het minder lijkt"

We zijn in Nederland gewend geraakt aan een hoogwaardig en betrouwbaar betalingsverkeer. Zo hoort het natuurlijk ook. En hoewel de inspanningen om dit te verwezenlijken lang niet voor iedereen zichtbaar zullen zijn, kosten ze menskracht en geld. Triodos Bank investeert er net als andere banken voortdurend in om op de eisen van de tijd in te spelen; denk aan veiligheid of Europese richtlijnen. Wij vinden het gerechtvaardigd om onze klanten met een betaalrekening een maandelijkse (overigens niet kostendekkende) bijdrage te vragen. Zij zijn tenslotte ook de klanten die er gebruik van maken.

Beleggen in CO2-vrije kunst.

Wij financieren Xpositron, een broedplaats voor kunstenaars. De huurders van ateliers creëren zowel kunstwerken als energie. Met zonnepanelen op het dak wekken ze samen schone energie op voor hun ateliers. Meer weten? Klik hier.

Ruben wil:

"dat we teruggaan naar banken die puur en alleen coöperatief zijn. alleen dan verandert er écht iets!"

Triodos Bank is zelf een onafhankelijke en transparante bank. We financieren alleen duurzame projecten, maar daarnaast oefent de bank invloed uit op de verandering van de bankensector door middel van oprichting van de “Global Alliance for Banking on Values”: http://www.gabv.org/. Dit wereldwijde netwerk van duurzame banken groeit gelukkig, er sluiten zich steeds meer banken aan. Een goed begin van noodzakelijke verandering in de bankensector.

Daphne Wessel wil:

"dat een geweldloze levensstijl met een gezond gevarieerd plantaardig eetpatroon voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk toegankelijk is "

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

margreet verhulst wil:

"Ik wil dat reclame voor vlees stopt"

Reclame voor vlees kunnen we niet stoppen. We kunnen wel meer reclame maken voor De Vegetarische Slager die hele smakelijke plantaardige vleesvervangers verkoopt.

Ria van Roekel wil:

"Dat meer mensen met een beperking kwaliteit in hun leven kunnen ervarenen "

Triodos Bank financiert meerdere ondernemers, zoals Auti-start en De verbinding die zich hiervoor inzetten.

joost van noorden wil:

"dat je met behoud van rekeningnummer naar een andere bank kunt overstappen"

Helaas is het overstappen met nummerbehoud nog niet mogeijk. Maar u kunt wel gebruik maken van de overstapservice De overstapservice zorgt er voor dat de betalingen worden afgehandeld door uw nieuwe bank.

Michel Evers wil:

"Dat schoon en veilig drinkwater toegankelijk en betaalbaar wordt voor iedereen in deze wereld... En niet allen voor rijke mensen!"

Schoon drinkwater is en primaire levensbehoefte. Dit zou voor iedereen op de wereld verkrijgbaar moeten zijn. Triodos bank investeert ook in ontwikkelingslanden zodat lokale ondernemers de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld schoon en veilig drinkwater te realiseren. Kijk hier hoe we onze bijdrage leveren.

Willemijn Zwiep wil:

"Jongeren met geld leren omgaan zodat ze later niet in de schuldproblemen komen"

Eens! Zo geven Triodos medewerkers elk jaar in de week van het geld, les aan basisschoolleerlingen om hen te leren omgaan met geld.

Daarnaast financieren wij jeudgzorginstellingen zoals Spirit die jongeren en gezinnen die (financiële) problemen hebben, te helpen met opgroeien en opvoeden

M.Fleuren-Peters wil:

"dat er veel zuiniger omgegaan wordt met 's werelds kleine beetje zoet water. Meer regenwater gebruiken."

Wist je dat Triodos Bank in haar hoofdkantoor de toiletten spoelt met regenwater? Daarnaast investeren we bijvoorbeeld in het beursgenoteerde bedrijf Xylem uit de Verenigde Staten. Zij zijn gespecialiseerd in watertechnologie en de manier waarop ze dat doen draagt bij aan een schonere aarde.

De vruchten plukken van Hollandse wijn.

Excellente wijn. Prijswinnend. Biologisch. Uit Nederland. Ja, dat kan. En u kunt er via Triodos Bank in investeren. Kijk hier.

Bram Derckx wil:

"liefde"

We kunnen ons voorstellen dat uw oproep anders bedoelt is maar we laten het niet na om te noemen dat Triodos Bank verschillende ondernemers financiert die liefde als doel of middel ook belangrijk vinden. Kijk hier
om er meer over te lezen.

Irene Miltenburg wil:

"Ik wil "actieve zorg" zowel naar ons zelf als naar onze groene (leef)omgeving. Laat de mens, natuur en maatschappij voor elkaar zorgen! "

Je bent niet de enige die hieraan wat wil veranderen, kijk ook naar de oproep van Ineke Raaijmakers en Aldura Venema. Kijk vooral op onze website naar ondernemers in de zorg die ons inspireren.

Juliet de Barbanson wil:

"duurzaam ondernemen in het MKB ondersteunen door concrete stappenplannen uit te voeren - Samen aan de slag!"

Wij ondersteunen het duurzaam ondernemen in het MKB volledig. Kijk hier om een goed beeld te krijgen van onze investeringen in het MKB.

Bas Hoppenbrouwers wil:

"Wonen in steden die in verbinding staan met de natuur, bossen en dieren. De natuur terug geven aan de natuur!"

Verbinden is iets wat wij als bank al jaren doen. De natuur speelt hier in ook een belangrijke rol. Kijk hier om daar meer over te zien.

David wil:

"Doorbreken van de spiraal naar altijd maar meer! Tevreden zijn met wat je hebt en er zuinig op zijn!"

Mooi gezegd. Neem de tijd om te genieten van je wel hebt. Er is genoeg moois om in stand gehouden te worden.

Eva wil:

"dat er meer moestuinen in de stad komen zodat kinderen weer leren waar groente vandaan komt."

In Almere financieren we bijvoorbeeld kinderopvang Krullevaartje. Daar kunnen kinderen meewerken aan de moestuin en kennismaken met de herkomst van voedsel. klik hier om de informatie te lezen.

Apen die hun eigen energie opwekken.

Op de daken van de Apenheul in Apeldoorn staan sinds enige tijd zonnepanelen. De opgewekte energie wordt rechtstreeks aan de gebruikers geleverd. Ook investeren in schonere energie? Kijk hier.

Sirius: De Stichting wil:

"Milieu educatie voor ieder beschikbaar te stellen om bewustzijn te vergroten, te empoweren, tot oplossingen te komen en actie te ondernemen."

Milieu educatie vinden wij erg belangrijk. Wij financieren het NME-Atelier. Hier wordt oa aan milieu educatie gedaan. Kijk hier wat zij precies doen.

Lise Paaskesen wil:

"Dat alle kinderen en jongeren de mogelijkheid hebben om hun dromen te verwezenlijken."

Dat is een goed streven. Kijk eens op deze link om te zien hoe stichting Skyway hier mee bezig is.

Niel Doekes wil:

"Ik wil graag mijn hypotheek verduurzamen, zonder boete of verzwaring van de lasten"

Met het verduurzamen van particuliere woningen in Nederland valt nog veel duurzame impact te behalen. Triodos Bank biedt daarvoor mogelijkheden o.a. door het meefinancieren van de verbouwing, mits dit voldoet aan de criteria en een stuk ontzorging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via hypotheken@triodos.nl of 030-694 25 00

Michiel Thunnissen wil:

"Ik wil meer aandacht voor gelijkheid van mensen in plaats van ongelijkheid. "

Met microkrediet werken we er hard aan om mensen gelijke kansen te geven. Door iedereen de kans te geven te bankieren bieden we ook kansen voor kleine ondernemers om zelf te werken aan een betere toekomst. Kijk hier wat wij doen aan microkrediet in ontwikkelingslanden

Janet Mooi wil:

"Iedere dag ZELF iets doen om de wereld te verbeteren en niet afhankelijk zijn van anderen"

Hoi janet, een goed idee, we hopen dat mensen op watwiljeveranderen.nl dan ook de verandering plaatsen die ze zelf ook in gang zetten.

Bram Leusink wil:

"Ik wil dat Nederland bewust gaat kiezen."

Hoi Bram, Voor welke verandering zou je willen dat Nederland bewust gaat kiezen?

Rita Klompmaker wil:

"Ik wil dat de PET-fles recycling gewoon blijft bestaan"

Het lijkt er op dat ook de politiek inziet dat het afschaffen van statiegeld op PET flessen niet verstandig is. Lees het artikel op www.nos.nl

Klaas Kompaan wil:

"Ik wil dat de meest kwetsbare Nederlandse burgers de steun krijgen die ze verdienen."

We zijn blij met je oproep voor dit actuele probleem en we zijn blij dat we door deze site hier ook aandacht voor kunnen vragen.

Frank Buijs wil:

"Ik wil mensen wereldwijd verbinden zodat de oplossing om ons geldsysteem los te laten uitgedragen kan worden aan de "echte" leiders overal."

Dag Frank, We willen met ondernemers zoeken naar mogelijkheden om in de reeële economie bij te dragen aan een wereld die eerlijker, groener en innovatiever is. Op deze link kun je zien welke ondernemers ons daarin inspireren. We denken dat het geldsysteem ons daarin niet hoeft te beperken.

Evelien Beltman wil:

"Ik wil dat er minder oerwouden worden gekapt"

Dag Evelien, Keurmerken die herplanten stimuleren, actiegroepen die illegale kap bestrijden, Sting die zich inzet voor het behoud van het tropische regenwoud. Gelukkig zijn er veel initiatieven die hiermee aan de slag zijn en we hopen dat er nog vele zullen volgen. Triodos Bank stimuleert het gebruik van duurzaam hout en zet dit op de agenda bij beursgenoteerde ondernemingen namens de beleggers in deze duurzame fondsen.

Ricardo Trinidad wil:

"Ik wil gratis internet en toegankelijke zonne-energie in Afrika"

Zonne-energie in Afrika is een heel goed idee. Veel zon en ruimte. Op dit moment investeert Triodos Bank al wel in zonne-energie in een land als Spanje in Spanje waar al meer zon is dan in Nederland. Internet en daardoor toegang tot de rest van de wereld zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

Klein bedrijf. Groot effect.

Wil je kleine ondernemers in ontwikkelingslanden kansen bieden? Met een kleine lening kun je grote impact hebben. Bij Triodos Bank is het mogelijk om te beleggen in instellingen voor microfinanciering. Zo maak je met een klein bedrag een groot verschil.

Conny Bergé wil:

"Ik wil dat iedere basisschool echt groen, duurzaam en eerlijk is. Werk aan de winkel dus, qua opleidingen, vakken, accommodatie enz. "

Dag Conny, Groen, duurzaam en transparantie staan voor ons bovenaan. Zelf zijn wij transparant in wat we met geld doen. Zie deze link laten we hopen dat ook onderwijs instellingen groen, duurzaam en transparant worden.

Brigitte Hakkert wil:

"Ouders oprecht plezier laten beleven aan kinderen.Door verwondering, openheid, ruimte en duidelijke grenzen. Ouders met zelfvertrouwen."

Dag Brigitte, zelfvertrouwen van ouders draagt bij aan het plezier wat kinderen hebben. Geniet van elkaar, is een mooie boodschap.

Jaap van der Waay wil:

"Einde aan de bio-industrie.Alle dieren een dierwaardig bestaan! "

Daar zijn we het van harte mee eens. Als je vlees eet, eet dan vlees van biologische herkomst. Zoals bijvoorbeeld van de door Triodos Bank gefinancierde varkenshouderij 't Ezeltje. Minder vlees is nog beter. Voor dier en milieu.

Ron Cremers wil:

"Terug naar de menselijke maat !Mensen en bedrijven moeten weer leren communiceren, als aan de keukentafel..."

Job liet op deze site een gelijk geluid horen. Wij willen daar in de financiële wereld een verandering bewerkstelligen, van transactiegericht naar meer mensgericht bankieren

Cultuur de wind in de zeilen geven.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is een van de vele musea en andere culturele instellingen waar je via Triodos Bank in kan beleggen. Ook meer ruimte maken voor cultuur? Kijk hier.

Antoinette Kleinhaarhuis wil:

"een nieuw huis"

Daar kunnen we je niet aan helpen. We hebben mogelijk wel een hypotheek voor je. Binnenkort introduceren we een duurzame hypotheek waarmee je een woning kunt verduurzamen.

Garmt Kieft wil:

"Dat inkomensverschillen weer kleiner worden en uitgavenpatroon van mensen zinvoller besteed wordt, met respect voor natuur en milieu."

De inkomensverschillen zijn op dit moment te groot. Triodos Bank doet daarom ook niet aan bonussen en topsalarissen voor managers. Het zinvoller besteden van uitgavenpatronen stimuleren wij ook door middel van onze financieringen. Bijvoorbeeld door in biologische landbouw en voedsel te investeren. Daarnaast lenen we aan ondernemers die producten maken van kwalitatieve, hergebruikte én eerlijke materialen.

Ik wil:

"Ik zag op tv dat er nog steeds heel veel baby’s onnodig sterven. Dat moet veranderen! "

Babysterfte is verschrikkelijk en we steunen graag je oproep om daar wat aan te veranderen!

Lieveke Crombach wil:

"dat we de aarde respecteren en er verantwoordelijk mee omgaan, zonder dat alle grondstoffen op een egoistische manier opgebruikt worden."

Als we allemaal wat zuiniger omgaan met onze aarde, kunnen de generaties na ons net zo genieten als wij nu. Minder egoisme is daarbij een mooi streven.

Anja van der Meeren wil:

"Ik wil dat musea op maandag en in de avonden open zijn."

Afwijkende openingstijden van musea kennen we tot nu toe alleen tijdens de Museumnacht, die een groot succes is. We zien je bericht als een oproep voor de culturele sector. We zouden het toejuichen wanneer musea die Triodos Bank financiert hun openingstijden zouden verruimen, zodat meer mensen van hun collecties kunnen genieten.

Nathan van der Kruk wil:

"Dat er wordt geïnvesteerd in wat goed voor onze planeet is! "

Dat is precies waar Triodos Bank voor staat. Als je bij ons spaart of belegt draagt je geld bij aan een positieve verandering in de wereld.

Job den Dulk wil:

"Ik wil dat de menselijke maat op alle vlakken van de maatschappij terugkomt en alle bedrijven ter wereld duurzaam en ethisch gaan handelen"

We herkennen uw wens. Triodos Bank is van mening dat de financiele wereld meer mensgericht moet gaan werken in plaats van transactiegericht.

Gerard van Nimwegen wil:

"graag dat Triodos in zijn reclameuitingen minder het accent legt op 'beleggen'. Veel klanten (ik in ieder geval) houden niets over... "

Met beleggen proberen wij zoveel duurzame impact te bereiken in de maatschappij. Campagnes vergroten het aantal duurzame beleggers en hoe meer beleggers hoe meer impact. Tegelijkertijd zijn wij ons bewust van het feit dat beleggen risico’s met zich meebrengt en dat dit ook nadelig kan uitpakken

Mark Janson wil:

"..een coöperatie beginnen! Samen met de buurt duurzame energie opwekken en niet meer afhankelijk zijn van de grote energiemaatschappijen."

Hallo Mark, Triodos Bank ondersteunt lokale initiatieven om energie op te wekken! Bekijk hier een voorbeeld.

Eerlijker voedsel in de winkel.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Jan-Pieter Daems wil:

"dat iedereen elke dag met plezier naar zijn/haar werk gaat, veilig en gezond kan werken, zinvol werk kan doen en een eerlijk loon verdient "

Hallo Jan-Pieter, Gezondheid en plezier, twee mooie termen. Bedankt voor het delen.

J.Rijnoever wil:

"Dat er 'n limiet (vb. 20%) gesteld wordt op wat bedrijven mogen verdienen bovenop de kosten van hun toegevoegde waarde bij produkten. "

Dat is wel moeilijk vast te leggen. Triodos Bank investeert wel in heel veel kleine ondernemers die een verschil proberen te maken. Deze kleine en midden-kleine ondernemers hebben naar ons idee de toekomst. Vanuit deze ondernemers moet de verandering komen naar een andere, groenere en sociale economie. Onze korte film Klein. Het nieuwe groot onderschrijft dit.

Paul Lebbink wil:

"dat banken minder poen verdienen"

Triodos Bank kiest ervoor om geen bonussen uit te keren. Lees meer hierover in dit artikel.

Herman Nijenhuijs wil:

"iedereen laten meedelen in hoge rendementen die nu alleen voor banken is weggelegd. Gegarandeerd hoog rendement behalen zonder iets te doen."

Triodos Bank is anders dan andere banken. Wij zijn onderscheidend doordat we waarde gedreven zijn. Wat we doen moet een positief effect op onze samenleving, het milieu en cultuur hebben. Dat is ons doel. Lees meer over onze missie via deze link

Hubrien Meijaard wil:

"...dat het begrip "duurzaam" over 5 jaar een overbodig woord is geworden..."

Wij zouden ook het liefst zien dat de begrippen duurzaam bankieren, fair trade en biologische landbouw allemaal pleonasmen worden!

Cees Schutterop wil:

"Dat de dieren met rust gelaten worden. Laat (ons beesten) de dieren in vrede leven."

Triodos Bank steunt de Zoogdiervereniging die de belangen en het leefgebied van zoogdieren behartigd.

Marjolein wil:

"Ik wil meer kansen voor jonge (kleine) ondernemingen met een goed plan"

Hallo Marjolein, Startende ondernemers zijn belangrijk voor een goede economie en daarom erg belangrijk voor de samenleving. In derde wereld landen is het echter nog veel moeilijker om aan een lening te komen als startende ondernemer. Microkredieten zijn daarvoor een van de oplossingen. Zie dit voorbeeld van een bank in Peru die dat doet.

Heleen Klinkert wil:

"een vreedzame en stress-vrije samenleving"

Dag Heleen, ontstressen is mogelijk bij verschillende door Triodos Bank gefinancierde yoga scholen en winkels. Kijk op Mijn geld gaat goed voor een aantal voorbeelden. Zijn jullie al klant bij Triodos Bank? Jullie initiatief zou dan ook opgenomen kunnen worden in de rubriek Mijn geld gaat goed op onze website.

Milan Dijkstra wil:

"Ik wil iets aan de werkloosheid doen, door een nieuw systeem voor zowel werknemers als werkgevers te ontwikkelen."

We plaatsen uw oproep om wat te doen aan werkloosheid graag op deze website. Succes met de ontwikkeling van dit nieuwe systeem!

Aandelen in energie uit wind, zon of golven.

Er zijn bedrijven die energie opwekken door de beweging van golven. Bij Triodos Bank kunt u beleggen in nog veel meer van dit soort pioniers. Kijk in welke beursgenoteerde duurzame koplopers je bij ons kunt beleggen.

Ineke Slump wil:

"Barrières opheffen bij overheden die welke vorm van duurzaamheid dan ook belemmeren"

Dag Ineke, Wij delen je mening dat de overheid meer zou moeten doen. Tot die tijd zullen we het echter zelf moeten doen. Kijk hier wat wij op het gebied van duurzaamheid realiseren. U kunt wellicht ook het verschil maken.

Henk van Doorn wil:

"Van pier in Scheveningen een groene pier maken,licht,wind, water-energie, biologisch eten, kunstenaars, eco-sauna, meditatie- en dansruimte."

Prachtig plan. Klinkt ook iets waar Triodos graag in zou investeren. Laten we hopen dat er op de pier mooi en duurzaam gebouwd wordt. Op Mijn Geld Gaat Goed zie je waar we al wel financieren aan duurzame gebouwen.

Janine Hogendoorn wil:

"Ik wil dat gezond gedrag wordt beloond, zodat iedereen ervaart hoe makkelijk en leuk het eigenlijk is."

Dag Janine, dat klinkt als een goed idee! Aan wat voor een soort beloning denk je dan?

Spartaco wil:

"Ik wil dat wij binnenkort het verschil niet meer hoeven te maken."

Wij willen graag dat de groep mensen die een positief verschil maakt, juist steeds groter wordt. Zo maken we van klein, het nieuwe groot. Met onze campagnes willen we zoveel mogelijk mensen bewust maken van het feit dat zij zélf het verschil kunnen maken.

van 't Klooster wil:

"een eigen bankrekening per post"

Bedoelt u dat u afschriften op papier wilt hebben en niet via internet bankieren? Triodos Bank probeert zoveel mogelijk online te doen om de bomen te sparen, maar als u hier nog niet aan toe bent kunt u aangeven dat u afschriften en andere post op papier ontvangt. Neem dan even contact met ons op via 030 693 6511

Joris wil:

"Ik wil graag investeren in farmacie bedrijven die hun kennis delen en niet vastleggen in patenten. Kan dat?"

Het delen van kennis is een vorm van transparantie en zeer belangrijk. Wij zijn als bank ook transparant in wat we doen. Kijk “hier”: http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/ om te zien wat waar wij zoal als bank in investeren.

Eric wil:

"dat we stoppen met winstmaximalisatie, genoeg is genoeg"

Kortetermijndenken, winstmaximalisatie en aandeelhouderswaarde hebben inderdaad maar al te vaak de overhand gekregen en zijn een doel op zich geworden. We ervaren nu allemaal waartoe dat kan leiden en dat dit op de lange duur gewoonweg niet vol te houden is. Daarom is het ook zo goed dat steeds meer mensen zoals u dit anders willen – en zien dat het ook echt anders kán. Bij Triodos Bank zien wij beleggen als een instrument waarmee een positieve verandering in gang kan worden gezet en belegt u altijd in bedrijven en projecten die de samenleving ook echt duurzamer maken. Lees hier meer

Hoe meer zon, hoe meer handen aan het bed.

Zonnepanelen op het dak van een zorginstelling. En dan de opbrengst gebruiken om de zorg te verbeteren. Een geweldig idee. En zo zijn er meer in onze fondsen. Kijk maar hier.

B. Frey wil:

"Dat geld weer zijn waarde als ruilmiddel krijgt, in plaats van fungeren als iets allesomvattend. Dit is de oorzaak van vele wereld problemen"

Geld moet geworteld zijn in de reële economie en dient om bedrijven, organisaties en instellingen die middelen te geven om duurzame producten en diensten te leveren waar vraag naar is. Als bankier dragen wij hier graag aan bij.

Erik van den Berg wil:

"Ik wil dat plasticfabrikanten medeaansprakelijk gesteld worden voor zwerfvuil en (micro-) plastics in het milieu. Opruimen en verduurzamen!"

Wil je in actie komen tegen de “plastic soep” ga dan naar de website van Plastic Soup Foundation waar je kunt lezen wat je kunt doen om deze vervuiling te bestrijden!

Nirvan Kolling wil:

"dat Triodos initiatieven voor lokale ruil- en geldsystemen wil promoten en ondersteunen, om alternatieve economieën een kans te geven."

Triodos Bank is een bank binnen het huidige financiele systeem. Dat financiele ecosysteem moet weer gezond worden. Lees de visie van Triodos Bank CEO Peter Blom hierop. Alternatieven kunnen zeker interessant zijn, wij hebben er echter voor gekozen om het huidige systeem 'van binnenuit’ te willne veranderen.

ciepie wil:

"Fair-trade kleding veel meer stimuleren en fair maken voor ontwerper, maker, tussenhandelaar en ook de koper."

Triodos Bank financiert een aantal bedrijven die dit hoog in het vaandel hebben. Bijvoorbeeld kledingwinkels van Nukuhiva) waar alleen Fair Tradekleding wordt verkocht.

Niko Koffeman wil:

"Dat dieren worden bevrijd uit de voedselketen. Zoals trekpaarden vervangen zijn door pk's ,zo moeten ook slachtdieren met pensioen kunnen "

Triodos Bank heeft een uitgebreide visie geformuleerd op dierproeven. Via deze link kun je dit rapport onderaan de pagina downloaden.

Mike de Block wil:

"Ik wil dat Nederland zich ontwikkelt tot het sillicon valley van Europa en talent en funding hierheen haalt i.p.v. andersom"

Een mooi streven! Triodos Bank financiert dag in dag uit in talent. Dit doen wij bijvoorbeeld via onze financieringen aan onderwijsinstellingen voor kinderen en volwassenen. In scholen, maar ook in conferentiecentra. Kijk hier welke onderwijsinstellingen we financieren.

Marlies van der Kroft wil:

"Landelijke Aktie is nodig om NU het VN verdrag voor de Rechten van Personen met een handicap te ratificeren in Nederland. Helpt Triodos mee?"

Hallo Marlies, bedankt voor je wens. Wij kunnen je hier niet mee helpen omdat Triodos Bank geen actievoerende organisatie is. Wel beleggen we alleen in organisaties die voldoen aan onze minimumeisen, waaronder ook het respecteren van arbeids- en mensenrechten.

Margot Knapen wil:

"Dat homo kinderen en jongeren gezien worden als gelijkwaardig aan de hetero norm in onze samenleving en het gevoel hebben dat ze mogen Zijn"

Lees meer over de positie van Triodos Bank ten aanzien van mensenrechten

Eline van der Zeyst wil:

"Dat mijn kinderen op kunnen groeien in een schone, vreedzame wereld waar men oog heeft voor elkaar en ieder zichzelf mag zijn."

Dat is precies waar Triodos Bank voor staat: levenskwaliteit, nu en in de toekomst. Als je bij ons spaart of belegt draagt je geld bij aan een positieve verandering in de wereld.

Vitrine Theater wil:

"Een wettelijke verplichting dat elk nieuwbouw huis met badkamer op de 1 ste, het water opvangt en in de stortbak laat lopen van het toilet"

Met het verduurzamen van particuliere woningen in Nederland valt nog veel duurzame impact te behalen. Triodos Bank biedt daarom mogelijkheden o.a. voor het verduurzaming van bestaande woningen door de energie efficiency te verbeteren. Kijk op onze website voor meer informatie.

Hans Geelen wil:

"Dat mensen probleemoplossend leert denken in plaats van klagen over de gevolgen van de oorzaak."

Naar onze mening moet je bij de bron beginnen, om te voorkomen dat er problemen ontstaan. Niet voor niets investeert Triodos Bank in oplossingen als microfinanciering en duurzame energie en biologische landbouw.

Charissa Chioccarelli wil:

"Een verschil maken.."

Een mooie oproep aan iedereen. Wat jij zelf elk dag doet maakt verschil! Wat je wel of niet koopt. Hoe je werkt. Hoe je reist. Al die handelingen kunnen samen zorgen voor positieve verandering in de samenleving. Zo maken we van klein, het nieuwe groot.

nico cok wil:

"ik wil dat onze ziekenzorg (men noemt het gezondheidszorg) wordt veranderd in preventiezorg."

Je bent niet de enige die hieraan wat wil veranderen, kijk ook naar de oproep van Ineke Raaijmakers en Aldura Venema. Kijk vooral op onze website naar ondernemers in de zorg die ons inspireren.

Leonore van Ziel wil:

"dat we zuiniger op Moeder Aarde worden en haar gulle gaven eerlijker verdelen. Niemand zou honger hoeven lijden!"

Op vele manieren kun je zelf een bijdrage leveren om de armoede en de honger in de wereld te bestrijden. Triodos Bank werkt hier mede aan mee m.b.v. microfinanciering. Hierbij biedt je mensen in ontwikkelingslanden kansen om een eigen onderneming te starten. Zie hier een voorbeeld.

Klaartje v. A. wil:

"dat méér en beter bekend wordt dat er in Nederland óók veel (wsch. tien- tot honderdduizenden) ouders met autisme zijn."

Daarom financiert Triodos Bank het Raeger Autismecentrum om kinderen en ouders hierbij te ondersteunen.

a van rees wil:

"ik wil dat banken ophouden met reclame maken. als ze gied zijn verspreid dat zich wel mond tot mond."

Dat klopt. Veel mensen stappen over naar Triodos Bank op aanraden van anderen. Desondanks kennen veel mensen ons nog niet en hen willen we ook graag kennis laten maken met Triodos Bank. Daarom maken we video’s zoals Klein. Het nieuwe groot..

Marlies Verhoeven wil:

"Duurzame energie bevorderen en Duurzame productie bevorderen"

Daar streven wij ook naar! Lees hier hoe Triodos Bank jouw wens over duurzame energie realiseren. Daarnaast kun je zelf een bijdrage leveren door bij ons te beleggen in duurzame energie

Man met achternaam wil:

"overheid (uwv & belastingdienst): beloon mensen met een uitkering als ze -een deel van- hun inkomen zelfstandig weten te verdienen..."

Triodos Bank wil graag een verschil maken in de wereld. De belastingwetgeving valt alleen niet binnen onze invloedssfeer.

Bas wil:

"dat we overstappen op een wereldeconomie die gebaseerd is op duurzaamheid en kwaliteit van mens en planeet i.p.v. ongefundeerde groei"

Dat is waar wij voor staan. Iedereen moet de vrijheid

Je geld in afval stoppen.

U kunt bij ons beleggen in innovatieve bedrijven die streven naar 100% recycling van afval. Zoals De Meerlanden die vuilnis ophaalt met vuilniswagens die rijden op biogas. Biogas gemaakt van afval. Meer weten? klik hier.

Martin Burger wil:

"vrede over de hele wereld."

Dat willen wij ook. Dan moeten we om te beginnen geen geld meer stoppen in de wapenindustrie. Triodos Bank investeert daarom niet ondernemingen die direct of indirect betrokken zijn bij het produceren en verkopen van wapens, specifiek ontworpen onderdelen voor wapens en wapengerelateerde diensten. Lees meer in onze strikte minimumeisen

Am Lahnstein wil:

"een betere verdeling van welvaart en kansen en een groter bewustzijn voor onze leefomgeving nu en in de toekomst"

Dat is waar Triodos Bank voor staat. Wij lenen het geld van onze klanten uitsluitend aan mensen en organisaties die de wereld willen verbeteren.

Johke Heerkens Thijssen wil:

"mensen echte aandacht voor elkaar hebben"

Dat ondersteunen wij van harte! Meer aandacht = meer verbinding tussen mensen. En mensen met elkaar verbinden is een onderdeel van de missie van Triodos Bank. Kijk hier wat wij met onze missie precies willen bereiken.

Eric Baars wil:

"Stichting Aquarius wil aandacht genereren voor schoon water en mensen bij elkaar brengen. Want schoon water is de allereerste levensbehoefte"

Een mooi initiatief! Schoon (drink)water is een primaire levensbehoefte. Dit zou voor iedereen op de wereld verkrijgbaar moeten zijn. Triodos bank investeert in ontwikkelingslanden zodat lokale ondernemers de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld schoon en veilig drinkwater te realiseren. Kijk hier hoe wij onze bijdrage leveren.

Erik wil:

"dat het heel simpel en inzichtelijk is om te beleggen. Ik snap al die financiële taal vaak niet."

We snappen dat er veel drempels zijn om te beleggen. We doen er alles aan om beleggen simpel en inzichtelijk te houden, kijk op onze demo hoe dat bij Triodos Bank gaat.
Overigens denken wij ook dat het inzichtelijk wordt als je makkelijk kunt zien waarin je investeert. Daarom tonen wij op www.mijngeldgaatgoed.nl waar wij geld laten werken aan een betere wereld

Esther wil:

"Wat ik zou willen is kleinere scholen en kleinere klassen in het basis en middelbaar onderwijs. Nu is het te massaal."

Hallo Esther, kleinere klassen is geen onderwerp waar je door beleggen iets in kan veranderen. Wel zijn er voorbeelden van groepen ouders die zelf een school beginnen voor hun kinderen. Via google zijn die eenvoudig te vinden. Op internet wordt ook veel gepraat over kleinere klassen. Bijvoorbeeld hier. Veel succes!

Josephine wil:

"dat er meer wordt geïnvesteerd in de zorg."

Meer zorg is nodig. Maar ook in de zorg is klein het nieuwe groot. Bekijk in welke ondermeners in de zorg wij investeren.

Inge Breukel wil:

"Ik wil investeren in projecten die het lot van meisjes en vrouwen in Pakistan en India verbeteren."

Triodos Bank streeft ernaar met haar microfinancieringsfondsen om ook meisjes en vrouwen kansen te geven hun maatschappelijke positie te verbeteren. Kijk voor meer informatie over wat Triodos Bank al sinds 1994 op het gebied van microkrediet doet. Klik hier om de informatie te lezen.

Ardaan Gerritsen wil:

"Dieci, een voormalig boerenbedrijfje van 28 ha op het platteland van Letland omvormen tot een natuurgebied met een heel grote biodiversiteit"

Triodos Bank is naast Nederland gevestigd in Spanje, Belgie, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Helaas nog niet in Letland. Veel succes met dit uitdagende project.

Remco Wijckmans wil:

"minder weggooien en daarmee een positieve bijdrage leveren aan een kleinere afvalberg, minder energieverbruik en een lagere CO2 uitstoot."

Een belangrijke wens! We zien gelukkig steeds meer initiatieven om minder weg te gooien en meer met afval te doen. Triodos Bank financiert bijvoorbeeld ondernemers die kans zien om met gerecyclede materialen nieuwe producten te maken. Bijvoorbeeld Ragbag. Ook financieren wij innovatieve bedrijven die actief zijn op het gebied van recycling. Zoals De Meerlanden die vuilnis ophaalt met vuilniswagens die rijden op biogas.

don wil:

"wc spoelen met bad en douche water"

Een mooie suggestie om zuinig om te gaan met schaars (drink)water. Wist je trouwens dat Triodos Bank in haar hoofdkantoor de toiletten spoelt met regenwater? Daarnaast investeren we bijvoorbeeld in het beursgenoteerde bedrijf Xylem uit de Verenigde Staten. Zij zijn gespecialiseerd in watertechnologie en de manier waarop ze dat doen draagt bij aan een schonere aarde.

Rowena Timmerman wil:

"minder wapens in de wereld. Maar volgens mij kan je daar niet in beleggen."

Hoi Rowena, dat klopt. Er is niet zoiets als een ‘anti-wapen fonds’. Maar je kan bijvoorbeeld wel nagaan of je eigen bank geen wapenmakers financiert. Dat kan je zien op www.eerlijkebankwijzer.nl.

Daniel wil:

"Armoede bestrijden"

Je kunt armoede bestrijden door voedsel te delen. Of je kunt ook mensen in ontwikkelingslanden ondersteunen zodat ze zelf geld kunnen verdienen. Laat ze ondernemen met behulp van een kleine lening. Dit heet microfinanciering. Bij Triodos Bank kun je beleggen in microfinanciering. Kijk hoe ondernemers zelf hun inkomen en eigenwaarde verdienen.

Joost wil:

"best wel beleggen, maar ik heb niet zo heel veel te besteden. Moet ik rijk zijn om te kunnen beleggen?"

Nee, hoor. Je kunt bij Triodos Bank al eenmalig beleggen vanaf € 100 of vanaf € 25 per maand. Kijk voor meer informatie bij Triodos Maand Beleggen

Carien Berger wil:

"dat bedrijven die milieuonvriendelijke producten produceren als compensatie investeren in groene energie."

Het zou nog beter zijn wanneer er geen milieuonvriendelijke producten meer werden gemaakt. Triodos Bank investeert in bedrijven die dit doen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Weleda. Via Triodos Bank kun je beleggen in dit soort ondernemingen.

Mark van de Leur wil:

"Een goed voorbeeld zijn op het gebied van persoonlijke bewustzijn.Daarbij bied ik yoga en mindfulness cursussen aan op basis van donatie. "

Triodos Bank financiert daarom verschillende Bikram Yoga scholen

Tim Kreukniet wil:

"kennis delen om de case voor lokale energie neutrale omgevingen mogelijk te maken. Niet 1 stip, maar gekopieerde Good case practices in NL"

Hallo Tim, Triodos Bank ondersteunt lokale initiatieven om energie op te wekken! Bekijk hier een voorbeeld.

Noraly Thunnissen wil:

"als meubelmaker werkplek openen waar leerlingen gebruik van kunnen maken s'avons, waar mensen zien hoe meubels en kunstenaars gemaakt worden"

Wij financieren een aantal meubelmakers. Onder andere Lo Hielema, die naast het maken van meubels zich ook actief inzet voor het delen van zijn kennis.
Lo Hielema

M. Post wil:

"Ik wil een vak realisme voor alle leerlingen. Hoe ziet jouw financiele toekomst eruit, teveel jonge mensen gaan er financieel aan onder door"

Wij zien ook het belang van het delen van de kennis met jongeren. Veel van onze medewerkers zijn vrijwilliger bij “http://www.bankvoordeklas.nl/”.

Beanke HARTING wil:

"een rekening openen"

Leuk om te horen dat u aan ons denkt Openen kan via onze website

P de haas wil:

"Weten hoe mijn geld wordt gebruikt voor een beter wereld"

Uw geld werkt via triodos Bank aan een betere wereld, doordat wij met dit geld heel selectief duurzame ondernemers financieren. Deze ondernemers werken dag in dag uit aan een betere wereld, zowel voor onze generatie als voor toekomstige generaties.

Chandni Dwarkasing wil:

"Innovaties teweeg brengen die ons de eenheid in verschil doet zien. Dat is pas duurzaamheid, open staan voor diversiteit"

Wij gebruiken uw spaargeld om op een positieve manier onze maatschappij te veranderen. Wij kiezen er bewust voor om te investeren in bedrijven waarvan wij vinden dat ze iets bijdragen aan onze maatschappij. Op onze website kunt u zien waar wij in investeren

Joeri Apontoweil wil:

"een duurzame en milieuvriendelijke bestemmng voor de meer dan 7,5 miljoen leegstaande vierkante meters vastgoed"

Deze leegstand is een doorn in het oog van veel nederlanders. Met uw voorstel zouden deze panden dan alsnog een duurzame toegevoegde waarde hebben. Ons duurzame vastgoedfonds combineert beide ambities: panden duurzaam beheren en daarnaast zorgen dat het pand ook verhuurd wordt.

johan spil wil:

"Een eerlijke kans voor elke burger.Geen privilege voor een enkele groot aandeelhouder via de Nederlandse belastingroute"

Op veel manieren kun je een bijdrage leveren om ongelijkheid in de wereld terug te brengen en kansen te bieden aan hen die dit niet altijd krijgen. Wij doen dat bijvoorbeeld door onze klanten de mogelijkheid te bieden te beleggen in microfinanciering. Je inleg wordt door dit beleggingsfonds geïnvesteerd in microfinancieringsinstellingen. Hierdoor wordt kleinschalig ondernemerschap in ontwikkelingslanden gestimuleerd.

San Sperber wil:

"Ik wil dat iedereen kan wonen met zo min mogelijk energieverbruik. Dat kan door passief (ver-)bouwen mogelijk te maken. "

Duurzamer (ver)bouwen is belangrijk voor de reductie van onze CO2 uitstoot. Op mijn geld gaat goed vind je een aantal voorbeelden van duurzaam vastgoed gefinancierd door Triodos Bank.

Eva van Dijk wil:

"dat iedereen www.foodsharing.nl gebruikt om teveel gekochte boodschappen uit te wisselen, we zo minder voedsel weggooien en meer samen delen"

We kregen ook van Patrick al de oproep dat er bewuster met voedsel moet worden omgegaan en minder moet worden weggegooid. Naast onze investeringen in biologische landbouw willen we ook wat veranderen aan de desastreuse gevolgen van speculatie op de voedselmarkt. Kijk hier hoe wij hier de maatschappelijke discussie over willen aanwakkeren.

Ik wil:

"dat alle producten die wij kopen ecoproof worden"

Goede en duurzame producten is een vereiste om de wereld en zijn grondstoffen te behouden. De fondsen van Triodos die in beursgenoteerde beleggingen investeren spreken de bedrijven ook namens onze beleggers hierop aan. Zo kiezen we voor Nokia omdat die zich onderscheid als het gaat om het omgaan met de grondstof Coltan. Lees meer over conflict-vrije mobieltjes.

marcel van leeuwen wil:

"Ik wil dat het huidige banksysteem op de schop gaat en ik denk dat triodos een goed alternatief is"

Wij vinden dat het bancaire systeem geworteld moet zijn in de reële economie. Banken zijn er om organisaties de middelen te geven om duurzame producten en diensten te leveren waar vraag naar is. Bovendien boeken duurzame banken betere resultaten vergeleken met 'gewone banken’.

Mauricio Torres wil:

"vrije dieren"

Dierenwelzijn staat bij Triodos Bank in een hoog vaandel. Enerzijds door bedrijven voor beleggingen uit te sluiten die aan dierproeven doen. Daarnaast financieren wij ondernemers die de voedselindustrie veranderen. Bekijk verschillende ondernemers die we financieren.

Mike Altena wil:

"k wil het huidige in de industriële revolutie gecreëerde school systeem aangepast zien worden. De creatieveling kunnen niet excelleren.*"

Het volledig benutten van menselijk talent is iets wat wij stimuleren. Wij als bank profiteren van de creativiteit van onze ondernemers, zij zorgen er mede voor dat we het verschil kunnen maken. Kijk hier om alle creativiteit te zien.

Ans van der Pijll wil:

"ecologisch en energie neutraal bouwen. Dat dat niet alleen nuttig is voor het millieu, maar ook voordeliger voor jezelf."

Duurzamer bouwen is belangrijk voor de reductie van onze CO2 uitstoot. Op de mijn geld gaat goed vindt je een aantal voorbeelden van duurzaam vastgoed gefinancierd door Triodos Bank.

Sven Iversen wil:

"Dat niet alleen geld op mijn spaarrekening, maar ook op mijn betaalrekening duurzaam wordt geïnvesteerd. Ik hoef er niet eens rente op."

Een mooie oproep. Het potentieel saldo dat je hebt op de betaalrekening wordt ook gebruikt om duurzame ondernemers te financieren.

Monique de Neef wil:

"dat meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en in hun eigen land het verschil kunnen maken!"

Dat is mooi gezegd. Hier staan wij volledig achter. Op vele manieren kun je zelf een bijdrage leveren om armoede in de wereld te bestrijden en daarmee talenten van meisjes en vrouwen te bevorderen. Dit kan o.a. door microfinanciering waarbij je mensen in ontwikkelingslanden kansen biedt om een eigen onderneming te starten. Dit creëert stabiliteit en betere levensomstandigheden.

David Stomph wil:

"dat iedereen bewust wordt van de gevolgen van zijn daden. Dat klinkt heel ingewikkeld maar hoeft het niet te zijn"

Een mooie oproep aan iedereen. Wat je elke dag doet maakt verschil. Wat je wel of niet koopt. Hoe je werkt. Hoe je reist. Al die handelingen samen zorgen voor de grote, de echte verandering. Zo maken we van klein, het nieuwe groot.

Nora de Groot wil:

"dat zaden van tropische groenten en vruchten die wij eten, door ons gedroogd, gebracht worden naar tropische landen om ze daar te gebruiken"

Kunt u ons en anderen van deze site ook nog laten weten waarom u dit een belangrijke verandering vindt? Welke verandering streeft u hiermee na?

Mark Artz wil:

"Dat de talenten van jonge mensen in de armste ontwikkelingslanden niet zo vanzelfsprekend verloren gaan"

Dat is mooi gezegd. Hier staan wij volledig achter. Op vele manieren kun je zelf een bijdrage leveren om armoede in de wereld te bestrijden en daarmee talenten van jonge mensen te bevorderen. Dit kan o.a. door microfinanciering waarbij je mensen in ontwikkelingslanden kansen biedt om een eigen onderneming te starten. Dit creëert stabiliteit en betere levensomstandigheden.

Jan Glastra van Loon wil:

"Ik wil meer zelf doen en van dichtbij halen. Zelf energie opwekken, niet te afhankelijk worden van grote clubs waar niemand grip op heeft."

Wij zijn het er mee eens dat er meer gebruik gemaakt moet worden van duurzameenergie. Naast de overheid moet de private sector hier naar onze mening echter ook aan bijdragen. Triodos Bank financiert Sun United. SunUnited verkoopt en verhuurt zonne PV systemen aan bedrijven, overheden en particulieren.

Robbert Huisman wil:

"dat armoede verdwijnt en dat banken daaraan meewerken."

Op vele manieren kun je zelf een bijdrage leveren om de armoede in de wereld te bestrijden. Triodos Bank werkt hier mede aan mee m.b.v. microfinanciering. Hierbij biedt je mensen in ontwikkelingslanden kansen om een eigen onderneming te starten. Zie hier een voorbeeld.

Liza van Velzen wil:

"Volledige transparantie en eerlijke concurrentie, zodat ik van iedere euro die ik betaal weet bij wie deze terecht komt."

Transparantie is iets wat wij als bank erg belangrijk vinden. Dit is de reden waarom wij zelf heel transparant zijn waarin wij het geld van onze spaarders investeren. Kijk hier om te zien waarin wij investeren.

René Dool wil:

"een autovrije stad, stel je dat eens voor...."

Schone lucht, geen herrie. Een mooi streven. Fietsen en wandelen zijn perfecte alternatieven voor in de stad. Electrische voertuigen daarin tegen zijn ook goed te gebruiken. Zie hier enkele voorbeelden.

J Dubois wil:

"meer individuele rechten en vrijheden, veel minder overheid en een grondwet waarin het Schadebeginsel van JS Mill het eerste artikel is."

Wij denken dat de verandering van onderaf moet komen en niet door overheden en wetten. De macht is volgens ons niet meer aan groot, de kracht is aan klein. Klein is het nieuwe groot.

hans wil:

"Ik wil meer onbaatzuchtigheid"

We ondersteunen graag je oproep. Een manier waarin wij hier ook naar opriepen was toen wij de Tickertape in New York overnamen.

Wim Konijnenberg wil:

"dat het voedsel in de wereld terecht komt bij alle mensen die het nodig hebben."

Helemaal mee eens. Dit moet volgens Triodos Bank beginnen het bewuster omgaan met voedsel, én met minder weggooien. Naast onze investeringen in biologische landbouw willen we ook wat veranderen aan de desastreuse gevolgen van speculatie op de voedselmarkt. Kijk hier hoe wij hier de maatschappelijke discussie over willen aanwakkeren.

A Pol wil:

"een eerlijke financiële markt welke niet gebaseerd is op de waarnemening van slechts de aan asperger leidende geniale geesten. "

Triodos Bank is volledig transparant. Wat er met je geld gebeurt is eenvoudig te achterhalen via Mijn Geld Gaat Goed. Daarnaast zetten wij ons in voor een duurzamere bankwereld via het Sustainable Finance Lab, een denktank mede opgericht door Triodos Bank

Hanny de Bresser wil:

"dat iedereen kan leven zoals hij of zij wil...in alle vrijheid. "

Een mooie wens die we graag ondersteunen. Wij investeren juist ook om deze reden in microkrediet. Toegang tot geld en betaalmiddelen is noodzakelijk om mensen kansen te geven zichzelf te ontwikkelen. Microkredietinstellingen zoals de Acleda Bank leveren hieraan een bijdrage

Maartje wil:

"Ik wil dat mensen bewuster gaan consumeren. Hergebruik, ruilen, delen, repareren en recyclen: hopelijk wordt het in 2013 nog populairder!"

Wij ontmoeten veel ondernemers die hiermee aan de slag zijn, zoals Rag Bag en De Meerlanden en Autorecycling Vijfschaft

Amy B wil:

"Ik wil wel belegging in duurzame producten/bedrijven maar alleen als ik zeker weet dat dat ook daadwerkelijk is wat er met mijn geld gebeurd"

Je kunt precies zien wat er bij Triodos Bank met je geld gebeurt op Mijn Geld Gaat Goed

Marcel Rozing wil:

"Dat we stoppen met het gebruiken van grondstoffen die opraken of het ecosysteem belasten"

Productie van duurzame producten is een vereiste om de wereld en zijn grondstoffen te behouden. De fondsen van Triodos (die in beursgenoteerde beleggingen investeren) spreken de bedrijven ook namens onze beleggers hierop aan. Zie bijvoorbeeld ons artikel, De groeiende e-afvalberg, over wat bedrijven doen om verspilling tegen te gaan.

Isabelle Zumbrink wil:

"Ik wil dat ieder mens kan & mag leven vanuit zijn/haar eigen hart. Mogen zijn wie je echt bent, zonder (voor)oordelen en in volle vrijheid"

Een mooie wens. Triodos Bank vindt deze kernwaarden ook belangrijk. Zo belangrijk zelfs dat we dit hebben opgenomen in onze missie en principes.

Wist je trouwens dat Triodos Foundation 'founding partner is van Masterpeace? Vrijheid begint namelijk met vrede. Masterpeace is een vredesorganisatie die in 2014 een groot vredesconcert organiseert in Caïro. Je kunt er bij zijn door je eigen vredesactiviteit te organiseren. Laat je inspireren, ze hebben een prachtige video

Marnix van den Bogert wil:

"minder co2 uitstoot "

Dat wil Triodos Bank ook! Wij bieden onze spaarders en beleggers de mogelijkheid om bij te dragen aan minder Co2 uitstoot. Kijk voor meer informatie op www.triodos.nl

rudy klaassen wil:

"alle Brede school activiteiten vergroenen en kinderen weer in contact brengen met de natuur"

Triodos Bank financiert allerlei verschillende vormen van kinderopvang waarbij ook aandacht is voor natuur.

rudy klaassen wil:

"een lokaal netwerk van duurzame initiatiefnemers die elkaar stimuleren in duurzame bedrijfsvoering en een duurzaam aanbod neerzetten"

We zien uw wens om mensen met duurzame initiatieven met elkaar in contact te brengen meerdere malen terug. Een mooi initiatief om op die manier krachten te bundelen en kennis uit te wisselen. Triodos Bank nodigt de ondernemers de ze financiert regelmatig uit om elkaar te ontmoeten, we hopen ook op die manier ook een bijdrage te leveren.

Rudy Klaassen wil:

"Alle vuilnisbelten in NL worden ingericht als een duurzaamheidspad om een statement te maken om afval als energie of voedsel te zien. "

Afval is zeker energie, of voedsel! Triodos Bank financiert ondernemers die kans zien om met gerecyclede materialen nieuwe producten te maken. Bijvoorbeeld Ragbag. Ook in de sector Milieutechnologie financiert Triodos Bank innovatieve bedrijven die actief zijn op het gebied van recycling. Zoals De Meerlanden die vuilnis ophaalt met vuilniswagens die rijden op biogas.

Marcel Dierselhuis wil:

"sterkere rationeel intuitieve dialoog met ons onderbewuste voor meer duurzame besluitvorming"

Triodos bank heeft een aantal ondernemers gefinancierd die op allerlei manieren contact maken met het innerlijk. Kijk hier om deze in te zien.

Dave Kramers wil:

"Alle toffe campers voorzien van zonnepaneel, ledverlichting en wie weet in de toekomst een rookvrije aandrijving."

Wij zijn het er mee eens dat er meer gebruik gemaakt moet worden van zonne-energie en ledverlichting. Naast de overheid moet de private sector hier naar onze mening echter ook aan bijdragen. Via Triodos Bank kun je hier zelf aan bijdragen door te beleggen in duurzame energie

Jan-Paul Bourguignon wil:

"Ik wil als ZZP-er een electrische auto gaan rijden"

Een mooi streven! Triodos Bank is voorstander van het rijden in elektrische auto’s. Daarom financieren we bijvoorbeeld Strix Lease en Hopper (elektrische scooters).

Marousia wil:

"dat niemand meer honger hoeft te lijden."

Op vele manieren kun je zelf een bijdrage leveren om de armoede en de honger in de wereld te bestrijden. Triodos Bank werkt hier mede aan mee m.b.v. microfinanciering. Hierbij biedt je mensen in ontwikkelingslanden kansen om een eigen onderneming te starten. Zie hier een voorbeeld.

allard van der starre wil:

"een meer menselijke maatschappij"

Triodos Bank vind een meer menselijke maatschappij ook belangrijk. Onze missie is o.a. bij te dragen aan een samenleving waarin levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat. Je kunt in ons online jaarverslag lezen wat we in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd en welke impact we hier mee hebben.

John Warnas wil:

"dat er ruimte gegeven wordt aan mensen in de harder wordende maatschappij. Luisteren naar elkaar, kost niets en scheelt zoveel."

Luisteren naar elkaar vinden wij ook belangrijk. Onze missie is o.a. bij te dragen aan een samenleving waarin levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat. Je kunt in ons online jaarverslag lezen wat we in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd en welke impact we hier mee hebben.

rhodante ahlers wil:

"een menswaardig bestaan voor iedereen, zonder grenzen of uitsluiting, maar met alle mogelijkheden voor een gezond leven nu en in de toekomst"

Dat willen wij ook. Één van de bedrijfsprincipes van Triodos Bank is het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Dit principe leven wij na door o.a. heel selectief duurzame ondernemers te financieren. Deze ondernemers werken dag in dag uit aan een betere wereld, zowel voor onze generatie als voor toekomstige generaties.

mieke wit wil:

"Eeen duurzame rechtvaardige en vreedzame wereld waar iedereen kan leren en werken en voorzichzelf kan zorgen"

Dat is mooi gezegd. Hier staan wij volledig achter. Op vele manieren kun je zelf een bijdrage leveren om armoede in de wereld te bestrijden en daarmee vrede en rechtvaardigheid te bevorderen. Dit kan o.a. door microfinanciering waarbij je mensen in ontwikkelingslanden kansen biedt om een eigen onderneming te starten. Dit creëert stabiliteit en betere levensomstandigheden.

Martijn Overdulve wil:

"Investeren in fundamenteel onderzoek naar kernfusie t.b.v. schone, eerlijke energie voorziening, waarbij kennis werelwijd gedeeld wordt. "

Op dit moment wordt dit nog niet toegepast als te leveren energievorm. Een mooie oproep. Lees hier onze visie op het nucleaire debat

Bastiaan van Delft-Prak wil:

"Ik wil dat vandaag, 21 december 2012, de mensheid zich bewust wordt dat we maar een wereld hebben om op te leven!"

Productie van duurzame producten is een vereiste om de wereld en zijn grondstoffen te behouden. De fondsen van Triodos (die in beursgenoteerde beleggingen investeren) spreken de bedrijven ook namens onze beleggers hierop aan. Zie ook ons artikel, De groeiende e-afvalberg, over wat bedrijven doen om verspilling tegen te gaan.

Else Schepers wil:

"Verander de wereld en begin bij jezelf Triodos bank."

Mooie slogan, maar al eerder gebruikt door iemand anders. De kern is vergelijkbaar met 'Klein. Het nieuwe groot’. De macht is niet meer aan groot, de kracht is aan klein. Zoals de ondernemers laten zien die Triodos Bank financiert.

Robert Molenaar wil:

"Dat mensen denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen"

Daar zijn wij het zeer mee eens. Daarom laten we op watwiljeveranderen.nl zien welke impact je als belegger kunt hebben door met je geld iets te veranderen in de wereld.

René van der Steen wil:

"De financiële toekomst van mijn kinderen veiligstellen zonder daarbij onverantwoorde risico's te nemen."

Dit streven sluit aan bij een van de bedrijfsprincipes van Triodos Bank, het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Duurzaam beleggen is een van de mogelijkheden die Triodos Bank biedt om dit te realiseren.

Micha Kuiper wil:

"Ik wil de economie duurzaam maken, door fractioneel bankieren te verbieden. Geld kan in omloop zijn zonder geldschepping commerciële banken."

Als mede-oprichter van het sustainable finance lab vragen wij aandacht voor een gezondere financiële wereld, meer informatie op www.sustainablefinancelab.nl

Friedy Wolsink wil:

"Een eerlijke verdeling van voedsel, wonen, werk en inkomen voor iedereen"

Een eerlijke verdeling is een mooi streven. Wij proberen ook op minder bedeelde plekken in de wereld het verschil te maken. Kijk hier hoe we dit doen.

martine van dam wil:

"dat kinderen les krijgen in goed zijn voor dieren en mensen, schoonheid krijgen aangereikt , dat de overbevolking overal afneemt."

Triodos Bank financiert verschillende kinderdagverblijven die zich hiervoor inzetten, zie hier een aantal voorbeelden van ondernemers.

Wiebren Spieker wil:

"Dat de wapenindustrie ophoudt te bestaan."

Dan moeten we om te beginnen er niet meer geld in stoppen.Triodos Bank investeert daarom niet ondernemingen die direct of indirect betrokken zijn bij het produceren en verkopen vanwapens, specifiek ontworpen onderdelen voor wapens en wapengerelateerde diensten.
diensten produceren en verkopen.
onderdelen voor wapens en wapengerelateerde
diensten produceren en verkopen.
onderdelen voor wapens en wapengerelateerde
diensten produceren en verkopen. Lees meer in onze strikte minimumeisen

helena sluijk wil:

"plantaardig eten voor iedereengratis openbaarvervoergeen misbruik diereneten voor de hele wereldgeen grenzengratis ziekenzorg"

Hoezeer we al je wensen zouden willen realiseren, niet op alles hebben we invloed. Kijk in welke thema je iets bij Triodos Bank kunt veranderen.

Luuk de Waal Malefijt wil:

"Fractioneel Reserve Bankieren in Nederland verbieden en het recht om geld te creëren terug geven aan de overheid."

Als mede-oprichter van het Sustainable Finance Lab vragen wij aandacht voor een gezondere financiële wereld.

Ineke Fienieg wil:

"Volwaardige voeding op tafel, weten wat het is en waar het vandaan komt."

Triodos Bank financiert veel gezonde voeding zoals Ekoplaza in Enschede. Nature and More is een initiatief dat via een code zichtbaar maakt waar het voedsel vandaan komt.

Juan Echeverry Gonzalez wil:

"dat we de verouderde schulden economie langzamerhand gaan inruilen voor een nieuwe vorm van economie zoals een 'resource based economy'"

Geld moet geworteld zijn in de reële economie en dient om bedrijven, organisaties en instellingen die middelen te geven om duurzame producten en diensten te leveren waar vraag naar is. We denken dat het huidige geldsysteem ons daarin niet hoeft te beperken. Als bankier dragen wij hier graag aan bij.

Yanno Boltendal wil:

"Ik wil vele duizenden zonne-energiecentrales in alle woestijnen op aarde zodat de woestijnen gaan bloeien als een roos."

De zon is een krachtige bron van schone energie. Daarom investeert Triodos Bank ook in zonne-energie in Spanje

Piet Vermeulen wil:

"gebruik maken van de grootste energiebron op aarde door stroom op te wekken uit black smokers. https://www.youtube.com/watch?v=F6-_UTU_bJ0"

Alle natuurlijke bronnen die hiervoor geschikt zijn moeten we gebruiken. Kijk hier om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Sebastian Wilms wil:

"dat mensen in de huidendaagse westerse samenleving minder of het best geen stress ervaren door dwangen van buiten henzelf"

Stress is iets wat absoluut vermeden moet worden. Wij investeren daarom ook in ondernemers die stress willen verminderen door oa meditatie of Yoga. Kijk hier voor een aantal voorbeelden, wellicht ook bij u in de buurt.

Bart de Swart wil:

"Windenergieprojecten in ontwikkelingslanden duurzamer maken door lokale stammen en boeren veel meer ownership te geven over zulke projecten"

Wij proberen er voor te zorgen om mensen in ontwikkelingslanden meer onafhankelijkheid te geven. Hoe wij dit doen? Kijk hier

Mirelle van den Anker wil:

"rust en ontspanning brengen in het bedrijfsleven, zodat beslissingen met aandacht genomen kunnen worden, ipv in haast en onder grote druk. "

Haast en onder druk, is iets waar elke organisatie soms mee kampt. Helemaal mee eens dat het goed is om soms wat meer (geestelijke en/of lichamelijke) ontspanning te brengen in je werkende leven. Gelukkig bieden steeds meer bedrijven (gratis) fitness, yoga of massages aan hun werknemers aan. Triodos Bank financiert overigens ook een (duurzaam) fitnessconcept, FlexiFitness in Ermelo.

Rosa Schots wil:

"kinderen als 'zichzelf' van school komen; zonder toets of ze voldoen aan de eisen van de maatschappij"

Een mooi streven Rosa. En ook goed om kinderen al vroeg te laten nadenken over vragen als “gaat het om welvaart of welzijn”? En om wat je wordt, of om wie je wordt? Mogelijk vind je dit artikel over gezinshuizen interessant.

Karin Koetsveld wil:

"dat al het voedsel dat nu wordt weggegooid terecht komt bij mensen die wel honger hebben maar geen geld. Idem voor leegstaande panden."

We kregen ook van Patrick al de oproep dat er bewuster met voedsel moet worden omgegaan en minder moet worden weggegooid. Naast onze investeringen in biologische landbouw willen we ook wat veranderen aan de desastreuse gevolgen van speculatie op de voedselmarkt. Kijk hier hoe wij hier de maatschappelijke discussie over willen aanwakkeren.

Maureen van der Brugh wil:

"Aanbod eco-fashion vergroten door orders te bundelen van kleine designers, zodat zij samen groot kunnen inkopen bij duurzame leveranciers."

Een mooi initiatief, klein is het nieuwe groot. Mogelijk kun je hier zelf een rol in spelen? Je vindt hier een groot aantal (door ons gefinancierde) producenten en aanbieders van eco-fashion.

Greta van Buuren wil:

"Ik wil als burger volledig geïnformeerd worden. Dus: goede bereikbare maar vooral onafhankelijke en eigentijdse informatie."

Dat vinden wij ook. Daarom laten wij precies zien wat wij met het geld van onze spaarders en beleggers doen. Onder andere met een speciale Google map op onze “website”:http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/ Ook kan iedereen tot op de euro nauwkeurig zelf in ons “jaarverslag”:http://verslag.triodos.nl/nl/2011/jaarrekening/segmentrapportage/kredietverleningpersector.html?cat=m nazoeken welke bestemming wij aan de ons onder beheer gegeven middelen geven Wie zich daarnaast graag een beeld vormt op basis van het oordeel van een onafhankelijke partij, kan bijvoorbeeld “de Eerlijke Bankwijzer”: http://www.eerlijkebankwijzer.nl/banken-vergelijken/triodos-bank/ raadplegen.

Jos Looije wil:

"dat mensen weten hoe, waar en door wie hun voedsel geproduceerd wordt."

Zoals een klant van Triodos Bank met Nature and More nastreeft.

Lody Klement wil:

"Ik wil geen plutocratie. Dit gaat ten koste van mens en milieu.Greenwashing. Voorbeeld is hoe de WNF zich laat sponsoren."

Geld moet rollen, Jij mag kiezen welke kant op.

Onze missie is om uw geld te laten werken aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen.
Één van de doelstellingen is het voor mensen, bedrijven en organisaties mogelijk maken hun geld te gebruiken op een manier die mens en milieu ten goede komt en duurzame ontwikkeling bevordert.

Ronald van Zon wil:

"Ook politieke toewijding om de wereld snel te verduurzamen"

Dat is de reden dat Triodos Bank actief is in De Groene Zaak. Samen met andere ondernemers willen we de politiek en het bedrijfsleven laten zien dat het bedrijfsmodel van de toekomst duurzaam is.

Hille Takken wil:

"Een ander economisch systeem waarin mensonterende armoede niet meer voorkomt: eerlijke lonen dus voor eerlijke producten."

Triodos Bank financiert wereldwijd veel Fair Trade. Zo zorgen we dat steeds meer producten onder goede arbeidsomstandigheden worden geproduceerd. Bekijk internationale voorbeelden van Fair Trade producenten en winkels

Petra Borsboom wil:

"kinderen masseren kinderen een vast onderdeel van het onderwijsprogramma wordt en meer kinderen naar een kindermassagetherapeut gaan. "

Triodos Bank ontmoet allerlei mensen die ambities hebben als het gaat om het onderwijs aan onze kinderen. “Kijk hier voor meerdere projecten op het gebied van onderwijs“http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?fs=17&cs=1

Karin de bruin wil:

"Talentgericht onderwijs"

Triodos Bank ontmoet allerlei mensen die ambities hebben als het gaat om het onderwijs aan onze kinderen. “Kijk hier voor meerdere projecten op het gebied van onderwijs“http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?fs=17&cs=1

Maja Miklic wil:

"Ik wil dat mensen wat verder kijken dan hun neus lang is en niet als blinde het alleen maar 'druk hebben'."

Helemaal mee eens Maja! Kwaliteit boven kwantiteit of 'het druk hebben’. Daarom is één van onze doelstellingen het bijdragen aan een samenleving waarin levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat. Lees meer over onze missie op triodos.nl

Rachelle Eerhart wil:

"Via voedsel linken wij het meest direct aan de natuur. Het zou geweldig zijn als 'natuur' & 'landbouw' beter samen gingen!"

Triodos Bank financiert ondernemers die biologisch voedsel verbouwen. Zie hier voor voorbeelden. Hierdoor zijn de natuur en landbouw beter in balans.

Albijn wil:

"dat we met z'n allen al dat plastic uit de oceaan vissen zodat het gerecycled kan worden!"

Het is een probleem dat op het land ontstaat en waar bijvoorbeeld een bedrijf als “Ragbag”: http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?projectId=103268&locationId=1941&name=ragbag_&cs=1 een onderdeel van de oplossing probeert te zijn.

Christa Vandenbroeke wil:

"een supermarkt bij mij in de buurt die allemaal betaalbare e-nummervrije en suikervrije producten heeft."

Een goed idee, wij zouden dan ook nog graag wensen dat er veel lokale (biologische) producten te koop zijn. Kijk op www.mijngeldgaatgoed.nl voor duurzame winkels bij u in de buurt.

Bee Gee wil:

"Dat repareren aantrekkelijker wordt dan nieuwe zaken kopen."

Repareren is inderdaad beter! Je kunt voor reparaties naar bij voorbeeld een Repair Café gaan, waar buurtbewoners hun eigen kapotte spullen kunnen (laten) repareren, onder deskundige begeleiding en in een ontspannen sfeer.

Rudy wil:

"de wereld positiveren"

Wij doen dat door de 'possibilizers’ (mensen die denken en werken vanuit mogelijkheden) van Stichting Skyway te financieren.

Titia van der Veen wil:

"Ik wil op alle geschikte daken zonnepanelen, te beginnen op het dak van mijn eigen huis. Lijkt me op alle fronten een lucratieve belegging."

Heel gaaf dat je bij je zelf begint. Naast investeren in zonnepanelen op je eigen dak kun je bij Triodos Bank ook in projecten investeren op het gebied van duurzame energie

Francien Winsemius wil:

"meer investeringen in vleesvervangers."

Een mooi voorbeeld hiervan is De Vegetarische Slager. Winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2011 die Triodos Bank jaarlijks uitreikt.

Henk Verschoor wil:

"terug naar een groene economie, waarin de natuur/het natuurlijke proces weer uitgangspunt van handelen wordt."

Triodos Bank investeert in heel veel groene ondernemers die hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Marieke van der Giessen wil:

"bijdragen aan bedrijven die 'echt' waarde toevoegen of daartoe willen transformeren"

Daar staan wij ook volledig achter. Daarom financiert Triodos Bank alleen bedrijven die mens, milieu of cultuur centraal stellen. Lees hier meer over op de pagina ““Waar we voor staan”“:http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/wie-wij-zijn/missie/waar-we-voor-staan/

Rubia Visser wil:

"Dat men weer gaat fietsen i.p.v. scooteren. "

Minder scooters en dus meer fietsen betekent schonere lucht. Met onze duurzame investeringen proberen we een bijdrage te leveren aan het geheel. Bij Roetz Bikes worden van fietswrakken weer herkenbare, hippe fietsen met een retro tintje gemaakt.

Marike Jansen wil:

"bekostigde democratische scholen (4-19 jaar) voor alle kinderen en ouders die dat willen "

Triodos Bank investeert in onderwijs voor kinderen en volwassenen. dat doen we in scholen, maar ook in conferentiecentra. Kijk welke onderwijs instellingen we steunen.

Mieke den Elzen wil:

"Een wereld zonder kinderarbeid."

Niemand wil dat er kinderarbeid is. Daarom zijn bedrijven die niet voldoen aan onze minimumeisen waaronder kinderarbeid uitgesloten van financiering en investeringen door Triodos Bank.

Marit Havermans wil:

"eerlijke handel"

Met onze handelsfinancieringen stimuleren wij dat boeren in ontwikkelingslanden hun fair trade en biologische producten in Westerse markten kunnen afzetten. Lees hier) over onze impact.

Erik wil:

"Dat de nederlandse overheid nu eindelijk eens serieus gaat kijken naar zonne-energie net als duitsland"

Wij zijn het er mee eens dat er een grote rol is weggelegd voor de overheid om duurzame energie te bevorderen. De private sector moet hier naar onze mening echter ook aan bijdragen. Via Triodos Bank kun je hier zelf aan bijdragen door te beleggen in duurzame energie

Erwin Ploeg wil:

"Strengere regelgeving voor het bewerken en uitbuiten van natuurgebieden en winning van grondstoffen voor commerciële doeleinden"

Een goed signaal aan de politiek. Wij vinden het belangrijk om verantwoord landschapsbeheer te stimuleren. In onze minimumeisen voor leningen en investeringen kan je onder het kopje Milieuschade meer lezen over over onze criterea.

Francois wil:

"Dat er wordt gestopt met het gebruik van Chemische Bestrijdingsmiddelen voor ongedierte en gewassen."

Triodos Bank is ook voor het terugdringen van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Daarom financieren wij alleen maar biologische land- en tuinbouw. Op mijngeldgaatgoed.nl vind je door ons gefinancierde biologische land- en tuinbouw bedrijven bij jou in de buurt.

kitty langenfeld wil:

"Dat er een verbod komt op de neo-nicoteniden, en dat er meer drachtplanten worden aangeplant (veel nectar en stuifmeel) voor de bijen."

Triodos Foundation ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen bijensterfte en toenemend gebruik van systemische pesticiden. Meer hierover hier

Riekje de Haan wil:

"dat er een einde komt aan zelfverrijking ten koste van anderen."

Dat zijn we van harte met je eens. Daarom kiest Triodos Bank ervoor om geen bonussen uit te keren. Lees meer hierover in dit artikel.

Hadewijch Verhenne wil:

"Definitief het gevaar van de Belo Monte Dam in Brazilië stoppen!"

We hebben geen invloed op de bouw van deze enorm omstreden dam. Wat we wel doen is alternatieven voor electriciteitsopwekking mogelijk maken. Daarvoor financieren wij veel wind- en zonne-energie ondernemingen. Bekijk hier voorbeelden van duurzame energie ondernemingen die we financieren.

Rob Tiggelman wil:

"dat het tot mensen doordringt dat de aarde zich wel redt, maar dat we er zuinig op moeten zijn, zodat wij er wat langer op kunnen leven."

Één van de bedrijfsprincipes van Triodos Bank is het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Dit principe leven wij na door o.a. heel selectief duurzame ondernemers te financieren. Je kunt hier zelf aan bijdragen door bijvoorbeeld te gaan sparen of beleggen bij Triodos Bank. Jouw geld zetten wij vervolgens in om deze duurzame ondernemers te financieren.

Floris Assies wil:

"dat iedereen op aarde gratis toegang heeft tot schoon water, gezond voedsel, energie, onderdak en onderwijs."

Beste Floris, dit willen wij ook! Als bank willen wij hier via microfinanciering een bijdrage aan leveren. Triodos Bank ziet een financiële sector waarin de meerderheid van de mensen toegang heeft tot financiële diensten als een duurzame basis voor een evenwichtige sociaal-economische ontwikkeling.

Lotte Van Boxem wil:

"dat mijn zoontje van 1 jaar zich als opa geen zorgen hoeft te maken over het extreme klimaat en de gevolgen daarvan."

Helemaal mee eens! Dan delen wij dezelfde missie

richard van der laken wil:

"Ik ben ontwerper en wil onafhankelijk van opdrachtgevers creatief ondernemen. "

Triodos Bank stelt verschillende kunstenaars in de gelegenheid om zelfstandig te ondernemen. Misschien dat we dit ook voor jou mogelijk kunnen maken?

Frank Buursma wil:

"Dat het grote geld gaat naar mensen die de wereld mooier van wordt. Banken en bestuurders worden vaak beloond voor het omgekeerde"

Dat zijn we van harte met je eens. Daarom kiest Triodos Bank ervoor om geen bonussen uit te keren. Lees meer hierover in dit artikel.

Jochem Struelens wil:

"dat meer mensen kritischer gaan kijken naar hun bank. Investeert zij in intensieve of in duurzame veehouderij? In kern- of in windenergie?"

Daar zijn wij het helemaal mee eens! De aanpak van Triodos Bank is gebaseerd op de fundamentele overtuiging dat economische bedrijvigheid een positief effect op onze samenleving, het milieu en cultuur kan en moet hebben. Bij alles wat we doen, staat de drie-eenheid mens, milieu en winst (people, planet, profit) centraal. Meer informatie hierover vind je op onze website, www.triodos.nl

Studenten hogeschool Rotterdam wil:

"'Ik wil dat Rotterdam de duurzaamste stad ter wereld wordt'"

Dat is een mooi streven! Triodos Bank financiert al verschillende duurzame initiatieven in Rotterdam. Momenteel vooral nog op het gebied van duurzame voeding. Bijvoorbeeld Natuurvoedingssupermarkt Gimsel

Maarten Nefkens wil:

"Betere naleving van mensenrechten. Om te beginnen in invloedrijke landen als China en Rusland. "

we zijn het met je eens. Gelukkig zijn er internationale organisaties die zich hier hard voor maken. Triodos Bank hanteert strenge minimumeisen voor onze beleggingen waarbij we zeer kritische kijken naar de mensenrechten.

Friso van Overbeek wil:

"een politiek die de economie laat draaien zoals de ecologie, waarin alles met elkaar in een dynamische balans samenhangt. Duurzaam dus."

Wat denk je van Klein. Het nieuwe groot? We voelen dat er een beweging gaande is waarin steeds meer initiatief vanuit de samenleving te horen is en de macht niet meer van boven komt. Bekijk de film hier. De macht is niet meer groot, de kracht is aan klein.

Nathaly Boelhouwer wil:

"Dat een ieder zijn of haar unieke talent beschikbaar stelt om een steentje bij te dragen aan een betere en gelukkigere wereld voor iedereen"

Nathaly, ook Marjan, Bianca en Meinke delen op deze site je mooie wens.

ronald boer wil:

"ik wil dat de scheepvaart op windenergie gaat varen."

Er zijn ontwikkelingen voor de scheepvaart gaande. Zo heeft het Nederlandse bedrijf DSM een innovatief systeem ontwikkeld waardoor boten meer wind kunnen vangen en dus kunnen varen zonder de lucht te vervuilen. Je kunt via Triodos Bank in duurzame beursgenoteerde bedrijven waaronder DSM beleggen.

Lenneke Abrahams wil:

"multiflexibel zorgsysteem voor ALLE ouderen waar hun eigen leefstijl kan worden voortgezet zonder beperkende en vernederende structuren."

Het zorgsysteem kunnen we niet veranderen. We maken wel alternatieven mogelijk in de ouderzorg. Kleinschalig en met een menselijke maat, zoals bij Stepping Stones Home & Care

Marleen van Houten wil:

"Ik wil dat mensen eens gaan inzien dat dieren geen dingen zijn. M.a.w. dat mensen veel minder belangrijk zijn dan dat ze zelf denken!!"

Dierenwelzijn staat bij Triodos Bank in een hoog vaandel. Enerzijds door bedrijven voor beleggingen uit te sluiten die aan dierproeven doen. Daarnaast financieren wij ondernemers die de voedselindustrie veranderen. Bekijk verschillende ondernemers die we financieren.

Timo van Zeldert wil:

"Veel minder mensen op onze planeet"

Triodos Bank gelooft dat microfinanciering kan bijdragen aan een oplossing. Door mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële dienstverlening zijn ze staat beter voor zichzelf en hun familie te zorgen. Dankzij microfinanciering zijn ze in staat micro-ondernemingen te ontwikkelen waarmee ze over inkomen beschikken en vermogen kunnen opbouwen. Dit creëert stabiliteit en betere levensomstandigheden waardoor families minder groot hoeven te zijn.

Map Lankhorst wil:

"dat alle kinderen in de wereld onderwijs kunnen gaan volgen"

Onderwijs is de basis, dit zou wereldwijd vanzelfsprekend moeten zijn.

Nicolette loonen wil:

"Dat iedere vrouw financieel onafhankelijk is en in haar eigen levensbehoeften kan voorzien."

Dag Nicolette, We zouden allemaal niet afhankelijk moeten zijn van iets of iemand. Voorzien in eigen levensbehoefte is natuurlijk een mooi streven.

Hans Rietveld wil:

"Ik wil geen eigenaar meer zijn van produkten, maar betalen voor het gebruik. De producent is eigenaar van grondstoffen. "

Triodos Bank is partner van Turn Too Het doel is dat gebruikers worden niet langer eigenaar zijn van een product maar betalen alleen nog voor de performance. Producenten blijven eigenaar van de producten, producten worden ‘grondstofbanken’, grondstoffen blijven beschikbaar voor toekomstige generaties. Turn Too is een initiatief van architect Thomas Rau (die ook Triodos Bank kantoren heeft ontworpen).

Bernadette Jansen wil:

"5 uur betaald werk per dag en iedereen genoeg werk, zorg en permanente scholing"

Voldoende zorg en scholing is de basis voor onze samenleving. Laten we er voor blijven zorgen dat we dit als uitgangspunt behouden, om de rest ook op peil te houden.

steven wil:

"schoon water voor iedereen"

We investeren ook in het beursgenoteerde bedrijf Xylem uit de verenigde staten. Zij zijn gespecialiseerd in watertechnologie en de manier waarop ze dat doen draagt bij aan een schonere aarde.

Nicholas Ninaber van Eyben wil:

"dat ik niet afhankelijk ben van multinationals. Ik wil eigen energie en seizoens eten uit de buurt."

Triodos steunt dit soort ondernemers sinds jaar en dag. Er zijn waarschijnlijk genoeg seizoensproducten in de buurt te krijgen en nog lekker ook! Energiemaatschappijen bieden vaak ook al de mogelijkheid om zelf energie op te wekken en terug te geven. Het gaat de goede kant op.

Mariska Mell wil:

""alles wat we denken weg te moeten gooien weer duurzaam en kwalitatief hoogstaand terug de consumptieketen inbrengen""

We zien steeds meer initiatieven om minder weg te gooien en meer met afval te doen. Uw idee is daar een mooie toevoeging op.

Dorle Lommatzsch wil:

"Onderwijs aan kleine en grote mensen hoe stress te verminderen en fijne gevoelens te laten groeien."

Wat wij een mooi initiatief vinden dat hierop inspeelt is de stichting veld werk. Klik hier voor meer info.

Wout Schut wil:

"Ik wil bijdragen aan een wereld waarin we weer op een 'humane' manier omgaan met elkaar en met onze omgeving."

Wij zien veel ondernemers die dit stimuleren, zo zijn we trots dat we het bedrijf De Verbinding financieren die laten hoe je met elkaar kunt omgaan.

Monique Hugen wil:

"Ik wil kinderen een thuis geven."

Wij ook. Vooral kinderen die zelf door omstandigheden niet thuis kunnen (blijven) wonen. Daarom financieren we verschillende gezinshuizen.

Roderik Schaepman wil:

"dat het makkelijker en vanzelfsprekender wordt dat we elkaar om hulp vragen als het even tegen zit. "

Roderik, we ondersteunen graag je oproep. We merken ook in de reacties van Wout en anderen dat er meer zijn die wat willen veranderen aan de manier waarop we met elkaar omgaan. De macht is niet meer aan groot, de kracht is aan klein. Samen kunnen we een verschil maken.

Pepijn van der Weide wil:

"helder inzichtelijk waar de producten die ik gebruik vandaan komen en wie ze gemaakt hebben. "

Triodos Bank deelt je streven. Wij zijn als bank transparant in wie we bijvoorbeeld financieren, dit zouden veel meer bedrijven moeten doen. Kijk hier voor meer informatie over onze transparantie.

Ineke wil:

"dat giften aan Goede Doelen aankomen waar ze voor gegeven zijn en niet in de zakken belanden van de directeuren van de organisaties!"

Wij hechten daarom vooral waarde aan transparantie. Geef klanten en/of donateurs inzicht in wat er met je geld gebeurd en laat hen beoordelen en hun mening geven over de resultaten.

KIES BIES wil:

"Banken afschaffen. Geldmonopolie ligt al bij de overheid. "

Hallo Kies, we begrijpen dat het imago van banken momenteel niet zo goed is na alles wat er gebeurd is in de financiële wereld. Wij denken dat een bank een hele goede rol moet kunnen spelen in de maatschappij.

Niek Eijsbouts wil:

"Ik wil dat producenten nu al met goede producten komen voordat ze straks alle grondstoffen opgemaakt hebben"

Hallo Niek, Goede en duurzame producten is een vereiste om de wereld en zijn grondstoffen te behouden. De fondsen van Triodos die in beursgenoteerde beleggingen investeren spreken de bedrijven ook namens onze beleggers hierop aan. Zo kiezen we voor Nokia omdat die zich onderscheid als het gaat om het omgaan met de grondstof Coltan. Lees meer over conflict-vrije mobieltjes.

Bianca wil:

"Leven in een samenleving waar iedereen aandacht voor elkaar en de omgeving heeft."

We ondersteunen graag je oproep, het is onze missie om het voor mensen, bedrijven en organisaties mogelijk te maken hun geld te gebruiken op een manier die mens en milieu ten goede komt en duurzame ontwikkeling bevordert. De ondernemers waar wij dat nog meer terugzien staan hier

Matthijs Klinkert wil:

"Veel meer investeringen in duurzame economie. Zodat we onafhankelijk van subsidies duurzaam energie kunnen opwekken."

Door te investeren in verschillende fondsen van Triodos Bank, investeer je in deze duurzame economie.
Wat betreft duurzame energie, hierbij zijn particuliere investeringen van belang om de afhankelijkheid van subsidies te verlagen.

Je kunt hier via Triodos Bank aan bijdragen door zelf te beleggen in duurzame energie binnen Nederland of in Europa

Geld verdienen aan windkracht negen.

Windenergie is een echte groeimarkt. Via onze fondsen krijgen nu al tienduizenden huishoudens groene energie. Ook investeren in een sector die de wind mee heeft? Kijk hier.

Nijn wil:

"dat mensen zich bewust worden van wat de verhalen zijn achter de producten en diensten die ze kopen."

Bewustwording is het begin van verandering. Triodos Bank geeft de duurzame ondernemers die we financieren een podium om hun verhaal te vertellen op Mijn geld Gaat Goed

Bettie van Alkemade wil:

"Ik wil dat het geweld tegen vrouwen, over de hele wereld, stopt!!!!"

Daar staan wij achter. Triodos Bank steunt Women’s World Banking (WWB) dat vrouwen met behulp van microkrediet in staat stelt henzelf en hun gezin duurzaam te ontwikkelen. Lees het interview met voorzitter Mary Ellen Iskenderian

Henk van Heuveln wil:

"dat er een einde komt aan fractioneel bankieren en renteheffingen "

Triodos Bank wil terug gaan naar de basis van bankieren. Duurzaam bankieren is ook transparant bankieren en dus laten wij zien wat er met je geld gebeurd. Wij doen niet aan fractioneel bankieren. We verlenen alleen krediet aan duurzame ondernemers met toevertrouwde middelen. Dit bestaat uit spaargeld en daarnaast geld dat klanten beleggen in bijvoorbeeld cultuur of milieu.

Hans Kerstens wil:

"in groepsverband een energiezuinig huis bouwen van duurzame materialen. Nieuwbouw of bestaande bouw met investering door Triodos Bank."

Triodos Bank investeert al in veel duurzame bestaande bouw. Daarnaast zijn er ook mooie voorbeelden van duurzame nieuwbouw die als inspiratiebron dienen voor de toekomst. De Boshoeve is er hier één van. Dit gebouw is energievoorzienend en ook nog eens gezond voor de gebruikers. Onder andere door het vele natuurlijke licht.

willem wil:

"dat jullie ophouden met deze site, het kan niet anders dat er veel reacties uitgehaald worden. dat vind ik niet transparant"

De aktie loopt momenteel tegen het einde en het zal binnenkort niet meer mogelijk zijn om een wens te plaatsen. Het overgrote deel van de vragen zijn gepubliceerd, alleen een aantal persoonlijke vragen van klanten en onrealistische opmerkingen zijn niet geplaatst. Het zou inderdaad niet transparant zijn om alleen de 'leuke’ vragen te beantwoorden.

Emma Goldman wil:

"Anarchie: een samenleving zonder hiërarchie; met samenwerking en solidariteit in plaats van competitie. Een veganistische samenleving."

We kunnen wachten tot de samenleving verandert maar kunnen ook zelf verandering in gang zetten. We denken dat het huidige systeem ons daarin niet hoeft te beperken. Als bankier dragen wij hier graag aan bij.

Shira Maat wil:

"Ik wil dat iedereen een individueel basis inkomen heeft. Is de oplossing voor economische en sociale problemen. "

Dit is een wens waar de Nederlandse overheid mogelijk wat mee kan Triodos Bank vind in dit kader dat het niet alleen om je inkomen gaat – om wat je verdient – maar vooral om wat je met je geld doet. Wij willen geld inzetten om positieve verandering in de samenleving te bewerkstellingen. En als je bij ons bankiert draag je hier ook aan bij.

Jaap Boonstra wil:

"Niet langer praten over beleggen, maar over toekomstgericht investeren. Investeren om jeugd een toekomst te geven. "

Dat willen wij ook. Één van de bedrijfsprincipes van Triodos Bank is het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Dit principe leven wij na door o.a. heel selectief duurzaam te beleggen, en duurzame ondernemers te financieren. Dit zou je kunnen labelen als 'toekomstgericht investeren’. Deze ondernemers werken dag in dag uit aan een betere wereld, zowel voor onze generatie als voor toekomstige generaties.

Cultuur de wind in de zeilen geven.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is een van de vele musea en andere culturele instellingen waar je via Triodos Bank in kan beleggen. Ook meer ruimte maken voor cultuur? Kijk hier.

Lynn van Strien wil:

"dat een duurzaam leven leiden betaalbaar en bereikbaar wordt voor iedereen"

Een duurzaam leven leiden is vooral een kwestie van kiezen. Jij bepaald wat je met je geld doet. Als steeds meer mensen dit doen is duurzaam leven beeikbaar voor iedereen. Zo maken we samen van klein het nieuwe groot!

Vaessen Jozef wil:

"dat er meer gebruik gemaakt gaat worden van natuurlijke middelen om dieren te ontwormen. Wij hebben zo'n ontwormingsmiddel ontwikkeld. "

Triodos Bank vindt dierenwelzijn zeer belangrijk.. Zie ook de oproep van Marieke, Joice en Magda.

Investeren in rust en stilte.

Via Triodos Bank kun je beleggen in groene projecten, die de natuur in Nederland beschermen en uitbreiden. Kijk hier.

carla van der maaden wil:

"mensen in contact brengen met hun vermogen zichzelf te genezen door ze te leren zich te richten op hun innerlijke licht"

Triodos bank heeft een aantal ondernemers gefinancierd die op allerlei manieren contact maken met het innerlijk. Kijk hier om deze in te zien.

Pelle ten Cate wil:

"Financiële steun aan klassiek kunst- en cultuurerfgoed dat zich niet (optimaal) staande houdt in crisis en in commerciele maatschappij."

Wij dragen de complete cultuursector een warm hart toe. Kijk hier hoe we deze sector ondersteunen.

gerrie van den berg wil:

"makkelijker kunnen kiezen voor duurzaamheid. Maak een centrale toegang tot duurzame producten en diensten."

Duurzaamheid zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Wij proberen daar zo veel mogelijk aan bij te dragen. Kijk hier naar al onze duurzame investeringen.

joost van noorden wil:

"we werk maken van de bestrijding van obesitas "

Triodos Bank doet door o.a. Centrum Media & Gezondheid te financieren. Het centrum adviseert verschillende organisaties over communicatiestrategieën voor gedragsverandering.

Rendement waar muziek in zit.

Via Triodos Bank kun je beleggen in podia, theaters en andere culturele instellingen. Meer weten? Kijk hier.

Walter Rhee wil:

"Dat banken weer voor de mensen en (eigendom) van de mensen worden. Niet winst gebaseerd, maar progressie / welvaart gebaseerd opereren. "

Triodos Bank is anders dan andere banken. Wij zijn onderscheidend doordat we waarde gedreven zijn. Wat we doen moet een positief effect op onze samenleving, het milieu en cultuur hebben. Dat is ons doel. Lees meer over onze missie via deze link

Nadia Lamrini wil:

"Dat "iedereen" kan meedoen met maatschappelijke activiteiten zodat er meer kleur komt in de samenleving en aan het leven en minder armoede."

Meedoen is erg belangrijk voor de kwaliteit van leven. Daarom belegt en financiert Triodos Bank in maatschappelijke projecten en ondernemers. Zo financieren we veel zorgboerderijen waar verstandelijk beperkte mensen kunnen werken. Of gezinshuizen waar kinderen die uit een probleemgezin komen een nieuwe toekomst krijgen. Op “Mijn Geld Gaat Goed”: http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?fss=social_economy&cs=1 vind je meer maatschappelijke- en zorgprojecten.

Ria Vermeulen wil:

"ik wil dat al het onderwijs helpt opvoeden tot vrij denkende mensen door persoonlijke ontwikkeling te stimuleren."

Hallo ria, hier zijn wij het helemaal mee eens! Dit zijn belangrijke resultaten van goed onderwijs. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedereen, dus ook mensen die niet in het reguliere onderwijs 'terecht’ kunnen, een eerlijke kans krijgen voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Zo financieren wij het Raeger Autismecentrum begeleidingscentrum voor kinderen van 3 t/m 12 jaar met een autisme spectrum stoornis (ASS) en een eventuele verstandelijke beperking.

Simon wil:

"de mensen achter de producten en service's leren kennen voordat ik investeer."

Hallo Simon, We bellen u graag om kennis te maken en meer te vertellen over de motivaties van Triodos Bank medewerkers. Mail gerust uw gegevens naar info@triodos.nl en we nemen contact met u op.

Lotte Jeursen wil:

"Alleen nog maar blije kipjes op de wereld."

Hallo Lotte, We zouden het niet beter kunnen verwoorden, op naar meer biologisch pluimvee!

rutger van der eijk wil:

"dat bedrijven in hun kern gedreven worden door brede lange termijn doelstellingen in plaats van alleen korte termijn financiële winsten"

Triodos Bank is mede-initiator van de Global Alliance for Banking on Values omdat we geloven in waarden-gedreven organisaties.

Aandelen in energie uit wind, zon of golven.

Er zijn bedrijven die energie opwekken door de beweging van golven. Bij Triodos Bank kunt u beleggen in nog veel meer van dit soort pioniers. Kijk in welke beursgenoteerde duurzame koplopers je bij ons kunt beleggen.

Pieter-Jan Hollevoet wil:

""samen met andere creatievelingen een menselijke en artistieke eco-village opbouwen waarbij ieder een gelijkwaardige co-creator is""

Goed initiatief, samen het verschil maken, dat is ook onze boodschap. Maak net als wij van klein het nieuwe groot.

Dylan Polak wil:

"een Plastic inzamelpunt in de buurt waar je met je ingeleverde plastic afval weer nieuwe producten via een 3D printer maakt."

Goed idee! We zien steeds meer initiatieven om minder weg te gooien en meer met afval te doen. Uw idee is daar een mooie toevoeging aan. Hopen dat de techniek snel zo volwassen wordt dat een ondernemer hiermee aan de slag kan.

Jan-Paul Bakker wil:

"zoveel mogelijk mensen laten inzien dat ze zelf het verschil kunnen maken in deze wereld. Oordeel niet, maar zoek de verbinding!"

Hallo Jan Paul, We ondersteunen graag je oproep om het verschil te maken. Gezien de hoeveelheid reacties die we al in korte termijn krijgen zijn er nog veel meer mensen die dit nastreven, goed nieuws!

Meinke van S wil:

"mensen elkaar groeten op straat... een simpel goedendag"

Goed idee! Dit soort initiatieven beginnen bij jezelf. Klein beginnen en groots eindigen.

Robert Houtenbos wil:

"Loeihard investeren in bd-landbouw en -veeteelt!"

Dat doen we al! We helpen boeren die willen overstappen van reguliere (bio) landbouw naar biologische landbouw. Kijk maar eens naar boeren die door Triodos bank zijn gefinancierd in de biologische landbouw.

Fred van Bremen wil:

"de wereld veranderen"

Goed idee, waar wil je beginnen?

Elke maand de wereld mooier maken.

Bij Triodos Bank kan je ook maandelijks beleggen. Vanaf 25 euro per maand maak je dan een verschil. Kijk voor meer informatie hier.

carlo siep wil:

"ik wil schone lokale energie helpen verder te ontwikkelen"

We geloven dat om grote veranderingen te realiseren je klein moet beginnen. Dat doen ze bijvoorbeeld op Texel met duurzame energie

Simon van Oldenbeek wil:

"Ondernemerschap in cultuur, personalisatie in het onderwijs en relevantie in reclame."

Een mooi statement en oproep aan mensen en bedrijven. We hopen daar met 'watwiljeveranderen’ een aanzet aan te gegeven.

Renée Koenders wil:

"Een duurzame en schone geneeskunde"

Triodos Bank wil ook dat de medische sector duurzaam wordt. In onze fondsen die investeren op de beurs zijn wij actief op zoek naar medische bedrijven, zoals Medtronic, die hier actief aan bijdragen.

Maddie Barink wil:

"Europa volledig over op groene energie zoals, geothermisch, zon en getijde. "

Dit soort middelen zouden inderdaad meer gebruikt moeten worden. Triodos Bank investeert vanuit een van haar haar duurzame fondsen in het bedrijf Ocean Power. Dit bedrijf wekt energie op met behulp van getijde stroming. Vooral in Spanje investeren we veel in zonne centrales.

annabel wil:

"Dat we aardiger zijn voor de dieren"

Dieren verdienen alle liefde die er is. Laten we de dieren koesteren en goed voor ze zijn. via deze link kom je bij een bedrijf waar mens en dier in harmonie met elkaar omgaan.

rob verhagen wil:

"dat op alle frisdranken, blikjes, flesjes statiegeld komt! en een boete bij afval neergooien en een verbod op tweetaktscooters "

De politiek is zich gelukkig aan het bezinnen op de afschaffing van statiegeld op flessen. We zouden het toejuichen wanneer alle bezitters van een scooter op bezine elektrisch zouden gaan rijden.

Patrick Sanwikarja wil:

"dat we met z'n allen veel bewuster met eten omgaan. Zodat er bijvoorbeeld veel minder voedsel wordt weggegooid. Doodzonde."

Dat vinden wij ook! Door biologische producten te gebruiken ben je ook bewuster bezig met het eten. Lees meer over eerlijk voedsel geproduceerd door de één van biologische landbouw bedrijven die een financiering krijgen van Triodos Bank.

Annemieke Owel wil:

"dat duurzaamheid een deel uit gaat en blijft maken van ons leven, van ons allemaal."

Dat is waar we naar streven! We doen dit in de financiele sector als oprichter van de Global Alliance for Banking on Values. Uit recent onderzoek blijkt dat duurzaam bankieren beter werkt.

Vanaf vandaag een verschil maken.

Volgens Triodos Bank gaat beleggen niet alleen over geld verdienen, maar vooral over mensen die de wereld durven te veranderen. Vandaag nog daarmee beginnen? Kijk hoe je eenvoudig elke maand een bijdrage kunt leveren.

Casper Boutens wil:

"dat de macht die van het volk is afgenomen, teruggeven word aan het volk."

Dat is precies de intentie van Klein, het nieuwe groot. Check deze link

Patrick Duk wil:

"Ik wil wat Kees wil: Het allergrootste probleem op de wereld is dat er veel-te-veel mensen zijn. Investeer rigoureus in geboortebeperking."

Triodos Bank gelooft dat microfinanciering kan bijdragen in een oplossing. Door mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële dienstverlening zijn ze staat beter voor zichzelf en hun familie te zorgen. Dankzij microfinanciering zijn ze in staat micro-ondernemingen te ontwikkelen waarmee ze over inkomen beschikken en vermogen kunnen opbouwen. Dit creëert stabiliteit en betere levensomstandigheden waardoor families minder groot hoeven te zijn.

H. Alers wil:

"dat binnen 5 jaar (in NL) nog maar de helft aan vlees gegeten wordt."

Minder vlees eten levert zowel een bijdrage aan de klimaatcrisis als aan het dierenwelzijn. Er zit dus veel veranderkracht in uw idee.

Peter Kes wil:

"ik wil graag dat neushoorn-hoorn niets meer waard wordt"

Hallo Peter, Triodos Bank deelt je mening. We vinden biodiversiviteit erg belangrijk. Zie WNF
hoe je een bijdrage kunt leveren om de neushoorns te beschermen.

Tonnie van de Burgt wil:

"Dat er minder geweld is en minder hebzucht."

Dat is een mooi streven. Triodos Bank steunt via Triodos Foundation Masterpeace. Dit is een vredesorganisatie die in 2014 een groot vredesconcert organiseert in Caïro. Je kunt er bij zijn door je eigen vredesactiviteit te organiseren. Laat je inspireren, ze hebben een prachtige video

Martin Geurts wil:

"Mijn eigen kerstboom kweken; een echte denneboom i.p.v. een treurwilg c.q. Nordman."

Dag Martin, je kunt ook een kerstboom adopteren via Adopteer een kerstboom. Deze duurzame oplossing is een initiatief van Randijk Bamboe & Hoveniers een door Triodos gefinancierde ondernemer. Zo heb je een alternatieve kerstboom met EKO keurmerk die je niet zelf hoeft te kweken.

Martin Vos wil:

"Ikwil van voedselbank naar voedseltuin"

Dat lijkt ons een goed plan. Mensen die zelf hun groente en fruit verbouwen. Leerzaam, lekker en duurzaam bovendien. We financieren al een “project in de wijk Nesselande vlakbij Rotterdam”:http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?projectId=98808&locationId=607&name=de_nesse&cs=1.

Hanneke de Bruijn wil:

"Dat we allemaal in elektrische auto's rijden die zelf stroomvoorzienend zijn door hypermoderne zonnepanelen op het dak."

Wij zijn het er mee eens dat er meer gebruik gemaakt moet worden van elektrische auto’s. In Utrecht rijden er “Groene taxi’s”: http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/nieuws/de-kleur-van-geld-overzicht/groene-utrechtse-taxi/ Naast de overheid moet de private sector hier naar onze mening echter ook aan bijdragen. Via Triodos Bank kun je hier zelf aan bijdragen door te beleggen in “duurzame energie”: http://www.triodos.nl/nl/particulieren/beleggen/beleggen-overview/groenfonds/over-dit-fonds-tab/

Els van Turnhout wil:

"Dat de tekst van Imagine van John Lenon een leidraad voor de toekomst wordt.You may say I'm a dreamer,but I'm not the only one..."

Hallo Els, I hope some day you’ll join us and the world will be as one. Een mooi vervolg dachten wij zo.

Edwin van der Voort wil:

"Afschaffing van subsidies op de bio industrie. Btw tarief van vlees naar 21%"

Beste Edwin. Triodos Bank heeft helaas geen invloed op het overheidsbeleid v.w.b. subsidies. Wel zien we dat steeds meer mensen op zoek zijn naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Jeroen de Groot wil:

"Ik wil dat mensen anders gaan kijken, anders gaan denken, anders gaan leven. "

Het denken en perspectief van mensen kunnen we niet veranderen. We kunnen ze wel inspireren met wat we mogelijk maken met onze financieringen. Klein is ook hier het nieuwe groot.

Ann Schoemaker wil:

""Duurzaamheid: Dat begint bij de liefde, aandacht en kansen dat een kind verdient""

Met duurzaamheid kun je inderdaad niet vroeg genoeg beginnen. Geef kinderen al jong alle voeding die ze nodig hebben, zodat ze later tot bloei komen. Triodos Bank steunt daarom verschillende kinderdagverblijven

Rendement waar muziek in zit.

Via Triodos Bank kun je beleggen in podia, theaters en andere culturele instellingen. Meer weten? Kijk hier.

Jan van Tiel wil:

"Kwaliteiten van ouder talent beter en veelvuldiger inzetten in ons arbeidssysteem en in de totale maatschappij; mindshift!"

Goed dat je hier een oproep voor doet. Triodos Bank financiert meerdere zorginstellingen waar dagelijke werkzaamheden worden gestimuleerd en ook ambachtelijke werkzaamheden. Maar nog niet zo specifiek als je hier noemt.

Geert van Oijen wil:

"samenlevingen inrichten in overeenstemming met de werkelijkheid; want nu verbeelden we ons dingen te doen, die natuurkundig niet kunnen "

Een wereld die alleen maar gericht is op groei van consumptie en zich laat leiden door marktwerking is niet duurzaam. Lees de visie van Triodos Bank CEO Peter Blom hierop.

Carla Schoutsen wil:

"Gezond, betaalbaar voedsel in de winkels en het slechte, ongezonde belasten"

Hoi Carla, Triodos Bank financiert tal van ondernemingen die zich bezig houden met het verbouwen van gezond en biologisch voedsel. Zie hier voor voorbeelden.

Hubert de Vries wil:

"mijn kinderen dezelfde zekerheid bieden als mijn ouders mij boden."

Dat willen we graag allemaal. Gelukkig kunnen we hier zelf invloed op uit oefenen. Bijvoorbeeld door in een beter klimaat te beleggen. Of door te investeren in meer cultuur. Zo kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de wereld.

Daniël Knottnerus wil:

"een vredelievende wereld zonder armoede"

Op vele manieren kun je een bijdrage leveren om de armoede in de wereld te bestrijden en daarmee mede de vrede te bevorderen. Dit kan oa door microfinanciering waarbij je mensen in ontwikkelingslanden kansen biedt om een eigen onderneming te starten. zie hier een voorbeeld.

john papen wil:

"rubber ontwikkelen dat stugger wordt bij hogere temperaturen en weer soepel is bij lage temperaturen. Dan kunnen we ooit volstaan met 1 band"

Erg handig. Scheelt gedoe, materialen en waarschijnlijk ook geld. Het zou dan tevens mooi zijn als dit rubber op een eerlijke manier gewonnen wordt.

Hester wil:

"Dat mensen die niet bewust van zijn de noodzaak om zuiniger te leven, worden aangesproken en gemotiveerd"

Bewustwording is het begin van verandering. In dit geval een verandering naar een zuinigere levensstijl. Triodos Bank geeft de duurzame ondernemers die we financieren een podium om hun verhaal te vertellen op Mijn geld Gaat Goed. Mijn Geld Gaat Goed zien wij mede als een podium om bewustzijn te bevorderen.

Frank Ruwe wil:

"dat iedereen zijn inkomsten als geld in zijn hand krijgt en eigen bank kan spelen "

Het ligt er helemaal aan wat er met dit geld gebeurt. Met geld kunnen dingen in bewegeging gezet worden. Geld moet een middel zijn en geen doel op zich. Wij proberen met geld positief het verschil te maken. Zie “hier”: http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/ wat wij proberen te bereiken.

De vruchten plukken van Hollandse wijn.

Excellente wijn. Prijswinnend. Biologisch. Uit Nederland. Ja, dat kan. En u kunt er via Triodos Bank in investeren. Kijk hier.

Angel Rubio López wil:

"....onafhankelijke pers, zonder ander (financieel) belang dan de waarheid boven tafel te krijgen voor het publiek."

Hallo Angel, hier zijn wij het volledig mee eens. 1 van de kernwaarden van Triodos Bank is Transparantie. Dit passen we ook toe in onze communicatie. Eerlijke, open en transparante communicatie. Daar staan we voor!

Jeroen van Mil wil:

"Ik wil community supported agriculture handen en voeten geven in Nederland. "

Daar kunnen wij niet anders dan het mee eens zijn. Daarom let Triodos Bank er zeer zorgvuldig op of bedrijven in enige mate betrokken zijn bij het schenden van de mensenrechten. En investeren wij nooit in bedrijven die daarbij betrokken zijn.

Eric wil:

"dat we alleen nog maar geld gebruiken om alle landen in de wereld op hetzelfde welvaartsniveau te brengen en te houden."

Inzet van microfinanciering kan bijdragen in een oplossing. Door mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële dienstverlening zijn ze staat beter voor zichzelf en hun familie te zorgen. Dankzij microfinanciering zijn ze in staat micro-ondernemingen te ontwikkelen waarmee ze hun welvaartsniveau kunnen verhogen. Dit creëert stabiliteit en betere levensomstandigheden waardoor families minder groot hoeven te zijn.

Nirvan Kolling wil:

"dat Triodos de vele initiatieven voor nieuwe samenlevingsvormen en gemeenschappen steunt om werkelijk te kunnen kopen en realiseren."

Triodos Bank financiert verschillende maatschappelijke projecten die alternatieve samenlevingsvormen bieden aan uiteenlopende doelgroepen.

Lenneke Abrahams wil:

"meer zorgcentra voor ouderen waar zij altijd dieren mogen houden en nieuwe dieren mogen nemen die, indien nodig, goed opgevangen worden."

Triodos Bank wil graag die zorgcentra financieren waarbij de
bewoners zoveel mogelijk hun eigen gewoonten en levensstijl kunnen handhaven. Bijvoorbeeld Altena Staete

Jaap Tijsze wil:

"Meer variatie in initiatieven om energieneutrale projecten zelf of met je buren te starten."

Ons team Energie en klimaat is continu bezig om kansen in de markt te ontdekken waarin we kunnen investeren om de transitie naar duurzame energie te ondersteunen.

Maarten van Veen wil:

"Behoud tropisch bos dan wel heraanplant tropisch bos. Eventuele exploitatie daarvan dan zeer duurzaam laten uitvoeren."

Stichting Tresor kan dankzij financiering door Triodos Bank een uniek natuurreservaat in Frans Guyana behouden met een zeer grote biologische diversiteit.

Hester van Meurs wil:

"dat het normaal ipv niche wordt om te denken in eerlijk delen, schoon produceren, kritisch consumeren en low impact te leven. Voor iedereen."

Helemaal eens. Laten we van duurzaam leven een pleonasme maken!

Ingeborg Uitentuis wil:

"Een duurzame toekomst voor mijn kinderen; schone energie, minder CO2 uitstoot en minder files. "

Wij bieden spaarders en beleggers de mogelijkheid om hieraan bij te dragen. Kijk voor meer informatie op www.triodos.nl

Ineke Raaijmakers wil:

"dat het uitgangspunt in de zorg transformeert van ziekte-bestrijden naar vitaliteit- en zelfhelend vermogen ontwikkelen."

Veel meer mensen willen hier wat aan veranderen en laten dat op deze site weten. Dank voor je post. Bekijk hier de ondermeners in de zorg die wij financieren en die ons op dit gebied inspireren.

Constant Coolsma wil:

"dat de industrie ophoudt zo waanzinnig veel verschillende mobieltjes te maken en de gebruiker te verleiden elk jaar een nieuwe te kopen."

Kijk hier voor meer informatie over het conflictvrije mobieltje

Tanya wil:

"Ik wil geen kinderarbeid meer"

Niemand wil dat er kinderarbeid is. Daarom zijn in onze beleggingscriteria bedrijven die gebruikmaken van kinderarbeid uitgesloten van financiering

Maak hiervan een schone energiecentrale.

Steeds meer mensen maken hun huis duurzaam. Wekken hun eigen energie op. Nu nog de duizenden kantoren in ons land. Wil je vastgoed vergroenen? Kijk hier.

Marijke de Both wil:

"Dat er nog meer vegetarisch wordt gegeten en dat de zuivelproductie minder belastend is voor natuur en de weidevogels."

Een mooie wens! Daarom financieren wij De Vegetarische Slager. Winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2011 die Triodos Bank jaarlijks uitreikt.

Koen Bunders wil:

"permacultuur / kringloop landbouw"

Triodos Bank financiert daarom ondernemers in de biologische landbouw sector omdat die zorgen voor eerlijk voedsel, geproduceerd met zorg voor mens, dier en omgeving.

Erik Bekkering wil:

"Proberen iedere dag het goede voorbeeld te geven aan mijn directe omgeving door de verandering te zijn die ik in de wereld wil zien! "

Heel mooi, een betere wereld begint natuurlijk bij jezelf. Triodos Bank wil deze verandering ook bewerkstelligen door alleen duurzame projecten te financieren. Vul op www.mijgeldgaatgoed je postocde in, dan kan je lezen welke bedrijven wij bij jouw in de buurt financieren.

anthony de wit wil:

"dat alle wereld delen stoppen met het najagen van winstbelangen en de mens zelf weer belangrijk is"

Wij kunnen hier alleen vanuit ons eigen 'bank zijn’ een bijdrage aan leveren. Vanuit die optiek is Triodos Bank mede-initiator van de Global Alliance for Banking on Values omdat we geloven in waarden-gedreven organisaties.

Mark Bouwmeester wil:

"Ik wil dat de natuur betaald wordt en dus transport en energieverspilling duur worden en lokaal weer de sleutel wordt."

Triodos Bank heeft helaas geen invloed op het overheidsbeleid v.w.b. (extra) belasting op producten/diensten die negatieve milieu-effecten hebben.
Wel vinden wij ook dat ‘lokaal’ de sleutel is. Triodos Bank financiert daarom diverse lokale initiatieven, bijvoorbeeld om lokaal energie op te wekken. Bekijk hier een voorbeeld.

Ronald ter Haar wil:

"weer meer echte natuur in Nederland èn de rest van de wereld."

Daar zijn wij het mee eens! Via onze financieringen proberen we een steentje bij te dragen. Zo hebben wij de Lus van Linne in de omgeving van Roermond en Linne gefinancierd.

Annemieke Voorn wil:

"Zoveel mogelijk producten die nu fait trade zijn 'veredelen' tot FAIR CHAIN, zoals Moyee Coffee nu bezig is te realiseren!"

Wat een goed initiatief! Dit is misschien wel het ultieme doel. Er is echter ook nog veel winst te behalen voor producten die nu nog niet fair trade zijn. Triodos Bank financiert daarom wereldwijd veel Fair Trade. Zo zorgen we dat steeds meer producten onder goede arbeidsomstandigheden worden geproduceerd. Bekijk internationale voorbeelden van Fair Trade producenten en winkels

Jo Simons wil:

"een ander economisch model waardoor economische groei ten koste van alles niet langer een doel is van politici en economen"

Een mooi streven. We zien ook hier op de site een behoefte voor meer aandacht voor de menselijke kant en de aarde. Wij vinden veel ondernemers op ons pad die deze zaken ook belangrijk vinden, kijk vooral naar deze mooie voorbeelden

Lenneke Abrahams wil:

"Op school vroeg beginnen met onderrichten in begrip BNG:Bruto Nationaal Geluk i.p.v. met name focussen op begrip BNI:Bruto Nationaal Inkomen"

Inderdaad het gaat niet alleen om geld verdienen, maar om wat je met het geld doet. Door te bankieren bij Triodos Bank draagt u bij aan een duurzame samenleving. Wij financieren ondernemers die bijdragen aan levenskwaliteit

Debby Ras wil:

"Meer groene ontdekplekken/vrijplaatsen voor kinderen om te spelen in de buurt "

Wij vinden het ook belangrijk dat kinderen ontdekken wat de natuur allemaal doet. Daarom financieren wij Stichting Veldwerk Nederland

Heleen van der Sanden wil:

"Een consuminderdag in Amsterdam organiseren waar bezoekers informatie krijgen en inspiratie opdoen om meer te doen met minder"

Een mooi en concreet idee, volgens mij zijn alleen al op deze site meer mensen die hieraan zouden willen meedoen.

Aranka Reeuwijk wil:

"Dat ieder mens de kans krijgt om zich vitaler te voelen en met plezier in het leven staat. Volg je hart en vind je passie! "

Een mooie oproep aan veel mensen. Uiteraard zien wij wel ondernemers die hier graag een bijdrage aan leveren zoals easyfeeling

Jan Smulders wil:

"dat de co2 propaganda ophoudt onze economie kapot te maken en er aandacht komt voor echte problemen zoals bv. bijensterfte door pesticiden."

Triodos Foundation ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar het verband tussen bijensterfte en toenemend gebruik van systemische pesticiden. Meer hierover hier

Klaartje v. A. wil:

"dat méér en beter bekend wordt dat autisme van een ouder óók (ingrijpende) gevolgen heeft voor het kind of de kinderen van die ouder!"

Daarom financiert Triodos Bank het Raeger Autismecentrum om kinderen en ouders hierbij te ondersteunen.

marielle jansen wil:

"dat mensen die homeopathie als kwakzalverij beschouwen hun oordeel op feiten baseren en niet op vooroordelen."

Triodos Bank financiert een grote diversiteit aan initiatieven op het vlak van zorg en welzijn, van dierproefvrije geneesmiddelen tot kleinschalige particuliere ouderenzorg, van accupunctuur tot traditionele geneeskunst. We realiseren ons dat er in de samenleving verschillende visies en denkbeelden zijn op de gezondheidszorg en dat mogelijk niet iedereen zich zal kunnen vinden in de opvattingen van de ander. In onze optiek zou iedereen zijn of haar eigen, vrije keuze moeten kunnen maken ten aanzien van de verschillende opvattingen die er over de gezondheidszorg bestaan.

Ik wil:

"dat een gezond en duurzaam leven voor iedereen haalbaar is, ongeacht je inkomen en opleidingsniveau "

Dat is een van de redenen dat we van biologische landbouw het nieuwe groot willen maken. Op deze manier zal duurzaam voedsel de norm worden en toegankelijker worden.

Derfnam Amsob wil:

"Triodos binnenlands microkrediet-fonds voor mensen die geld willen laten gebruiken door mensen met kleine duurzame rendabele initiatieven. "

Triodos Bank financiert op dit moment alleen microfinancieringsinstellingen in ontwikkelingslanden. In Nederlands is het mogelijk gebruik te maken van Qredits waarmee wij samenwerken.

Annemieke Voorn wil:

"dat basic needs voor iedereen beschikbaar zijn, zonder betaling in welke vorm dan ook. Iedereen heeft hier récht op. Gewoon omdat het kan!"

Levenskwaliteit begint bij basisbehoeften, zoals voldoende gezond eten, schoon drinkwater en onderwijs. Microfinanciering is een manier waar Triodos Bank in investeert die hiervoor kan zorgen.

Peter Timmermans wil:

"Dat een uitvinding de uitvinder ook een bestaan oplevert"

Dat zou mooi zijn. In het bijzonder wanneer de uitvinding bijdraagt aan een duurzamer wereld, zoals die van “KIEM Innovations:http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?projectId=101298&locationId=1346&name=kiem_innovations&cs=1

Beleggen in CO2-vrije kunst.

Wij financieren Xpositron, een broedplaats voor kunstenaars. De huurders van ateliers creëren zowel kunstwerken als energie. Met zonnepanelen op het dak wekken ze samen schone energie op voor hun ateliers. Meer weten? Klik hier.

Ita Ganzevles wil:

"Ik onderschrijf: De aarde biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.! Als MenS vanuit ' t Hart relateren aan elkaar!"

We ondersteunen graag je oproep. Een manier waarin wij hier ook toe opriepen was toen wij de Tickertape in New York overnamen.

Bert van Dam wil:

"een Vredes-fonds in de breedste zin van het woord oprichten."

Je kunt ook overwegen Masterpeace te steunen. Triodos Bank steunt via Triodos Foundation Masterpeace. Dit is een vredesorganisatie die in 2014 een groot vredesconcert organiseert in Caïro. Je kunt er bij zijn door je eigen vredesactiviteit te organiseren. Laat je inspireren, ze hebben een prachtige video

Vera Smeets wil:

"Ik wil dat de bio-industrie verdwijnt en dat alle dieren een goed leven krijgen."

Daar zijn we het van harte mee eens. En áls je vlees eet, eet dan in ieder geval vlees van biologische herkomst. Zoals bijvoorbeeld van de door Triodos Bank gefinancierde varkenshouderij 't Ezeltje. Minder vlees is nog beter. Voor dier en milieu.

Marianne van der Heijden wil:

"dat consumeren in het wesaten niet ten koste gaat van mens en dier in de rest van de wereld."

Dan moeten we beginnen met duurzaam produceren. Triodos Bank financiert duurzame producenten in verschillende sectoren.

Jan Edens wil:

"Ik wil dat meer mensen hun hersens gaan gebruiken en zelfstandig gaan denken."

Het denken en perspectief van mensen kunnen we niet veranderen. We kunnen ze wel inspireren met wat we mogelijk maken met onze financieringen. Klein is ook hier het nieuwe groot.

Hans Beukers wil:

"De verdomming bestrijden. Beter nadenken voor je iets doet. Dat geldt niet alleen voor politici, maar voor het hele Nederlandse volk"

Triodos Bank probeert de positieve ontwikkelingen van dit moment te steunen. De crisis zorgt er namelijk ook voor dat er kleine en mooie initiatieven tot stand komen. Een van de voorbeelden hiervan is Trouw Amsterdam

Marielle Jansen wil:

"een belastingvrij basisinkomen voor iedereen, in plaats van de warwinkel aan uitkeringen. Belasting heffen over de 'bijverdiensten'. "

Triodos Bank wil graag een verschil maken in de wereld. De belastingwetgeving valt alleen niet binnen onze invloedssfeer.

Nick Bakker wil:

"Ik wil dat IT effectiever en efficienter wordt ingezet om zo enorm veel energie te kunnen besparen."

Energie besparen is goed voor het klimaat en daar staat Triodos Bank ook voor. Wij financieren verschillende ondernemers die door middel van moderne technieken energie besparen. Bijvoorbeeld het pas gebouwde kinderdagverblijf de Boshoeve

Guido Vermeulen wil:

"Ik wil iets doen om medische vooruitgang te boeken om mogelijke geneeswijzen te vinden voor kanker en aids"

Gelukkig boeken we steeds meer vooruitgang in de medische wereld. Triodos Bank vindt levenskwaliteit erg belangrijk en daarom financieren wij instellingen in de gezondheidssector. Stichting Triodos Foundation ondersteunt bijvoorbeeld het onderzoek naar baarmoederhalskanker via het project Female Cancer program

Martin Cleaver wil:

"Ik wil dat de Triodos Bank ophoudt met Kwakzalverij steunen."

Triodos Bank financiert een grote diversiteit aan initiatieven op het vlak van zorg en welzijn, van dierproefvrije geneesmiddelen tot kleinschalige particuliere ouderenzorg, van accupunctuur tot traditionele geneeskunst. We realiseren ons dat er in de samenleving verschillende visies en denkbeelden zijn op de gezondheidszorg en dat mogelijk niet iedereen zich zal kunnen vinden in de opvattingen van de ander. In onze optiek zou iedereen zijn of haar eigen, vrije keuze moeten kunnen maken ten aanzien van de verschillende opvattingen die er over de gezondheidszorg bestaan.

Daniëlle Blok wil:

"Community Supported Agriculture hier laten wortelen: meer Pergola-boerderijen waar deelnemers en boeren zich kunnen verbinden."

In de landbouw zien we een natuurlijke beweging waarbij de boer dichter bij de consument komt te staan. Momenteel financieren we zelf nog geen initiatief op dit gebied maar wel tal van biologische landbouw activiteiten. Landbouw

gerri de vries prins wil:

"Ik wil dat de triodos bank uitlegt wat het werkelijke verschil is m.b.t. andere banken."

Wij zijn gewoon een bank. Waar wij ons in onderscheiden is de manier waarop wij uw spaargeld investeren. Wij investeren alleen in bedrijven waarvan wij vinden dat ze een bijdragen leveren aan de maatschappij. Wij zijn daarbij transparant in de investeringen die we doen. U kunt daar een overzicht van vinden op onze website
U kunt ook een directe vergelijking doen met andere banken

Jasper Hoezen wil:

"Zonnepanelen op het dak en ook dubbel glas in mijn huurwoning!"

Triodos Bank financiert Sun United. SunUnited verkoopt en verhuurt zonne PV systemen aan bedrijven, overheden en particulieren.

Roos Vonk wil:

"einde van de bio-industrie"

Daar zijn we het van harte mee eens. Als je vlees eet, eet dan vlees van biologische herkomst. Zoals bijvoorbeeld van de door Triodos Bank gefinancierde varkenshouderij 't Condé. Minder vlees is nog beter. Voor dier en milieu.

Henk Heerink wil:

"dat we echt solidair zijn met de minder bedeelden en niet voortdurend denken aan wat wij zelf kunnen opstrijken."

Solidariteit is een belangrijke basis om bij te dragen aan een betere wereld. Met onze microfinancieringsactiviteiten willen wij een bijdrage leveren aan eerlijke kansen voor mensen in ontwikkelingslanden. Dat de mogelijkheid om met je plannen bij een bank aan te kloppen niet alleen is weggelegd voor de rijkere mensen!

Elmar de Bruijn wil:

"Dat de enige stroom die nog in de wereld geproduceerd word groen is!"

Triodos Bank investeert veel in duurzame energie. Door te sparen en of te beleggen bij Triodos Bank kunt u zelf investeren in uw ambitie.

Lily Faber wil:

"leren dat ik alleen maar mijn gedachten over de wereld hoef te veranderen om te zorgen dat de wereld verandert."

Een mooie gedachte. Naast denken geloven wij ook in 'doen’. We hopen dat watwiljeveranderen.nl jou en andere mensen inspireert om de verandering die ze willen, zelf in gang te zetten. Klein is het nieuwe groot!

Guy Wijnen wil:

"dat mensen volledig in hun kracht staan, hun passie & talent combineren in actie. Met reflectie naar positief geladen motivatie. Dit wil'k "

Wij zien veel ondernemers die hier een bijdrage aan leveren. Kijk op mijn geld gaat goed voor inspiratie.

Jozet wil:

"dat we allemaal groente en fruit van het seizoen gaan eten en het liefst uit de buurt van waar je woont."

Klein, het nieuwe groot? Een goed idee, wij zouden dan ook nog graag wensen dat er veel lokale producten te koop zijn. Een mooi bedrijf dat Triodos Bank financiert en hieraan een bijdrage levert is Willem en Drees

Henk Verbaak wil:

"dat McDonalds stopt met het gebruiken van plofkippen in hun producten."

Je kunt deze verandering in gang zetten door bewust te beleggen. Lees hier hoe wij dit doen. Dat doen we bijvoorbeeld ook in biologische landbouw en voedsel

Annelotte wil:

"geinspireerd en gestimuleerd worden in een beter en bewust leven. Het (kleine) verschil durven maken. Niet lullen, maar poetsen!"

Een mooie oproep aan iedereen. Wat je elke dag doet maakt verschil. Wat je wel of niet koopt. Hoe je werkt. Hoe je reist. Al die handelingen samen zorgen voor de grote, de echte verandering. Zo maken we van klein, het nieuwe groot.

Anne-Noëlle America wil:

"dat autoritaire denkpatronen verdwijnen en IEDEREEN gelijkwaardig behandeld wordt van jong tot oud en van arm tot rijk."

Wij denken dat echt verandering van onderaf moet komen en van autoriteiten. De macht is volgens ons niet meer aan groot, de kracht is aan klein. Klein is het nieuwe groot.

Jody Busch wil:

"Ik wil meer permacultuur in plaats van de gangbare landbouw!"

Triodos Bank financiert daarom ondernemers in de biologische landbouw sector omdat die zorgen voor eerlijk voedsel, geproduceerd met zorg voor mens, dier en omgeving.

Sophie Zijlstra wil:

"dat alle kinderen goed leren lezen. Zo kan de wereld zich bladzijde na bladzijde voor hen ontvouwen..."

Mooi streven! Goed kunnen lezen is de basis voor een goeie ontwikkeling. Deze basis zou voor ieder kind beschikbaar moeten zijn.

Marten Susebeek wil:

"Meer mensen toegang bieden tot schoon drinkwater. Technologie van mijn bedrijf Susteq houdt waterservice in ontwikkelingslanden in stand."

Schoon drinkwater is en primaire levensbehoefte. Dit zou voor iedereen op de wereld verkrijgbaar moeten zijn. Triodos bank investeert ook in ontwikkelingslanden zodat lokale ondernemers de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld schoon en veilig drinkwater te realiseren. Kijk hier hoe we onze bijdrage leveren.

Johnny wil:

"dat mensen met weinig geld ook de mogelijkheid hebben om te investeren in "schone energie""

Investeren in schone energie kan iedereen doen. Door maandelijks te beleggen kunt u al beleggen vanaf € 25.

Owen de Vries wil:

"dat alle banken maatschappelijk verantwoord bankieren."

Dat willen wij ook. Mede daarom heeft Triodos Bank het Sustainable Finance Lab helpen oprichten. Het doel van het SFL is het ontwikkelen van ideeën voor een daadwerkelijke verduurzaming van de financiële sector: een stabiele en robuuste financiële sector die bijdraagt aan een economie die de mens dient zonder daarbij zijn leefmilieu uit te putten.

Heidi Hillebrand wil:

"Ik wil graag een wereld waar we puur, gifvrij, eerlijk en puur kunnen eten."

Triodos Bank heeft in haar leenstrategie biologische landbouw- en voedselbedrijven opgenomen. Een mooi voorbeeld is Bio-Kultura

Marije Hoelaars wil:

"Dat de hebzucht in de wereld plaats maakt voor mededogen en (com)passie."

We ondersteunen graag je oproep. Een manier waarin wij hier ook toe opriepen was toen wij de Tickertape in New York overnamen.

Feliciia C. zuilen wil:

"Een wereld vol dieren en natuur. Eerlijk voedsel, welzijn voor dieren! Geen oorlog. Minder volgebouwde stukken land"

Het zuinig omgaan met de natuur is absoluut een prioriteit. We willen de aarde goed doorgeven. U kunt hier zien hoe wij dit doen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar gezond, eerlijk voedsel. Bij ons kun je investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Elisabeth van der Rohe wil:

"Meer financiële en maatschappelijke ondersteuning voor onderwijs, kunst en cultuur in Nederland."

Helemaal mee eens. Zo financieert Triodos Bank dag in dag uit kunstzinnig en cultureel talent! Dit doen wij bijvoorbeeld via onze financieringen aan onderwijsinstellingen voor kinderen en volwassenen. In scholen, maar ook in conferentiecentra. Kijk welke onderwijs instellingen we steunen. Of kijk eens naar Stichting Skyway

Jurjen Annen wil:

"een einde aan de kaalkap en masale natuurvernietiging in africa voor de westerse landbouw"

Het zuinig omgaan met de natuur is absoluut een prioriteit. We willen de aarde goed doorgeven. U kunt hier zien hoe wij dit doen.

Iteke Hemkes wil:

"Liefde voor iedereen!!"

Dat vinden wij ook. Triodos Bank financiert verschillende ondernemers die liefde als doel of middel ook belangrijk vinden. Kijk hier om er meer over te lezen.

a. clay wil:

"dat mensen minder hebzuchtig zijn en meer mededogen krijgen.En geld geen rol meer speelt. "

We ondersteunen graag je oproep. Een manier waarin wij hier ook toe opriepen was toen wij de Tickertape in New York overnamen.

Dick Vlottes wil:

"Dat de roofbouw op mensen en natuur vermindert en een lange termijn perspectief ook rendabel wordt"

Dat willen wij ook. Één van de bedrijfsprincipes van Triodos Bank is het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Dit principe leven wij na door o.a. heel selectief duurzaam te beleggen, en duurzame ondernemers te financieren. Deze ondernemers werken dag in dag uit aan een betere wereld, zowel voor onze generatie als voor toekomstige generaties.

Ineke Koops wil:

"- geen gentech- bloementeelt gifvrij: gifvrije bloemen en zaden in tuincentra- biologisch voedsel voor iedereen,- geen bio-industrie."

Triodos Bank heeft in haar leenstrategie biologische landbouw- en voedselbedrijven opgenomen. Een mooi voorbeeld is Bio-Kultura

Henri Achterkamp wil:

"Dat consumenten zelf kunnen kiezen welke gezondheidszorg zij nodig hebben (en dat dat niet door de farmaceutische industrie wordt bepaald) "

We financieren verschillende ondernemers en projecten op het vlak van zorg en welzijn. Van dierproefvrije geneesmiddelen tot kleinschalige particuliere ouderenzorg en van accupunctuur tot traditionele geneeskunst. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat mensen een eigen, vrije keuze moeten kunnen maken ten aanzien van de verschillende opvattingen die er over de gezondheidszorg bestaan. Triodos Bank is uiterst transparant over de projecten die zij in de gezondheidszorg financiert. Iedereen die dat wil, kan zich eenvoudig zelf zien wat de bank precies doet

Alexander de Vos wil:

"Beperk het recreatief brandstofgebruik: Roeien en zeilen in authentieke bootjes van hout uit duurzame bossen i.p.v. plastik dieselsloepjes "

Zeker een goed idee. Triodos Bank financiert onder andere De groene Kicker een buitensportcentrum in Pieterburen.

cathrien Bartels wil:

"geen megastallen meer."

Daar zijn wij ook tegen! Triodos Bank investeert daarom in biologische landbouw. Bekijk hier de voorbeelden. Beleggen in duurzame landbouw kan via Triodos Groenfonds

Liesbeth van Duijn wil:

"ik wil dat mensen weten wat gezond eten is en dat ook doen"

Weten wat eten is en waar het vandaan komt is de eerste stap naar duurzamer eten. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die hier werk van maken. Bijvoorbeeld Brandt & Levie Worstmakers die niet alleen bijzondere en biologische worsten maken, maar ook bij willen dragen aan de bewustwording van de voedselproblematiek.

Karin Stevens wil:

"Dat er geen (drive-thru) fast food restaurants meer zijn zodat er geen fast food troep meer in de bermen belandt."

Hier kunnen wij rechtstreeks geen bijdrage aan leveren. Indirect kan dit wel door het bewustzijn over gezond, eerlijk voedsel te helpen verhogen en door bedrijven en/of instellingen te financieren die zicht hierop richten.
Bij ons kun je bijvoorbeeld investeren in producenten van biologische producten. Hier vind je een aantal voorbeelden.

Marcel Rozing wil:

"100% duurzame energieproductie"

Daar streven wij ook naar! Lees hier hoe Triodos Bank jouw wens over duurzame energie realiseren. Daarnaast kun je zelf een bijdrage leveren door bij ons te beleggen in duurzame energie

Sara wil:

"aangesproken worden met u in uw reclame"

Dank voor uw wens, we hopen dat het u niet weerhoudt om uw veranderwensen op deze site achter te laten.

leo'nar'do wil:

"antwoord op mijn vraag : "ik wil kapitalisme afbouwen""

Geld moet geworteld zijn in de reële economie en dient om bedrijven, organisaties en instellingen middelen te geven om duurzame producten en diensten te leveren waar vraag naar is. We denken dat het huidige geldsysteem ons daarin niet hoeft te beperken. Als bank dragen wij hier graag aan bij.

rudy klaassen wil:

"de buitenruimte vergroenen door buurtinitiatieven een gebruiksrecht te geven en budgetten hier aan toe te voegen"

Duurzame buurtinitiatieven juichen we toe! Ook hiervoor geldt dat de kracht aan klein is. Bijvoorbeeld De Tulp

rudy klaassen wil:

"een plek voor duurzame ideeen die op waarde worden geschat en uitgevoerd door experts"

Klein is het nieuwe groot. Alle kleine initiatieven dragen bij aan een duurzamere wereld. Bekijk hier onze film.

Rudy Klaassen wil:

"Alle kinderen komen in contact met de natuur, om te beginnen in Amsterdam. "

Wij vinden het ook belangrijk dat kinderen ontdekken wat de natuur allemaal doet. Daarom financieren wij Stichting Veldwerk Nederland

Esther Kooistra wil:

"dat onderwijs in Nederland het kind centraal stelt en niet de resultaten"

Triodos Bank ontmoet allerlei mensen die ambities hebben als het gaat om het onderwijs aan onze kinderen. “Kijk hier voor meerdere projecten op het gebied van onderwijs“http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?fs=17&cs=1

Joke Grobben wil:

"Ik wil wereldwijd respect voor elkaar dus vrijheid van mening en van religie"

Een mooie wens. Triodos Bank vindt deze kernwaarden ook belangrijk. Zo belangrijk zelfs dat we dit hebben opgenomen in onze missie en principes.

Wist je trouwens dat Triodos Foundation 'founding partner is van Masterpeace? Vrijheid begint namelijk met vrede.. Masterpeace is een vredesorganisatie die in 2014 een groot vredesconcert organiseert in Caïro. Je kunt er bij zijn door je eigen vredesactiviteit te organiseren. Laat je inspireren, ze hebben een prachtige video

Bernard Veerman wil:

"dat de BV Nederland het uithangbord met de tekst: "Kom allemaal gezellig hier heen, want er is genoeg te halen" verwijdert."

Wij zouden die dan graag vervangen voor een uitnodiging om duurzaam te gaan bankieren. Door je geld goed in te zetten kun je onder andere een bijdrage leveren aan eerlijke handel, microkrediet, duurzame energie en mensgerichte zorg.

Albert Sterenborg wil:

"beleggen in een vooruitstrevende menselijke maatschappij waarin "geld" een middel is en niet het doel."

Een mooi streven. We zien ook hier op de site een behoefte voor meer aandacht voor de menselijke kant en de aarde. Wij financieren veel ondernemers die deze zaken ook belangrijk vinden – en geld dus als middel zien om dit te realiseren. Kijk eens naar deze mooie voorbeelden.

John Warnas wil:

"dat mensen eens leren dat geluk niet zit in materieel bezit en het hebben van status, maar in de heel kleine dingen."

Inderdaad het gaat niet alleen om 'status’ en geld verdienen, maar om wat je met het geld doet. Door te bankieren bij Triodos Bank draagt u bij aan een duurzame samenleving. Wij financieren ondernemers die bijdragen aan levenskwaliteit

Sanne Tieke wil:

"Inspraak in beleggingen van mijn pensioenfonds, en kunnen overstappen, om te voorkomen dat ik investeer in wapenproductie en kolencentrales."

Het is mogelijk om ook je pensioenfonds aan te spreken op de manier waarop ze met het geld omgaat. Triodos Bank heeft ook veel contact met pensioenfondsen en voert daar ook de dialoog om te komen tot duidelijke criteria te komen als het gaat om hun beleggingen.

Daniël Gobits wil:

"Dat mijn dochter ten minste net zo veel van haar leven en de aarde kan genieten als ikzelf en alle generaties voor ons."

Dat willen wij ook. Één van de bedrijfsprincipes van Triodos Bank is het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Dit principe leven wij na door o.a. heel selectief duurzame ondernemers te financieren. Deze ondernemers werken dag in dag uit aan een betere wereld, zowel voor onze generatie als voor toekomstige generaties.

Peter Oterdoom wil:

"Een oud 12 hoog Gronings kantoor kan jongeren, gezinnen en ouderen duurzaam huisvesten. En ondernemers. Zoeken medestanders en financiering."

De transitie van kantoren naar woonruimte is een mooi streven. Triodos Bank financiert “duurzaamvastgoed“http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?mq=vastgoed&keys=vastgoed&loc=&lat=&lng=&acc=&cs=1&fss=&fs=&aloc= in veel verschillende sectoren.

Hennie Kwakkel -Fijn wil:

"Meer naastenliefde verdraagzaamheidMinder wapens en agressie"

Meer naastenliefde is een mooi streven en dat kan je zelf aanpakken. Minder wapens begint er mee door er niet meer geld in stoppen. Triodos Bank investeert daarom niet ondernemingen die direct of indirect betrokken zijn bij het produceren en verkopen van wapens, specifiek ontworpen onderdelen voor wapens en wapengerelateerde diensten. Lees meer in onze strikte minimumeisen

John van Rijen wil:

"Dat mensen beseffen dat ze altijd een keuze hebben. Door bewust die keuze te maken ontstaat een gevoel van verantwoordlijkheid en vrijheid."

Een mooie oproep aan iedereen. Wat je elke dag doet maakt verschil. Wat je wel of niet koopt. Hoe je werkt. Hoe je reist. Al die handelingen samen zorgen voor de grote, de echte verandering. Zo maken we van klein, het nieuwe groot.

Birgit de Wolff wil:

"dat mensen elkaar in hun waarde laten en niet proberen anderen te veranderen of iets op te leggen."

Triodos Bank is van mening dat de echte verandering in mensen zelf zit. Mensen moeten een positieve verandering in zichzelf zoeken en niet anderen opleggen. Daarnaast hebben ze dit zelf in de hand en moeten ze niet wachten tot de verandering door anderen in gang wordt gezet. De macht is niet meer aan groot. De kracht is aan klein.

Milou Persson wil:

"civil society lokaal een impuls geven"

Verandering om je heen – bij jou en mij in de buurt. Door op lokaal niveau de krachten te bundelen kun je zelf positieve veranderingen in gang zetten. Triodos bank investeert bijvoorbeeld veel in natuurwinkels, die hun producten vaak op lokaal niveau inkopen. Kijk hier voor een paar leuke voorbeelden.

Michiel Kassies wil:

"geen kosten voor rekeningnummer, pinnen of overschrijven. Gepaste rente. Niks doen met mijn geld tenzij in overleg. ok? "

Ook wij moeten kosten rekenen om de diensten die wij leveren te kunnen bekostigen. Winst maken is bij Triodos Bank geen doel op zich, maar wel noodzakelijk om te blijven bestaan, en in de toekomst duurzame bankiersdiensten te kunnen blijven leveren. Je kunt alle kosten die wij rekenen vinden op onze website. Daarnaast kun je op 'Mijn Geld Gaat Goed’ precies zien aan welke duurzame ondernemers wij het geld van onze spaarders uitlenen.

Winfred Ortse wil:

"Ik wil iedereen laten nadenken over welke voetstappen ze achterlaten in deze wereld. Ga naar buiten, ontmoet en verbind met mensen."

Juist het verbinden is iets wat wij als bank willen bereiken. Kijk hier om meer te lezen over onze visie.

Pieter Lastdrager wil:

"Verantwoorde Inkomsten"

Dat vinden wij ook. Triodos Bank vindt het erg belangrijk dat er transparant wordt gemeld hoe de inkomsten tot stand komen. Kijk hoe dit bij Triodos Bank is geregeld in het interactieve jaarverslag

Gert van Vliet wil:

"dat men stopt met de ontwikkeling en bouw van bedrijventerreinen ten koste van landschap, terwijl er grote leegstand is van bedrijfspanden."

Er moet inderdaad een goede afweging zijn tussen nieuwbouw en bestaande bouw. Wanneer Triodos Bank investeert in het (her)ontwikkelen van vastgoed wordt er rekening gehouden met de omgeving. In Boscheweg zijn diverse landschapselementen verwerkt.

Jac van Dongen wil:

"Ik wil een eerlijke verdeling van de financiele middelen. Er is geld genoeg. Max./min. hooguit factor 10. Topjobs motiveert en is al leuk"

Veel mensen worden in hun mogelijkheden beperkt omdat ze geen toegang krijgen tot financiële producten. Met onze activiteiten op het gebied van Microkrediet streven we deze eerlijke verdeling na. Kijk hier voor mogelijkheden op dit gebied.

Berta Both-Rosenberg wil:

"kunnen kiezen voor een duurzaam pensioenfonds"

Triodos Bank heeft geen producten bedoeld om een pensioen op te bouwen. Zelf duurzaam sparen of beleggen voor later kan wel bij ons.

Duurzaam December wil:

"dat iedereen bewust(er) zijn/haar inkopen gaat doen."

Goed idee! Triodos Bank financiert verschillende winkels die natuurvoeding verkopen.

Twan van de Laar wil:

"Handmade vesten en shawls laten maken bij de nonnen in Italie en zo de mensen laten zien wat craftmanship is en een goed doel steunen."

Wij vinden het erg belangrijk dat craftmanship wordt bevorderd. Daarom financieren wij verschillende producenten van duurzame kleding

Jeroen Veldman wil:

"De natuur en het milieu in Nederland verbeteren"

Daar zijn wij het mee eens! Via onze financieringen proberen we een steentje bij te dragen. Zo hebben wij de Lus van Linne in de omgeving van Roermond en Linne gefinancierd.

Martin van de Wardt-Olde Riekerink wil:

"Zorgen dat mensen lokaal weer dingen samen gaan organiseren, samen ondernemen en samen hun krachten delen."

Verandering begint om je heen. Door op lokaal niveau de krachten te bundelen kun je positieve veranderingen in gang zetten. Triodos bank investeert bijvoorbeeld veel in natuurwinkels, die hun producten vaak op lokaal niveau inkopen. Kijk hier voor een paar leuke voorbeelden.

Mirjam Mastop wil:

"Mensen hun volle potentiëel laten benutten. De transformatie van angst naar liefde laten ondergaan en bij hun creativiteit komen. "

Het volledig benutten van menselijk talent is iets wat wij stimuleren. Wij als bank profiteren van de creativiteit van onze ondernemers, zij zorgen er mede voor dat we het verschil kunnen maken. Kijk hier om alle creativiteit te zien.

Ed Blumer wil:

"Vrachtwaggels vervangen door interlokale tramlijnen zoals de Zwitsers dat doen.Een voorbeeldje:http://youtu.be/A5YjVRKTZjU"

Een mooi initiatief. Ook mogelijk in Nederland? Wij financieren Doorzigt strategisch adviesbureau op het gebied van vervoer en verkeer. Mogelijk kun je je voorstel bij hun onder de aandacht brengen?

David Morsinkhof wil:

"dat er een bank een financiering wil verlenen op een internet - en personenvervoer bedrijf en het voorbeeld gaat worden hoe het anders kan!"

Triodos Bank staat graag open voor een financieringsverzoek.

Miranda Rothkrans wil:

"dat de medewerkers in de financiële dienstverlening meer lef tonen en innovatiever worden ipv risicomijdend."

Een mooie oproep. Wij vinden het een uitdaging om innovatief en duurzaam te bankieren maar tegelijkertijd ook heel zorgvuldig het geld van onze spaarders te beheren. Wij gaan continue de uitdaging aan om hier een optimale balans in te vinden.

henk daalder wil:

"Ik wil dat de Triodos bank groepen mensen helpt te sparen voor een eigen stukje windpark. samen zijn ze een cooperatie."

Triodos Bank financiert windprojecten zoals Texel Energie waarbij de gemeenschap het initiatief heeft genomen. Dit is een project op maat. Wil je weten of we iets kunnen betekenen voor je idee? Neem contact op met onze afdeling zakelijk

Paul Engel wil:

"Wij gaan op IJburg, Adam, een geluksproject starten, geinspireerd door het experiment in Bhutan. Voor geluk, tegen ongeluk en met elkaar."

Mooi initiatief. Triodos Bank kan geluk niet financieren. Gelukkig wel organisaties die geluk mogelijk maken zoals stiltecentrum voor meditatie en boeddhisme Metta Vihara

Stefan van den Hout wil:

"Gewoon mensen die voor elkaar opkomen en zorgen, zonder geldaanwezigheid. Samen delen, de moeder van alle economieën, de geschenkeconomie."

Daarom is er de Triodos Foundation Deze organisatie schenkt aan mensen en initiatieven die bijdragen aan vernieuwing of een leefbare en duurzame samenleving.

Simon Henk Luimstra wil:

"dat alle gebouwen en het openbaar vervoer dat mensen willen ontvangen, volledig en makkelijk toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers."

Triodos Bank vindt ook dat openbare gebouwen toegankelijk moeten zijn voor rolstoelgebruikers. In onze criterria voor het financieren van vastgoed hebben wij ook een punt opgenomen over rolstoeltoegankelijkheid.

Bart de Ruijter wil:

"een menselijk bewustzijn die op een positieve wijze aan zichzelf denkt, die de wereld een stapje verder brengt in de juiste windrichting! "

Marja, Marije, Jet, Mirjam, Thijs en Bram gingen je voor met een dergelijke oproep op deze site. Je staat niet alleen.

Alex Dijk wil:

"betekenisvol werk waar iedereen zich 100% mee kan verbinden."

Helemaal mee eens! Daarnaast vinden wij dat ook iedereen toegang moet hebben tot betekenisvol werk. En dat begint bij goed onderwijs. Zo investeert Triodos Bank in onderwijs voor kinderen en volwassenen. dat doen we in scholen, maar ook in conferentiecentra. Kijk welke onderwijs instellingen we steunen.

Chris Lassooij wil:

"een hygiënische en veilige basis voor het leven van ieder mens, groot of klein, arm of rijk. "

Triodos Bank gelooft dat microfinanciering kan bijdragen aan een oplossing. Door mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële dienstverlening zijn ze beter in staat voor zichzelf en hun familie te zorgen.

Co van Asselt wil:

"groene computers"

Hier staan wij ook achter. Wereldwijd wordt door mensen steeds meer electronica gekocht en gebruikt. Niet alleen computers, maar ook randapparatuur. Triodos Sustainability Research heeft onderzoek gedaan naar naar de groeiende afvalberg

Karin de bruin wil:

"Schone kleren "

“Schone kleren” begint natuurlijk al bij de aankoop. Triodos Bank financieert Obilot natuurtextiel
In de winkel verkopen ze, al 26 jaar, producten vervaardigd van natuurlijke materialen.

Maja Miklic wil:

"Ik wil dat we terug gaan naar de biologische, lokale producten. Kleine ondernemers zoals vroeger!"

Klein, het nieuwe groot? Een goed idee, wij zouden dan ook nog graag wensen dat er veel lokale producten te koop zijn. Een mooi bedrijf dat Triodos Bank financiert en hieraan een bijdrage levert is Willem en Drees

Janneke wil:

"Kwaliteit in plaats van kwantiteit, genoeg is genoeg."

Helemaal mee eens Janneke! Kwaliteit boven kwantiteit. Daarom is één van onze doelstellingen het bijdragen aan een samenleving waarin levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat. Lees meer over onze missie op triodos.nl

Dirk Hulst wil:

"Dat de mensheid met de natuur meewerkt, in plaats van er tegen."

Triodos Bank investeert in de productie van biologisch voedsel. Zie hier voor voorbeelden. Voedsel produceren in harmonie met, in plaats van ten koste van de omgeving, is beter voor mens en milieu.

Su Changoe wil:

"bijdragen aan een wereld waar een ieder in de wereld de beste versie van zichzelf kan leven door financieel volwassen te zijn."

Met financiële opvoeding moet je vroeg beginnen. Triodos Bank neemt daarom deel aan Bank voor de klas tijdens de Week van het geld (een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken). Medewerkers leren kinderen bewust om te gaan met geld.

Hans Maas wil:

"Ik wil dat we onze energie uit koude kernfusie halen"

Op dit moment wordt dit nog niet toegepast als te leveren energievorm. Een mooie oproep. Lees hier onze visie op het nucleaire debat

Stichting Imo-Nederland wil:

"Het aanspreken van onze onbeust aanwezige talenten, normen en waarden. Autonomie over onszelf"

Helemaal mee eens. Zo financieert Triodos Bank dag in dag uit in talent! Dit doen wij bijvoorbeeld via onze financieringen aan onderwijsinstellingen voor kinderen en volwassenen. In scholen, maar ook in conferentiecentra. Kijk welke onderwijs instellingen we steunen.

Of kijk eens naar Stichting Skyway

Arjen de Ruyter wil:

"Evenementen gebruiken om duurzaamheid te communiceren. Ook evenementen zelf moeten duurzamer worden."

Daar zijn wij groot voorstander van. Kijk welke ondernemers nu al duurzame evenementen organiseren of daaraan een bijdrage kunnen leveren door Triodos Bank worden gefinancierd.

Francien Winsemius wil:

"meer kinderbillen in wasbare luiers!"

Als je jonge kinderen hebt dan realiseer je hoeveel luiers er worden weggegooid. Gelukkig zijn er steeds meer aanbieders van wasbare luiers.

Francien Winsemius wil:

"een slavernijvrij Nederland!"

Triodos Bank financiert wereldwijd veel Fair Trade. Zo zorgen we dat steeds meer producten onder goede arbeidsomstandigheden worden geproduceerd. Bekijk internationale voorbeelden van Fair Trade producenten en winkels

Joeri Jongeneel wil:

"ik wil dat "minder" het nieuwe "meer, meer, meer" wordt"

Wij voegen daar graag Klein, het nieuwe groot aan toe. Wat je elke dag doet maakt verschil. Ook wat je wel of juist niet koopt.

Marieke van der Giessen wil:

"bijdragen aan een heldere, schone (letterlijk & figuurlijk), mooie wereld, waar mensen 'in vrede' samen leven & werken. "

Dat kan, bij Triodos Bank kan je niet alleen beleggen in duurzame energie voor een schone, maar ook in cultuur voor een mooie wereld.

Maartje wil:

"Samen met triodos bank en bewoners moestuinen in de stad gaan creeeren"

Dat lijkt ons een goed plan. Stadsbewoners die zelf hun groente en fruit verbouwen. Leerzaam, lekker en duurzaam bovendien. We financieren al een “project in de wijk Nesselande vlakbij Rotterdam”:http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/mijngeldgaatgoed/resultaten/?projectId=98808&locationId=607&name=de_nesse&cs=1.

saskia griep wil:

"dat Nederland weer voortrekker wordt op het gebied van milieu en duurzame energie"

Hier kunnen we met z’n allen een bijdrage aan leveren. Van klein, het nieuwe groot maken. Bekijk hier in welke projecten op het gebied van duurzame energie en biologische landbouw we al investeren.

Peter wil:

"Meer menselijkheid in de maatschappij en het bedrijfsleven"

Dat vinden wij ook belangrijk. Onze missie is o.a. bij te dragen aan een samenleving waarin levenskwaliteit wordt bevorderd en menselijke waardigheid centraal staat. Je kunt in ons online jaarverslag lezen wat we in de afgelopen jaren hebben gerealiseerd en welke impact we hier mee hebben.

Pam van der Vlugt wil:

"dat mensen elkaar met "open hart", verbazing en verwondering elke dag weer ontmoeten, zonder snelle irritaties en (ver)oordelingen. "

Een mooie oproep die het waard is om te delen!

Raymond Calis wil:

"Ik wil een wereld waarin je wint door samen delen, samenwerken, en samen kwaliteit nastreven. Meer samenredzaamheid dus."

We zijn erg voor samenwerking. We geloven dat om grote veranderingen te realiseren je klein moet beginnen. Dat doen ze bijvoorbeeld op Texel met duurzame energie.

henk benzinetank wil:

"ik wil dat de belastingen op vlees fors verhoogd worden."

Een goede oproep voor de politiek, lees hier wat wij doen om tot meer “duurzame landbouw en voedsel”: http://www.triodos.nl/nl/over-triodos-bank/wat-we-doen/onze-deskundigheid/duurzaam-bankieren/ te komen

Yvonne Meesters wil:

"leven naar de menselijke maat."

De menselijke maat is centraal bij ons. In het bijzonder wanneer het gaat om de zorg voor ouderen, kinderen en gehandicapten. “Triodos Bank investeert daarom in kleinschalige zorg.

Marieke van de Weijer wil:

"diervriendelijke bankproducten en verzekeringen!"

Voor diervriendelijke bankproducten als betalen, sparen en beleggen kun je zeker bij Triodos Bank terecht. Verzekeringen bieden wij niet. Lees bijvoorbeeld onze visie op dierenwelzijn.

Ellen wil:

"dat samen leven in vrede en vrijheid een vanzelfsprekendheid is"

Op vele manieren kun je een bijdrage leveren om de armoede in de wereld te bestrijden en daarmee mede de vrede te bevorderen. Dit kan o.a. door microfinanciering waarbij je mensen in ontwikkelingslanden kansen biedt om een eigen onderneming te starten. zie hier een voorbeeld.

Sheila wil:

"Zo veel mogelijk onafhankelijk, maar wel samen met anderen:groen, duurzaam, biologisch, eerlijk, slow en met aandacht!"

Kijk vooral op onze site voor veel mooie voorbeelden van door ons gefinancierde ondernemers die hieraan bijdragen.

Wayne Mosher wil:

"Een manier van bankieren, waarbij rente is verboden."

Rente is voor ons als bank het middel om de spaarder te belonen omdat hij met zijn spaargeld ons in de gelegenheid stelt leningen te verstrekken aan duurzame ondernemers. Wij zoeken daarom in onze rentetarieven altijd de balans tussen de belanghebbende partijen: de kredietnemer, de spaarder en de bank.

Meta wil:

"Dat biologisch voedsel ook een pleonasme wordt "

Van biologisch voedsel net als van fair trade een pleonasme maken zou mooi zijn. Wij streven ernaar om ook van duurzaam bankieren een pleonasme te maken!

Annelies Roon wil:

"dat er wereldwijd leiders opstaan die radicaal durven kiezen voor de transitie naar een duurzame samenleving."

Dat zouden wij ook willen. We moeten hier alleen niet op wachten. Gelukkig zijn er steeds meer invloedrijke kleine initiatieven die wij steunen. Zo maken we van klein het nieuwe groot. Bekijk hier onze film die we van de zomer lanceerden.

Marco van der Ploeg wil:

"dat we de millenniumdoelstellingen halen. "

Hallo Marco, onze financieringsactiviteiten in ontwikkelingslanden sluiten hier bij aan. Lees in ons Impact Report 2011 hoe wij dit doen binnen de sector duurzame handel.

Walter Rhee wil:

"Ik wil dat we een eerlijker beslissingsstructuur creeeren, waarin betere keuzes worden gemaakt, waar een ieder wel bij vaart"

Beslissingsstructuren zijn vaak complex en niet erg transparant. Daarom is het goed is om je minder afhankelijk op te stellen van beslissingen van boven. Dat laten we zien in onze film. Niet afwachten dus, maar zelf in actie komen!

Karlijn Peze wil:

"Een nieuwe manier van (gebieds)ontwikkeling creëren waarmee meerdere belangen behartigd kunnen worden, bijv. dmv coöperaties. "

Dag Karlijn, dat klinkt interessant. Welke belangen zou je graag behartigd willen zien?

Joni Bais wil:

"dat iedereen zijn eigen verhaal gaat leven & kan vertellen. Geen enkel verhaal wat levens verandert, red of kietelt blijft ongehoord. "

Klinkt als een goed initiatief! Dergelijke initiatieven beginnen vaak bij jezelf. Klein beginnen, en wie weet hoe groot het kan worden.

Wouter Bijlsma wil:

"Kinderen bewuster leren omgaan met natuur"

Hallo Wouter, Wij stimuleren het om op jonge leeftijd kinderen bewust te maken. Kijk hier naar een leuk project welke dit doet en gefinancierd is door ons.

Gerard de Jong wil:

"Ik wil dat alle Friezen-Nederlanders Oars Ite (anders eten). Dit betekent minder vlees, meer seizoen groeten, minder voedselverspilling"

We zouden niet alleen willen dat Friezen en Nederlanders dit gaan doen, maar ook de rest van de wereld. Minder vlees en in elk geval biologisch vlees is beter voor dier en milieu.

ronald boer wil:

"dat het onderwijs wordt verduurzaamd. Leren begint bij onze jeugd en onze jeugd is de toekomst."

Duurzaamheid is inderdaad iets wat je al jong moet leren. Daarom financiert Triodos Bank Veldwerk. Dit is een Kennis- en Praktijkcentrum voor Natuureducatie

Barbara Klomp wil:

"Dat elk kind zich veilig voelt en de toegang heeft tot onderwijs"

De microfinancieringsfondsen van Triodos Bank streven naar betere kansen voor mensen in ontwikkelingslanden. Door ondernemende mensen in ontwikkelingslanden toegang te geven tot financiële diensten, vergroten zij hun kansen en daarmee ook de kansen van hun kinderen. Lees hier meer over wat Triodos Bank al sinds 1994 op het gebied van microkrediet doet.

Frank van Dijk wil:

"Dat ik de aarde beter achterlaat dan dat ik hem ooit heb aangetroffen"

Frank, heb je voorstellen om zaken te veranderen zodat we met zijn allen hiervoor kunnen zorgen?

Martin Bakker wil:

"Ik wil een overheid met ambitie om ons te beschermen tegen uitbuiting en milieuverwoesting, burgers geen inzicht in kunnen krijgen."

Uitbuiting en verwoesting zijn in veel ontwikkelingslanden aan de orde van de dag. Met microfinanciering kunnen bewoners in die landen op eigen benen staan. Door ze de kans te bieden een eigen bedrijfje te beginnen en toegang te geven tot financiële diensten. Op deze manier kunnen zelf een keuze maken en worden ze minder afhankelijk van overheden of hulporganisaties. Bekijk welke microfinancierings projecten wij investeren.

will fris wil:

"meer veganistische producten beschikbaar hebben.en uiteindelijk ruilhandel totaal afschaffen."

Producten die voor de aarde minder belastend zijn zeer belangrijk, zoals bijvoorbeeld Bio-Kultra dit doet. Zou ruilhandel niet ook een goede bijdragen kunnen leveren aan het hergebruiken van producten?

Jos van der Veen wil:

"Ik wil decentrale overvloed alle ruimte geven; ieder huis op de wereld is gelijk een energiecentrale en voedselvoorziening. Échte vrijheid!"

We zijn trots op dat we het mooie project van Texel Energie dat op dit idee is gestoeld mede mogelijk hebben kunnen maken.

Ineke Stevens wil:

"Dat iedereen beseft dat wij onlosmakelijk met elkaar en de aarde verbonden zijn. Dat we dus mét elkaar zorg dragen vóór elkaar en de aarde. "

Hoi Ineke, Wij zijn met elkaar onderdeel van het geheel waar wij zeker zuinig op moeten zijn. Wij proberen als bank hier aan bij te dragen. bekijk hier onze missie.

Marjan van der Spek wil:

"dat niemand zich eenzaam voelt, of uitgebuit wordt, of met honger naar bed gaat..."

Hoi Marjan, Bedankt voor deze mooie gedachten. Samen kunnnen we het verschil maken, laten we dat vooral blijven doen.

tanja bom wil:

"kinderen in oorlogsgebieden een toekomst bieden"

Een goed doel waar ook wij proberen een steentje bij te dragen door via Triodos Foundation Masterpeace te steunen. Dit is een vredesorganisatie die in 2014 een groot vredesconcert organiseert in Caïro. Je kunt er bij zijn door je eigen vredesactiviteit te organiseren. Laat je inspireren, ze hebben een prachtige video

aart smink wil:

"Ik wil een einde aan de bio industrie. "

Triodos Bank financiert daarom ondernemers in de biologische landbouw sector omdat die zorgen voor eerlijk voedsel, geproduceerd met zorg voor mens, dier en omgeving.

Social Trade Organisation wil:

"een geldsysteem met verschillende munten naast elkaar die zorgen voor stabiele, duurzame lokale economieën"

We willen met ondernemers zoeken naar mogelijkheden om in de reeële economie bij te dragen aan een wereld die eerlijker, groener en innovatiever is. Op deze link kun je zien welke ondernemers ons daarin inspireren. We denken dat het geldsysteem ons daarin niet hoeft te beperken.

rata kloppenburg wil:

"dat er voor onuitzetbare vluchtelingen huisvesting en toekomst wordt geboden. Als niet door de overheid dan door ons, Nederlandse burgers. "

We zijn blij met je oproep voor dit actuele probleem en we zijn blij dat we door deze site hier ook aandacht voor kunnen vragen.

Marguerite Steenwijk wil:

"Ik wil dat de impact van Triodos Bank fors blijft groeien!"

Ja, dat willen wij ook. Triodos Bank wil groeien om meer te kunnen bereiken, niet alleen om groot te worden. Je kunt ons helpen door onze boodschap te delen met de mensen die je kent. Zo kunnen we samen het verschil maken.

Saskia Cox wil:

"Dat we ernaar gaan leven dat de aarde van alle aardbewoners is en niemand er meer van neemt dan ie kan teruggeven."

Ontdek hoe Triodos Bank doet, wat we doen en maak kennis met onze bedrijfsprincipes

Jesse Schouw wil:

"Permacultuur meer als inpiratie en toolkit wordt gebruikt om het leven in al haar vormen te ontwerpen. Care for people, care for earth. "

Zorg voor de mensen, zorg voor de aarde en eerlijk delen zou de basis moeten zijn in al ons handelen. Dit is wat bankieren bij Triodos Bank inhoudt.

Ad Wijlhuizen wil:

"meer centra waar jongeren hun talenten kwijt kunnen."

Zoals stiching Skyway doet? Kijk eens op deze link

Maarten Kadiks wil:

"Dat merken hun bedrijfsvoering zo inrichten dat mens & maatschappij daar wat aan heeft, op zoek naar waarde i.p.v. irri reclame. "

Triodos Bank is anders dan andere banken. Wij zijn onderscheidend doordat we waarde gedreven zijn. Wat we doen moet een positief effect op onze samenleving, het milieu en cultuur hebben. Dat is ons doel. Lees meer over onze missie via deze link

Leontine de Koster wil:

"dat mensen eens gaan nadenken hoe je met de verdeling van voedsel over de wereldbevolking omgaat."

We kregen ook van Patrick al de oproep dat er bewuster met voedsel moet worden omgegaan en minder moet worden weggegooid. Naast onze investeringen in biologische landbouw willen we ook wat veranderen aan de desastreuse gevolgen van speculatie op de voedselmarkt. Kijk hier hoe wij hier de maatschappelijke discussie over willen aanwakkeren.

Jaap Boonstra wil:

"investeren in een toekomst waarin ruimte is voor schoonheid, kunst en expressie, zoals in moderne dans."

Triodos Bank draagt de kunsten een warm hart toe. Kunst en cultuur zijn belangrijke ingredienten voor levenskwaliteit. Je kunt bij ons beleggen in cultuur waardoor wij in staat zijn o.a. theaters, podia en broedplaatsen te financieren. Bekijk hier de kunst & cultuur projecten die we al financieren.

Michael vO wil:

"Ik wil liever dat jullie maar moeten beleggen in zinvolle activiteiten, zelf vind ik sparen veiliger in deze turbulente tijden"

Hallo Michael, Heel verstandig om zelf te bepalen hoeveel risico je wilt nemen met je geld. Bij Triodos Bank investeren we het geld dat je ons toevertrouwt sowiezo duurzaam. Of je nu bij ons spaart of belegt.

Richard van Dijk wil:

"de toegang tot gezondheidszorg en sociaal-economische positie van vrachtwagenchauffeurs en prostituees in Afrika verbeteren"

Triodos Bank streeft ernaar met haar microfinancieringsfondsen om mensen kansen te geven hun maatschappelijke positie te verbeteren. Kijk voor meer informatie over wat Triodos Bank al sinds 1994 op het gebied van microkrediet doet. Klik hier om de informatie te lezen.

Jacco wil:

"Ongelijkheid in de wereld terugbrengen. Kansen bieden aan hen die deze nu nauwelijks hebben. "

Op veel manieren kun je een bijdrage leveren om de ongelijkheid in de wereld terug te brengen. Wij doen dat door klanten de mogelijkheid te bieden te beleggen in microfinanciering. Je inleg wordt door dit beleggingsfonds geïnvesteerd in microfinancieringsinstellingen. Hierdoor wordt ondernemerschap in ontwikkelingslanden gestimuleerd.

Femke wil:

"Bedrijven helpen de wereld leuker maken"

Triodos Bank financiert verschillende ondernemers die de wereld voor de kleine mens leuk maken. Ze verkopen bijvoorbeeld duurzaam speelgoed of leuke leesboeken. Kijk maar eens bij Speelboek of Peter’s Pakhuis