3 tips om jezelf bezig te houden in zelfisolatie

Laten we eerlijk wezen, we zijn inmiddels op zo’n punt gekomen dat thuiswerken niet meer zo ideaal is als we vroeger altijd dachten. De grens tussen werk en privé wordt kleiner en onduidelijker. Hierdoor is de kans groot dat jij, net als ik, je gaat vervelen. Het wordt moeilijker om concentratie op te brengen en voor je het door hebt zit je te staren naar de muren om je heen. Wil jij jezelf veranderen? Dat kan! Ik geef in deze blog 3 tips om jezelf bezig te houden in zelfisolatie. Dus lees snel verder en ontdek wat jij kunt doen!

#1 Beginnen met een planning

Mijn eerste dikke tip is om elke werkdag te starten met het maken van een dagplanning. Kijk even in jouw agenda en werp een blik op de werklading die op je ligt te wachten. Door vooraf te bepalen wat je op een dag af wilt, creëer je structuur. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het erg lastig om te peilen of ik “genoeg” werk verzet op een dag. Zeker nu je geen collega’s om je heen hebt. Door gelijk te beginnen met zo’n planning weet ik wat ik op z’n minst af wil hebben op één dag. 

#2 Korte breaks tussendoor

Nu je thuiswerkt, merk je ineens hoeveel pauzes je normaal neemt. Even een loopje maken naar het koffiezetapparaat, een gesprek in de gang over die ene klant of een korte bespreking met het team hoe we ervoor staan. Al die contactmomenten vormen een korte break. Even een momentje om je “gewone werk” mentaal te verwerken zodat je daarna weer lekker aan de slag kunt. Thuis is het realiseren van die breaks wat lastiger – of niet?

Stiekem is het thuis erg makkelijk om korte breaks te creëren. Doe bijvoorbeeld even dat wasje in de machine tussendoor of ga met dit prachtige weer lekker buiten lunchen. Het hoeven geen intensieve activiteiten te zijn. Simpelweg een kopje koffie buiten opdrinken kan al net even die break zijn die jij oh zo nodig hebt. 

Extra tip: voorkom wel dat je korte break verandert in een grote break. Even Netflixen tussendoor is vaak geen aanrader.

#3 Dagdromen over de toekomst

Je kent het gezegde vast wel: de boog kan niet altijd gespannen zijn. Daarmee wil ik eigenlijk zeggen dat je de ene dag productiever bent dan de ander. Zo werken wij mensen nou eenmaal – en dat is oké. Ben je een beetje inspiratieloos of wil de creativiteit niet opkomen? Probeer dan even lekker weg te dromen over alle leuke dingen die in de toekomst zullen gebeuren. Zo is mijn vakantie van het voorjaar helaas gecanceld door de huidige situatie. Dat weerhoudt me echter niet om te dromen van mijn volgende vakantie.

Ik heb het al helemaal bedacht. Zodra de grenzen weer open zijn en het veilig is om te reizen, ga ik lekker op stedentrip Praag! Ik heb altijd iets gehad met deze stad, iets onverklaarbaars. Momenteel heb ik al het hotel en de activiteiten uitgestippeld. Dus nu kan ik zo af en toe heerlijk wegdromen, terwijl ik denk aan alles wat ik dan ga doen!

Berichten gemaakt 53

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven