Omgestoten vissen

Vorig jaar ben ik naar een heel groot huis verhuist. Dit was een hele grote stap voor mij. Mijn ouders waren arm en ik dus ook. Na een lange schoolcarrière kreeg ik een hele goede baan. Mijn vrouw, destijds mijn vriendin had ook een goede baan. Zij kwam wel al uit een goed gezin. Met onze twee banen en een schenking van de familie van mijn vriendin konden we een heel groot huis kopen. Een twee onder één kap woning om precies te zijn. We hadden zelfs nog best veel geld over om het huis in te richten. In de gang lieten we tegels leggen. Mijn vrouw koos een mooie dunne kapstok uit. Die kon zichzelf klemmen tussen het plafond en de grond. We hebben alle standaard deuren er uit laten halen. Deze waren massief en helemaal wit. De nieuw deuren hadden drie ramen in het hout. In de gang kon je drie kanten op. Naar boven met de mooie wenteltrap, door de branddeur naar de garage of door de nieuwe deur naar de woonkamer. De woonkamer was naar mening het mooiste geworden van allemaal.

De inrichting

Op de grond lag een hele mooie PVC vloer. Het was bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer. In het midden stond een wand met daarop een heel erg mooi aquarium. Onze hond Max en kat Miep vonden het heerlijk om naar de vissen te kijken. Tegen het wand met daar op het aquarium stond een grote eikenhouten eettafel. De keuken had in het midden een heel mooi kookeiland. Met een inductiekookplaat en energiezuinige afvoering. In de zithoek stond een hele grote bank waar je met vier mensen tegelijk op kunt liggen. De TV hing aan de muur met daaronder een kastje voor alle apparatuur. Het was de perfecte woonkamer.

Terug van werk

Op een dag moesten mijn vrouw en ik allebei op dezelfde dag werken. Dit gebeurd niet vaak, maar was toevallig vandaag wel het geval. Toen we thuis kwamen in de avond schrokken we heel erg. De hele vloer was geruïneerd. Max en Miep hadden tijdens het spelen het aquarium beschadigd. Dit was leeggelopen. Het hele huis stond vol met water. We hadden geen geld voor een nieuwe PVC vloer. Ik had van mijn oude werk nog een laminaatenpakket liggen. Dit konden we tijdelijk als vloer gebruiken in de woonkamer. Het zou namelijk nog wel even sparen worden voordat we genoeg geld hadden voor een nieuwe vloer.  

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven