Voor het eerst samenwonen

Voor vele jonge koppels is een grote en belangrijke stap in de relatie om voor het eerst samen te gaan wonen. Tegenwoordig komt deze stap vaak nog voor een huwelijk. Er zijn verschillende manieren waarop de eerste keer samenwonen kan verlopen. De vriend kan bij de vriendin gaan wonen in haar appartement of andersom. Maar je kunt natuurlijk ook samen een appartement huren of zelfs een koopwoning aanschaffen. Samenwonen is natuurlijk een fantastisch avontuur maar het kan ook tot frictie leidden. Er zijn relatie valkuilen die je kunt tegenkomen wanneer je voor het eerst gaat samenwonen. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor wanneer je gaat samenwonen.

Maken of breken

Samenwonen is een belangrijke test in de relatie. Samenwonen kan een relatie maken of breken. Er zijn koppels die willen gaan samenwonen en er na een paar weken achter komen dat het helemaal niet goed gaat samen en besluiten uit elkaar te gaan. Dit kan nog ingewikkeld worden qua afspraken wie het appartement krijgt bijvoorbeeld. Daarom is een goede manier om samenwonen te beginnen met een proefperiode waar je drie weken tot een maand samenwoont puur om te kijken hoe dat gaat.

Doe niet al je eigen spullen weg

Als je nog niet samenwoont dan is het logisch dat je je eigen spullen hebt in je eigen woning. Wanneer je dan samen een woning gaat delen komt natuurlijk de vraag naar boven wie zijn spullen in de nieuwe woning gaan en wiens spullen weggaan. Of mogelijk wordt het een mix. Het is in ieder geval een goed idee om nog niet al je eigen spullen weg te doen. Als het samenwonen misgaat heb je anders geen spullen meer. Ook als het wel goed gaat is het fijn om reservespullen te hebben. Je kunt de spullen opslaan in een opslagplek.

Een woning voor jullie samen

Wanneer je echt zeker weet dat je voor altijd bij elkaar blijft en al een proefperiode samenwonen hebt gedaan dan kun je besluiten om samen een woning te kopen. Hier is het natuurlijk fijn dat je een woning kunt zoeken waar er ruimte is voor twee personen en waar alles ook voor twee personen of meer is ingericht. Een dubbele wastafel kan al ontzettend veel conflicten en irritaties voorkomen. Het belangrijkste wanneer je gaat samenwonen is natuurlijk communicatie en dat als er irritaties of problemen zijn je deze samen oplost met open communicatie.  

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven