Haren verven? 6 dingen waar je op moet letten

Gekleurde kapsels zijn steeds gebruikelijker en populairder. Van blond naar donker of andersom is een transformatie die bij dames al jaren wordt gedaan. Tegenwoordig verven niet alleen de dames hun haren maar de heren ook. Grijze uitgroei of gewoon een andere kleur in je haar is niet iets meer om van op te kijken. In het straatbeeld van tegenwoordig zie je de gekste kleuren terug komen zoals felroze of zelfs een blauw kapsel. In ieder geval generen er zich steeds minder mensen voor en willen velen het een keer proberen. In deze blog vertellen we je over 6 dingen waar je op moet letten wanneer jij zelf je haar gaat verven. 

1. Welke haarkleur heb ik nu?

Als je jouw haar donkerder of lichter wil maken is het eerst goed om te weten welke haarkleur je nu hebt. Blond of donker haar is niet één bepaalde kleur, je bezit namelijk een bepaalde tint in je haar. Voor een mooi resultaat is het aan te raden om 1 of 2 tinten donkerder of lichter te gaan. Het is daarom goed om te weten welke haartint je nu hebt. Op internet zijn vele haarkleur tinten terug te vinden zodat jij zelf kan bepalen welke tint je hebt. 

2. Voorbereiden van je haren

Je weet welke haarkleur je wil hebben, je weet welke haartint je hebt, nu is het tijd om je haar voor te bereiden om te gaan verven. Om de verf beter te laten hechten moet je 24 tot 48 uur van te voren je haren wassen. Gebruik hiervoor geen conditioner. De conditioner zorgt ervoor dat je natuurlijke oliën verwijderd worden. Door het haar 24 tot 48 uur van te voren te wassen zonder conditioner geef je jouw haar de kans om deze natuurlijke oliën te herstellen waardoor de haarverf beter zal hechten. 

3. Ben je zeker van je zaak?

Er zijn verschillende kleuren haarverf op de markt maar ook verschillende soorten. Als jij niet zeker weet of je wel blij zal zijn met de kleur die je gekozen hebt is verstandig om niet gelijk een permanente haarverf te nemen. Een permanente haarverf kan namelijk bij goede verzorging 20 tot 24 weken blijven zitten maar in de praktijk is de vaak minder door onder andere invloeden van buitenaf zoals de zon. Neem een uitwasbare haarverf of een semi-permanente haarverf om eerst te ervaren of dit de kleur is die bij jou past. Daarna kan je altijd nog kiezen voor een permanente haarverf. 

4. Samen sta je sterker 

Zelf je haar verven is natuurlijk hartstikke leuk maar met een vriendin is dit nog leuker. Het is makkelijker om iets anders je haar te laten verven dan wanneer je dit helemaal zelf gaat doen. De persoon die je haar gaat verven heeft namelijk meer overzicht en beter zicht op je haar. Zo voorkom je dat er ongelijke plekken ontstaan. Daarnaast heeft misschien één van je vriendinnen meer ervaring met haar verven waardoor het een stuk beter en sneller gaat.

5. Hou het schoon

Tijdens het verven kunnen er nog wel eens spetters vrij komen. Zorg er daarom voor dat je je kleding goed beschermt door bijvoorbeeld een handdoek om je schouders te houden. Naast je kleding is het ook handig om de omgeving waar je zit te beschermen. Leg bijvoorbeeld een uitgeknipte vuilniszak om je stoel heen en op de tafel zodat je de vloer  en de tafel kunt beschermen tegen vlekken. 

6. Maak het makkelijker

Voordat je begint met verven is het slim om eerst goed je haren te borstelen. Hierdoor haal je klitten uit je haar en zul je merken dat het verven een stuk makkelijker gaat. 

Als je deze stappen volgt ben jij goed voorbereid om je haar te gaan verven. Succes en veel plezier met je nieuwe coupe!

Posts created 45

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven