Een extra SD kaart is altijd een goed idee!

Ben je lekker aan het fotograferen, krijg je de melding "SD kaart vol". Ja, dan ben je klaar natuurlijk. Je moet naar huis om de data van je SD kaart over te zetten naar je computer of laptop en dan weer terug. Dan weet je eigenlijk al dat het moment voorbij is. En dat is natuurlijk jammer. En ook niet meer nodig. Je kunt een reserve SD kaart in je cameratas of portemonnee meenemen, zo'n ding weegt zo goed als niets en je hebt er altijd plezier van. Je hoeft je fotosessie alleen te onderbreken om het kaartje te verwisselen, dat kost, hoogstens, een paar minuten.

"Vroegah", die fotorolletjes, wat een ellende!

Weet je nog, in die goede oude tijd, dat je altijd aan het pielen was met fotorolletjes? Dat er op het schermpje stond dat je er nog twee foto's mee kon maken en dat je dus je moment heel secuur moest kiezen? En dat er dan altijd weer die ene tante was die haar ogen dicht had of die oom die twee vingers omhoog hield achter het hoofd van je oma? Maar dat wist je dan nog niet, daar kwam je pas achter als je de foto's had laten ontwikkelen en afdrukken. Tegenwoordig maak je gewoon 50 foto's achter elkaar en je kunt thuis zien welke grappen je broers hebben uitgehaald. En toch zit er dan altijd wel een goede foto tussen.

Een SD kaart is heel handig

Want op één kaartje kun je ontzettend veel foto's kwijt. Foto's die niet pixelig zijn vanwege de slechte kwaliteit van het rolletje. Nee, allemaal perfecte foto's in hoge kwaliteit. Natuurlijk afhankelijk van het onderwerp. Het enige is dat je wel even moet weten welke SD kaart jij nodig hebt voor jouw apparatuur. De merken en maten willen onderling nog wel eens verschillen. Heb je net een nieuwe camera gekocht? Dan is de kans groot dat daar een kaartje bij zit. En dat je er in één moeite een reservekaartje bij kunt bestellen.

Online de juiste kaart vinden

Dat is dus écht niet moeilijk. Je vult het typenummer in en de aanbiedingen vliegen je om de oren. Maar hoe weet je nu of je te maken hebt met een kaartje van goede kwaliteit? Als leek is het onderscheid bijna niet te maken. Laat je daarom goed informeren door specialisten. Je hoeft er echt niet voor naar de winkel, je kunt gewoon online informatie aanvragen. Maar mocht je wat tijd hebben, ga dan eens langs in één van de winkels.

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven