Een opleiding verkeersregelaar volgen is een goed idee

Er is altijd vraag naar verkeersregelaars. Deze mensen zijn uitermate belangrijk bij het slagen van een evenement of het veilig kunnen werken aan de weg. Het is dus jammer dat er maar zo weinig verkeersregelaars zijn. Daar kunnen we er in Nederland nog wel een paar van gebruiken. Een opleiding verkeersregelaar volgen is dus een heel goed idee. Je volgt een opleiding en je weet zeker dat je daar een baan aan overhoudt. Ook kan het zijn dat je vereniging een opleiding verkeersregelaar aanbiedt om zo geld te kunnen verdienen voor de vereniging. Denk dan bijvoorbeeld aan het helpen parkeren en wegrijden bij lokale evenementen.

Een opleiding verkeersregelaar is interessant

Wanneer je een opleiding verkeersregelaar volgt via Binck.nl word je in een paar dagen klaargestoomd voor het echte werk. En dat is leuk, want dat wil je natuurlijk gaan doen. In die paar dagen leer je alles over de geldende verkeersregels, je eigen veiligheid en de veiligheid van, bijvoorbeeld, wegwerkers. Je moet als verkeersregelaar soms ogen in je achterhoofd hebben om de complete situatie te kunnen overzien. Dat leer je natuurlijk niet in een paar dagen. Het is daarom fijn om in eerste instantie mee te lopen met ervaren verkeersregelaars. Zo leer je iedere dag nog bij.

Een verkeersregelaar moet een dikke huid hebben

En soms ook een dikke jas. Maar vooral die dikke huid is in veel gevallen geen overbodige luxe. Er zijn altijd verkeersdeelnemers die het beter weten, die nog even snel langs jouw afzetting willen rijden of die vinden dat jij niets over hen te zeggen hebt. Hier moet je wel mee om kunnen gaan. Het leven van een verkeersregelaar gaat niet altijd over rozen. Dit is ook waarom je continu alert moet zijn. Je moet een situatie al kunnen inschatten voor deze eigenlijk plaatsvindt. Zorgen dat iedereen veilig is en ook (vooral) je eigen veiliigheid niet uit het oog verliezen.

Geen project zonder verkeersregelaar

Wanneer er bijvoorbeeld, zoals bij ons in de buurt, grote windmolens geplaatst worden, dan worden die over de weg naar de plaats van bestemming gebracht. Dit gaat om enorme vrachtwagens met een enorm zware lading. De wendbaarheid van zo'n vrachtwagen is niet optimaal, hierdoor moet er soms gekozen worden om (een deel van) een weg af te zetten zodat de vrachtwagen er door kan. Als verkeersregelaar is het dan jouw taak om ervoor te zorgen dat de vrachtwagen inderdaad vrij baan heeft en dat andere verkeersdeelnemers naar een andere route worden verwezen. Dankzij verkeersregelaars kan ook moeilijk vervoer plaatsvinden!

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven