Nederland is een fietsland

Wereldwijd staat Nederland bekend als fietsland nummer 1. In ons land zijn meer fietsen dan inwoners en dat vind je nergens ander ter wereld. In de spits zijn er gemiddeld zelfs meer fietsen dan auto’s op de weg. Er zijn rond de 23 miljoen fietsen in Nederland aanwezig. Rond de 2 miljoen daarvan zijn elektrische fietsen. Vergeleken met de landen om ons heen is Nederland ook een relatief veilig fietsland. Met ruim 35.000 kilometer aan fietspaden zijn er mogelijkheden genoeg voor een veilige fietstocht. Er zijn ook diverse uitgezette routes die je kunt fietsen. De meest bekende zijn de knooppuntroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen en fietsen van een dagtocht. Het systeem werkt heel eenvoudig en je bepaalt zelf de routes en de afstand. Daarnaast zijn er ook lange afstand routes en bijvoorbeeld natuurkampeerroutes. Een groeiend fenomeen is het zogenaamde happen en trappen. De lekkerste fietstochten van Nederland en België. Een dag lang fietsen door een prachtige omgeving en heerlijk eten bij vijf verschillende restaurants. Momenteel zijn er zo’n 200 routes waar je uit kunt kiezen. Een leuke afwisseling tussen culinair genieten en een heerlijke fietstocht maken.

Fietsen aanbod

Van de inwoners in Nederland bezit ruim 85% minstens 1 fiets, ruim 3 fietsen per huishouden. De verkoop van fietsen is nog steeds groeiende. Jaarlijks zijn zeker een miljoen mensen toe of op zoek naar een andere fiets. Je kunt natuurlijk kiezen om een nieuwe fiets aan te schaffen maar er worden ook heel veel tweedehands fietsen verkocht.  Met name in de grote steden besluiten veel mensen tot aanschaf van een tweedehands fiets. Op tweedehands fiets Rotterdam kan je een groot aanbod terugvinden. Onder jongeren zijn de klassieke transportfietsen populair. Jongeren kiezen ook steeds vaker voor een E-bike uitvoering. De E-bike is nu de meest verkochte fiets in Nederland en verwacht wordt dat de groei in de verkoop van deze E-bikes de komende jaren nog verder zal stijgen. De E-bike zal in steeds meer modellen beschikbaar komen.

Fietsen in de toekomst

De ontwikkeling van de E-bike zal zich de komende jaren voortzetten. De verwachting is ook dat steeds meer mensen de fiets zullen nemen om bijvoorbeeld naar hun werk te gaan. De binnensteden worden steeds moeilijker bereikbaar met de auto en dat is met de fiets niet aan de orde. Ook de fiets/trein combi heeft de toekomst. Met de fiets kom je vaak snel van en naar het station en de trein brengt je dan over het langere traject.

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven