De inrichting van je tuin

De regenachtige dagen en stormen zijn achter de rug, de zomerse dagen komen in het zicht. Afgelopen week is er voorspeld dat er ook in 2020 weer een erg warme zomer op ons te wachten staat. Met temperaturen van tegen de 40 graden, zijn we genoodzaakt om ons voor te bereiden op deze warme dagen. Juist nu, in de maand mei, is het de juiste tijd om alvast een aantal van deze voorbereidingen te kunnen treffen. Het is droog en zonnig, dus de perfecte tijd om te gaan klussen in de tuin. In dit blog geef ik je graag tips hoe jij je tuin kunt inrichten voor deze warme zomer!

Een plek om even tot rust te komen

De meeste mensen beschikken over een tuin om hier even tot rust te kunnen komen na een drukke werkweek of wanneer zij een dag weg zijn geweest. Het is daarom belangrijk om over een plek te beschikken waar je kunt evalueren op de dag, om vervolgens in de relax modus te stappen. Zo kun je ervoor kiezen om een loungeset te plaatsen in de tuin, maar zou je ook kunnen kiezen voor hangmatten of een houten picknicktafel!

Zorg voor voldoende kleur!

Wanneer je een plek voor jezelf hebt gecreëerd waar je tot rust kunt komen, is het leuk om kleur aan te brengen aan de tuin. Door kleuren toe te voegen in de tuin, zorg je ervoor dat de tuin een vrolijk aanzicht geeft. Zo zou je verschillende plantensoorten, struiken en eventuele bomen kunnen planten in de tuin, waardoor je ervoor zorgt dat de kleur en eventuele schaduw in de tuin zal toenemen. Door kleurrijke planten aan te brengen in de tuin zorg je voor een vrolijk uitzicht, maar zorg je er ook voor dat je – ook in deze tijden – nog altijd bezig kunt zijn in de tuin!

Kies je voor de zon, of toch voor de schaduw?

Ik benoemde het net al even, schaduw. De een houdt er erg van om in de volle zon te zitten, terwijl een ander liever naar de schaduw trekt. Door hogere planten of struiken te planten in de tuin, zou je er al voor kunnen zorgen dat je bepaalde plekken in de tuin afgeschermd. Bovendien zou je kunnen kiezen voor een parasol. Met een parasol zorg je ervoor dat je op ieder gewenst moment schaduw kunt aanbrengen in de tuin. De parasol zorgt ervoor dat je niet in de volle zon zit, terwijl de liefhebber van de zon nog altijd zijn plek in de zon zal weten te vinden!

Bij Tuinmeubelland vind je deze geschikte parasols en eventuele andere meubels voor in de tuin. Zo zorg je voor een juiste verhouding tussen zon en schaduw door middel van bijvoorbeeld een parasol, creëer je een plek om tot rust te komen en zou je hierna nog wat kleuren aan kunnen brengen in de tuin met verschillende planten. Wanneer de tuin volledig is ingericht, kan de zomer niet snel genoeg beginnen!

Berichten gemaakt 53

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven