Waarom je in 2020 naar Peru wilt reizen

Over de hele wereld zijn er plekken die haast onvoorstelbaar mooi zijn. Onze planeet is letterlijk en figuurlijk een wonder, en dat kan je overal zien. Één van de plekken op aarde die helemaal bijzonder is, is naar mijn mening Peru. Een van de oudste beschavingen heeft in dat gebied gewoond, en het is dan ook ontzettend rijk aan allerlei historie en cultuur. Daarnaast heeft het land nog heel erg veel andere dingen te bieden. Miljoenen mensen bezoeken Peru ieder jaar, en met goede redenen. Je wilt de kans om zoiets unieks en bijzonders te zien niet mislopen, en ik ga je hier uitleggen waarom.

De oude beschaving en cultuur

Zoals ik al zei leefden één van de oudste beschavingen in dat gebied. Dit, en andere gebeurtenissen in de geschiedenis hebben een belangrijke voetafdruk achtergelaten in het hedendaagse leven van Peru. Waar je ook bent, je zal altijd herinnerd worden aan de unieke cultuur van het land. Of je nou van plan bent de beroemde tempels en historische steden op te zoeken, of dat je voornamelijk in de steden blijft, je ontkomt er gewoon niet aan. Je kan Peru echter haast niet bezoeken zonder te wandelen naar Machu Picchu Peru. Er wordt gesproken over het sluiten van deze hike voor toeristen, dus als je deze unieke kans niet wilt missen dan moet je snel handelen.

De natuur

Peru is een groot land, en er zijn dan ook veel verschillende soorten landschappen en klimaten in peru. Hierdoor is er een ontzettend divers ecosysteem, en kan je als toerist altijd wel een perfecte regio vinden wat het weer betreft. Van sneeuw in de bergen tot een ritje door de woestijn, het kan allemaal. De historische gebouwen zijn wonderbaarlijk, maar de natuur van het land doet er niet veel voor onder. Uiteraard heeft Peru ook hele mooie, tropische stranden. De stranden zijn bijzonder gunstig voor surfers, met beroemde golven. Als je denkt dat je wel genoeg stranden gezien hebt, dan heb je de stranden van Peru nog niet gezien.

Het eten

Eten in Peru is heel bijzonder. Per stad en regio is er namelijk weer een ander authentiek gerecht. Traditioneel wordt er veel vlees gegeten, en ze houden ook wel van een beetje pittig eten. Bereid je voor om een aantal kilo aan te komen na een uitbundige vakantie in Peru, want het eten is ontzettend lekker, maar ook erg machtig. ALs je eenmaal terug bent in Nederland ga je weer verlangen naar de kruiden die ze in Peru gebruiken!

Berichten gemaakt 53

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven