Take one for the team

Het belang van teambuilding wordt vaak onderschat.

Zelf hecht ik altijd erg veel waarde aan mijn collega’s en de sfeer op het werk. Dat is denk zo gegroeid omdat ik vroeger in de horeca bijbaantjes had. Ook al was het werk daar soms heel intensief en gehaast, met je collega’s kon je altijd lachen. En zo ging je ondanks de zware dag aan het einde van de avond toch met een voldaan gevoel naar huis.

Kantoorbaan

Sinds ik op kantoor werk, merk ik dat je collega’s aanspreken wat lastiger is dan ik van vroeger gewend was. Je zit immers allen verscholen achter een scherm. Je kent misschien niet alle namen omdat je niet met al je collega’s direct samen werkt. En als je dan naast elkaar zit tijdens de lunch, waar ga je het dan eens over hebben?

Teambuilding activiteiten kunnen helpen een hechter team te realiseren en verbeteren de productiviteit op het werk.

Persoonlijk

Allereerst geef je elkaar een reden om met elkaar om te gaan buiten werk om. Je zal gespreksonderwerpen aankaarten die niet met werk te maken hebben. En zodoende zal je nieuwe dingen leren over collegá’s. Misschien ook wat persoonlijker van aard. Zo krijgen alle functies ineens een gezicht. En blijken collega’s toch meer toegankelijk dan je van te voren had geanticipeerd.

Verborgen talent

Teambuilding activiteiten hebben vaak een opdracht, of een gezamenlijk doel. Een uitdaging die je alleen door samen te werken kan overkomen. Vaak zijn het activiteiten waar je niet zo zeer goed of slecht in kan zijn. Wel zal je merken dat iedere collega een andere rol aanneemt. De stille stagiaire blijkt ineens bloedfanatiek wanneer het op lasergamen aankomt, of je baas staat ineens met een mond vol tanden wanneer hij wordt verrast door een act op een bonte avond. De nieuwe manieren van samenwerken die je hier ontdekt kunnen mee worden genomen naar de werkvloer.

Dat maakt het zo dat teambuilding activiteiten daadwerkelijk de productiviteit op werk verbeteren. Je hebt in een hele andere context ervaren hoe de samenwerking was. Nu kan je die op je werk toepassen. Communication is key in dit verhaal. Nu je je collega's beter kent, zal je makkelijker op ze afstappen en voelt samenwerkern meer natuurlijk.

Hoe zit het bij de teambuilding bij jou op werk? Wordt er daadwerkelijk tijd in gestopt? Is het volgende team uitje al gepland?
Evenals vriendschappen, ontstaat een team niet vanzelf. Je moet er in willen investeren. En dan levert het de mooiste resultaten op.

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven