Voor het eerst op vakantie naar Bali? Dit mag je wel en niet dragen als vrouw!

Bali is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste vakantiebestemmingen, en dat is ook niet zonder reden. De zonovergoten tropische stranden, de rijstvelden, de relaxte surfcultuur en de mysterieus uitziende tempels maken het eiland een waar paradijs op aarde. Van heinde en ver komen verschillende typen toeristen naar Bali om te genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Ben jij van plan om binnenkort voor het eerst naar Bali te gaan? Dan zul je je vast afvragen wat de kledingvoorschriften zijn en wat je wel en niet mag dragen. In deze post deel ik wat je het beste mee kunt nemen naar het paradijselijke Bali, zodat je goed voorbereid op vakantie gaat!

Het Ibiza van Zuidoost Azië

Indonesië is een gigantisch land met werkelijk duizenden eilanden (17.508 om precies te zijn!). Met zoveel eilanden zijn er ook verschillende religies in het land te vinden, maar het meest voorkomende geloof is de islam. Als je op vakantie gaat naar een islamitisch land, is het dan ook belangrijk om de lokale cultuur te respecteren en je degelijk te kleden. Bali is met haar hindoeïstische geloof een van de uitzonderingen in het land. Meer dan 90% van de bevolking hindoe. Toeristen zijn dan ook redelijk vrij om te dragen wat ze willen en kleden zich zo’n beetje hetzelfde als wanneer ze bijvoorbeeld naar Ibiza zouden gaan (alleen topless zonnen als vrouw is not done). Je kunt dus prima in bikini, korte broeken en topjes rondlopen zonder bang te zijn dat je de lokale bevolking beledigt. Dit is een van de redenen waarom het eiland zo in trek is bij reizigers uit het Westen.

Religieuze en heilige bezienswaardigheden

Echter zijn er plekken op Bali waar je je schouders en knieën dient te bedekken. Mocht je dus van plan zijn om tijdens je bezoek heilige en religieuze plekken te bezoeken (en dat raad ik zeker aan), dan is het belangrijk dat je je outfit voor die bezoeken goed voorbereid, zodat je straks niet aan de deur geweigerd wordt. Met het tropische warme klimaat is het natuurlijk fijn om luchtige kleding te dragen. Mijn advies? Zorg dat je voldoende jurken bij je hebt, want die ga je veel willen dragen. Neem een paar maxi jurken mee (lange jurken tot de enkels of in ieder geval tot over de knie). Deze kun je dragen als je een bezoek brengt aan een tempel en combineren met toffe dames sneakers. Zijn je schouders ontbloot? Neem een mooie sjaal mee om je schouders mee te kunnen bedekken als je naar binnen gaat. Zo toon je respect en zie je er ook nog eens prachtig uit voor je Instagram vakantie foto’s!

Berichten gemaakt 53

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven