Uitgaan met vrienden: leuke dingen die je kunt doen

Ik ben geboren en getogen in een grote stad en ik woon er nog steeds. De stad is alleen maar leuker geworden. Straten en pleinen waar vroeger niks te beleven viel, zijn nu booming. Er zijn veel uitgaansgelegenheden en clubs bijgekomen. Ik heb nog regelmatig contact met mijn vrienden van school en inmiddels zijn daar vanwege mijn studie en sport alleen maar meer mensen bijgekomen. Het leuke daarvan is dat er altijd wel mensen zijn die zin hebben om iets leuks te gaan doen. Omdat ik een feestbeest ben, komt dat heel mooi uit. Donderdag is uitgaansavond voor studenten. Hoewel ik al lang ben afgestudeerd, zit die uitgaansroutine er nog steeds in!

Films en festivals

Op de een of andere manier is er een soort verdeling ontstaan. Met een vaste groep vrienden ga ik regelmatig naar een club. Daar blijven we dan tot een uurtje of vijf. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, kwam ik soms thuis op het moment dat mijn vader naar zijn werk vertrok. Met twee andere vrienden ga ik altijd naar de bioscoop. Alle films die ons ook maar een beetje leuk lijken, gaan we bekijken. Daarbij ben ik een echt festivalbeest. Tijdens het festivalseizoen zijn er veel weekenden dat ik mijn tas en tentje pak om het weekend met vrienden door te brengen op het festivalterrein. De festivalkalender van België in inmiddels bekend: de data liggen vast, ook in mijn agenda. Van een aantal festivals is de line-up al aangekondigd. Ik kan niet wachten tot ik tickets kan kopen. Op de momenten dat de kaartverkoop begint, sta ik met al mijn apparaten in de wachtrij om tickets te bekomen.

Karten en darten

Wat we ook leuk is om te doen: karten. We zijn een keer op Francorchamps geweest, waar ze ook een outdoor kartbaan hebben. We gaan ook weleens lasergamen. Vorige week zijn we gaan paintballen. Zo’n paintball kneusde mijn pink. Maar we gaan ook graag gewoon naar ons stamcafé, pinten drinken en een spelletje biljarten of darten. We hebben gelukkig geen gebrek aan ideeën. Vorige week ging een maat trouwen. De eerste van de groep. We hadden een vrijgezellenavond georganiseerd. Eindbestemming was het casino. Daar kom ik niet vaak. Iedereen had €50 te besteden. Het was oergezellig en ik ging goed! Het was spannend en ik kreeg er echt een kick van. Net toen ik met pokeren bleef winnen, was ik ineens alles weer kwijt. Ik had sterk de neiging om meer in te zetten om mijn verlies terug te winnen. Dat heb ik niet gedaan maar ik kan me goed voorstellen dat de verleiding groot is. Een gokprobleem kan op de loer liggen. Schakel dus op tijd hulp in van professionals zoals de verslavingszorg. Wel leuk dat de aanstaande bruidegom met winst naar huis ging.

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven