Hoe je een restaurant runt

We kennen allemaal de televisieserie kitchen nightmares met Gordon Ramsay. In deze serie zien we Gordon Ramsay, de bekende chef kok op bezoek gaan naar restaurants waar het helemaal mis is gegaan in de keuken en proberen om er weer wat van te maken. Het runnen van een restaurant is niet makkelijk en alhoewel de mensen in het programma er wel erg een potje van hebben gemaakt is het desondanks belangrijk om goed op te letten en te weten wat je doet wanneer je een restaurant hebt. In dit artikel bespreken we tips om goed een restaurant te runnen.

Voorbereiding

Het is ontzettend belangrijk om goed voorbereid te zijn op een dagelijkse basis in je restaurants. De beste chefs ter wereld staan dagelijks ontzettend vroeg op en gaan ook laat weer naar bed. Dit betekent dat ze de tijd nemen om naar de markt te gaan en daar verse ingrediënten te halen. Dan spenderen ze de middag met het voorbereiden in de keuken, bijvoorbeeld het maken van sauzen en ook te experimenteren met nieuwe recepten. In de avond zullen ze koken en als de laatste gast vertrokken is moet er nog schoongemaakt worden. Chefs hebben dus lange dagen.

Schoonmaken

Dit is zo belangrijk. Voor veel restaurants is het sluiten van de keuken het einde van de dag. Dit betekent dat iedereen moe is en naar huis wilt. Op dat moment heb je niet zo’n zin om schoon te maken maar het is wel essentieel dat dit gebeurt. Gooi alles wat weg moet in een grote afvalbak en zorg dat alles netjes is voor de volgende dag. Koks werken dan ook hard

Huur goede serveerders en serveersters

Dit is ook een ontzettend belangrijke tip voor vele restaurants. Competente en ervaren serveerders en serveersters maken het voor de gasten een fijne avond. Dit betekent niet alleen dat het personeel goed en snel het eten kan wegbrengen. Maar ook dat ze de wensen van gasten goed anticiperen en timen en dat ze altijd vriendelijk zijn. Houd hier ook altijd overzicht op door een hostess in te huren die de kwaliteit van de dienstverlening garandeert.

Houd het menu klein

Veel restaurants willen veel te veel verschillende gerechten op het menu zetten. Dit maakt het allemaal erg ingewikkeld. De beste restaurants focussen op het maken van een paar fantastische gerechten in plaats van een heleboel verschillende gerechten. Perfectie vraagt natuurlijk om focus.

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven