Verander grijze zakelijke energie naar groene zakelijke energie

 

Veel ondernemers in Nederland willen iets veranderen binnen hun bedrijfsvoering om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, want waar begin je? Kies je bijvoorbeeld voor een totaal andere bedrijfsvoering, stap je het liefst over op flexwerken of wil je er juist voor zorgen dat jouw bedrijf groener wordt? Wanneer het laatste punt het geval is, willen we je graag een handje helpen. Met het overstappen van grijze energie naar groene mkb energie ben je al een stuk duurzamer bezig dan je misschien dacht. In dit artikel vertellen we je iets meer over de voordelen van groene energie voor je bedrijf.

Groene stroom is beter voor de aarde

Een van de grootste redenen waarom je voor groene zakelijke energie moet gaan, is omdat het beter is voor het behoud van de aarde. Steeds vaker komt men erachter wat de mens allemaal met de aarde doet. Willen we in de toekomst net zo kunnen leven als nu dan moet er wat gebeuren. Daarom moeten Nederlandse ondernemers volgens de wet Milieubeheer verplicht energiebesparende maatregelen ondernemen. Dat is gelukkig niet heel moeilijk, want met het overstappen op groene stroom zet je al zo’n stap. Groene stroom wordt namelijk uit natuurlijke bronnen gehaald in plaats van uit fossiele brandstoffen zoals bij grijze stroom het geval is. Het grote voordeel hiervan is dat het productieproces veel schoner is: er komt veel minder CO2 vrij bij de productie van groene stroom. Dat is beter voor het milieu.

Je kunt groene energie zelf opwekken

Wat ook mooi meegenomen is, is dat groene stroom vandaag de dag helemaal niet meer zoveel duurder is dan grijze stroom. Omdat er steeds meer vraag is naar duurzame energie komen er meer aanbieders bij. Daardoor gaan de prijzen omlaag en betaal je dus minder voor verantwoorde stroom. Ideaal! Hierbij kun je overigens ook kiezen om zelf energie op te wekken. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van zakelijke zonnepanelen. In Nederland zie je steeds meer bedrijven die zonnepanelen op het dak hebben liggen. Dat is niet voor niets: natuurlijk is het even een investering, maar het grote voordeel van zonnepanelen is het feit dat je die investering er binnen enkele jaren al uit hebt. Je betaalt namelijk niets voor energie uit natuurlijke bronnen. Ook het opwekken van eigen verantwoorde energie is heel erg prettig!

Goedkoop groene energie afnemen

Tot slot is er nog een hele goede reden om over te stappen op groene zakelijke stroom. Zoals we hierboven beschreven, hoeft groene energie voor de zaak vandaag de dag helemaal niet meer zo duur te zijn. Waar je eerder de hoofdprijs betaalde, kun je nu met behulp van een zakelijke energievergelijker binnen no time de beste deal vinden op het gebied van groene energie. Op Minder.nl vind je zo’n tool waarvoor je alleen je jaarlijkse verbruik en eventueel wat wensen moet weten. Deze tool doet voor jou het zoekwerk waarna je precies weet wat je waar kunt krijgen voor welk geld. Hoe handig is dat? Op die manier betaal je zo min mogelijk voor het pakket groene zakelijke energie dat je nodig hebt. De energie die uit je stopcontact komt blijft hetzelfde. Het enige verschil is dat je beter bezig bent voor het milieu en de wereld.

 

Posts created 44

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven