Waarom ik kies voor palm olie: palm oil facts.

Tegenwoordig zie je steeds meer keurmerken op producten in de supermarkt staan. Van het glutenvrij keurmerk tot het vegan keurmerk. Ook zijn er keurmerken voor duurzaamheid. Ik probeer tegenwoordig er echt op te letten wat ik eet en wat ik koop. Ik probeer mij daar bewuster van te zijn door te reflecteren op mijn eigen handelen. Gelukkig hoef je steeds minder zelf bewust te zijn, omdat steeds meer duurzame normen standaard worden. Een goed voorbeeld daarvan is palm olie. Er zijn een aantal palm oil facts die je zeker nog niet wist en deze palm oil facts hebben ook betrekking op duurzaamheid.

 

Some palm oil facts

Om de duurzaamheid van palm olie te garanderen is de European Palm Oil Alliance (EPOA) opgericht. Deze organisatie streeft er naar om in Europa alleen nog maar gebruik te maken van duurzame palm olie. Hierdoor hoef je je dus niet meer af te vragen of palm olie duurzaam is. That are some palm oil facts, right?

 

Het goede van de European Palm Oil Alliance is niet alleen dat zij streven naar het gebruik van alleen maar duurzame palm olie. De organisatie zet zich ook in voor het verduurzamen van het productieproces. De organisatie heeft hierbij het doel op palm vruchten op een duurzame manier te verbouwen. Hoe doen ze dat? Dat vraag je je zeker af. Nou dat zal ik je vertellen. De European Palm Oil Alliance heeft de voorkeur om nieuwe plantages voor de productie van palm olie aan te leggen op al bestaande agrarische gronden, die niet meer gebruikt worden. Hierdoor blijven mooie leefgebieden van dieren bespaard, maar kunnen wij wel genieten van onze producten die hier in de supermarkten liggen.

 

Andere palm oil facts zijn dat palm olie een veel gebruikt ingrediënt is voor vele voedingsproducten, maar ook voor verzorgingsproducten. Dit wist je vast al, maar wist je ook dat het produceren van palm olie minder ruimte kost dan het produceren van een vergelijkbare olie. Als je vergelijkbare oliën zou produceren in dezelfde hoeveelheid als we in de wereld gebruik maken van palm olie. Dan zou dat veel meer ruimte kosten. Het is daarom ook een van de palm oil facts die je waarschijnlijk nog niet wist. Maar het verbouwen van palm vruchten is eigenlijk heel efficiënt, efficiënter dan het verbouwen van vergelijkbare oliën.

 

Ik hoop je weer een aantal palm oil facts te hebben bijgebracht. Hopelijk heb je vandaag weer iets nieuws geleerd, namelijk dat palm olie in Europa dus gewoon een duurzame olie is. En dat palm olie over het algemeen sowieso duurzamer is dan andere oliën, omdat het verbouwen van palm vruchten zo efficiënt is.

 

 

Posts created 46

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven