Vakantie naar Frankrijk

 

Afgelopen zomer was ik met mijn gezin op vakantie. Mijn ouders hadden een camping uitgezocht. Deze camping lag halverwege Frankrijk. Het liefst wilden ik en mijn zusje naar een camping die wat meer in het zuiden van Frankrijk ligt. Wij houden beide heel erg van warm weer en zon. Vaak is het lekkerder weer in het zuiden dan in het midden van Frankrijk. Met een gezonde tegenzin pakte ik de auto samen met mijn vader in. We doen dit altijd de dag voor we vertrekken. Dit komt omdat mijn ouders het prettig vinden om in de nacht te rijden. Toen we klein waren werden we altijd rond twee uur in de nacht wakker gemaakt. Dan stapten wij nog half slapend met een deken in de auto en sliepen rustig verder. Ondertussen reden mijn ouders dan naar Frankrijk.

Autorit

De laatste jaren zijn we oud genoeg om te helpen met inpakken. Sinds kort heb ik ook mijn rijbewijs en kan ik mijn ouders soms aflossen met rijden. Zo ook deze keer. We hadden onze wekker gezet en werden in de nacht wakker. We stapten allemaal de auto in en gingen rijden. Al snel passeerden we de grens van België. Na een aantal uur begon de zon zich te laten zien. Het was een mooie zonsopgang. Net na lunchtijd kwamen we aan bij de camping. Toen ik de deur opendeed werd ik helaas niet verrast door een warme bries, maar een koude wind. Dit viel mij wel een beetje tegen. Het was kouder dan verwacht. 

Voorruit vervangen 

Toen we aankwamen bij de balie van de camping vertelde de medewerker dat er een storm op komst was. Die nacht was het raak. Er vielen grote hagelstenen en we hoorden een grote knal. Er was een enorme tak van een boom naast onze auto gewaaid en deze was vol op de auto gevallen. Mijn vader was er niet blij mee. We moesten de volgende ochtend direct onze autoruit vervangen. We belden naar een garage verderop in het dorp. De storm was ondertussen alweer gaan liggen. Ze zouden met een sleepauto komen om onze auto op te halen. Het was namelijk een flinke tak die door onze voorruit was gevallen. Er kon nu onmogelijk met onze auto gereden worden. We baalden enorm dat onze vakantie met een ongeval begon. Mijn vader vroeg zich dan ook hardop af "wat zal een voorruit vervangen kosten?" Gelukkig vielen de kosten uiteindelijk mee en had de garage diezelfde dag nog onze ruit vervangen. Ook hadden ze hem meteen van binnen en buiten schoongemaakt. We besloten om de rest van de vakantie meer in het zuiden van Frankrijk door te brengen. 

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven