Hoe veilig is jouw huis?

Toen ik in 2018 met mijn familie heerlijk van een vakantie op Kreta aan het genieten was, kregen we slecht nieuws. Terwijl wij het eiland aan het verkennen waren, genoten van de zon en de lekkerste Griekse gerechten uitprobeerden, waren een paar ongenodigde gasten ons huis in Nederland binnengedrongen. Toen mijn opa en oma ons huis binnenkwamen om de kat eten te geven, zagen ze dat het hele huis overhoop was gehaald. Gelukkig waren er niet veel waardevolle spullen weg, maar we hebben ons lesje hier wel uit geleerd. Vanaf nu houden we ons altijd aan een aantal regels als er niemand thuis is.

Hoe je je huis veilig achterlaat

Laat je voor een tijdje je huis achter omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat? Zorg dan dat je inbrekers de eerste verdieping niet kunnen bereiken via je aanbouw, schutting of vuilnisbakken. Let daarnaast op kleine raampjes, bijvoorbeeld bij de keuken. Vaak vergeet je deze raampjes, maar een inbreker kan hier makkelijk doorheen. Ook kun je lampen met bewegingsdetectie of timers plaatsen. Deze schrikken inbrekers af doordat de lamp plotseling aan gaat. Door je huis niet volledig opgeruimd achter te laten, lijkt het alsof er iemand thuis is. Maak bijvoorbeeld je bed niet op, laat een glas staan op tafel en schuif stoelen niet aan. Daarnaast kun je je buren vragen om de brievenbus leeg te maken.

Beveiliging

Het kan handig zijn om je huis te beveiligen met bijvoorbeeld een camera. Hiermee kun je alle verdachte activiteiten rondom je huis opnemen. Ten eerste schrikt dit inbrekers af, maar ook heb je hiermee bewijsmateriaal voor als het wel fout gaat. Tegenwoordig kun je je telefoon verbinden met de camera en kun je live meekijken. Altijd prettig om de situatie even te checken als je zelf niet thuis bent. Zorg natuurlijk ook voor goede sloten en plaats een plaatje over je brievenbus of slot heen.

Ook op kantoor

Het is niet alleen belangrijk om je woonplek veilig te maken en te houden, maar ook je werkplek mag niet achterblijven. Zorg daarom dat je dezelfde regels toepast voor het kantoorpand of andere werkplek. Tegenwoordig heb je geavanceerde beveiligingssystemen die je gemakkelijk kunt installeren. Zo heb je bijvoorbeeld een minstgenerator, die na activatie een dikke mistwolk produceren. Hierdoor ziet de inbreker niets meer en staat hij binnen een paar seconden buiten spel. De mist is volledig onschadelijk, waardoor jouw kostbaarheden beschermd blijven. Er zijn verschillende soorten, afhankelijk van de grootte van de te beschermen ruimte. Het is misschien even een investering, maar veiligheid boven alles!

Posts created 45

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven