Milieuvervuiling in Nederland

Het is een steeds meer besproken onderwerp in Nederland aan het worden, het milieu. Door de opwarming van de aarde gebeuren er steeds meer vervelende dingen met Nederland. Maar ook de rest van de wereld heeft er vreselijk veel last van. Op veel plekken worden er ook uitgebreide demonstraties gehouden.

Oorzaken

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om niet meer met de fiets of lopend naar het werk te gaan omdat het vaak slecht weer is in Nederland of omdat mensen sneller moe zijn. Ze gaan met de auto of met het openbaar vervoer i.p.v. met de fiets of lopend omdat ze geen zin hebben om te gaan fietsen. Ook al gaat het meestal om een klein stukje dat ze dan afleggen. Het heeft grote gevolgen voor het milieu. Uit de uitlaat van auto’s komt veel CO2 en giftige stoffen. Dit tast de ozonlaag aan en als dit nog lang zo door zal gaan gaat de ozonlaag helemaal kapot en worden we allemaal verbrand. Nog een ander probleem van het milieu is het smelten van de ijskappen. Doordat er in de ozonlaag gaten komen zorgt dat ervoor dat de zon steeds meer onze aarde opwarmt. Hierdoor zullen delen van de noordpool en de zuidpool langzaam smelten en dit kan ervoor zorgen dat er hevige overstromingen zullen komen in delen van de wereld. Een ander groot probleem is de plastic soep. Dit ontstaat doordat veel mensen hun troep simpelweg gewoon op straat neer gooien en zo beland dit in de zee. Hierdoor zullen veel zeedieren doodgaan en zo is de zeehandel ook weer slechter.

Oplossingen

De oplossingen voor deze problemen hoeven niet heel ingewikkeld te zijn. Het probleem van de CO2 uitstoot kan heel simpel worden opgelost. Door namelijk vaker met de fiets naar je werk of school te gaan. Het is niet alleen beter voor het milieu maar het is ook bewezen dat je er zelf vrolijker van wordt doordat je veel zuurstof binnen krijgt en je dagelijkse dosis beweging ook weer hebt gehad. Ook komen er steeds meer elektrische auto’s op de markt, en deze zijn ook stukken beter voor het milieu omdat ze geen CO2-uitstoot hebben. Als er steeds minder met benzine en of dieselauto’s wordt gereden zorgt dit er ook gelijk voor dat de ozonlaag minder wordt aangetast waardoor de ijskappen niet meer zo snel zullen smelten. Zo zijn 2 grote problemen al heel makkelijk opgelost.  Het laatste probleem is iets lastiger op te lossen maar kan ook vrij snel geregeld worden. Als mensen hun afval beter weg zouden gooien door bijvoorbeeld zelf afvalcontainers in hun tuin te zetten die dan elke week weer worden opgehaald. Ook kan je heel makkelijk een afvalcontainer of een asbest container huren die elke maand wordt opgehaald en wordt geleegd. Dit is goed voor het milieu en voor jouw gezondheid!  

Posts created 45

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven