Veiliger op werk

Onze industrieën en economieën zijn veel verandert in de afgelopen 100 jaar. Waar we eerst een agrarische industrie hadden waar de meeste mensen op het land werkten kregen we toen de industriële revolutie waar de meeste mensen werk zochten in grote fabrieken. Na de industriële revolutie kwam er uiteindelijk de diensten revolutie. De meeste mensen werken nu in kantoren achter computers. Maar dat wil niet zeggen dat er niet nog steeds heel veel mensen zijn die fysiek werk doen, op het land of bijvoorbeeld in een productiefabriek.

Toen de industriële revolutie voor het eerst plaatsvond waren er ontzettend veel fabriekswerkers die dagelijks bij ongelukken betrokken waren. De werknemers hadden slechte contracten, werkten zich te pletter en daarnaast waren de machines die in de fabrieken gebruikt werden ontzettend onveilig. Gelukkig is er in de afgelopen honderd jaar heel veel verbeterd. Maar dit betekent niet dat er in industriële situaties en ook bijvoorbeeld bij bouwsituaties niet nog steeds regelmatig ongelukken gebeuren. Als werknemer is het belangrijk om veilig te kunnen werken en beschermd te zijn tegen dergelijke ongelukken. In dit artikel bespreken we tips om veiliger te werken op industriële bouwplaatsen.

Verzekering

Een van de belangrijkste dingen om sowieso te helpen als je op een industriële werkplek werkt is een ongevallenverzekering. Op deze manier ben je verzekerd van je volledige salaris ook als je een tijd niet meer kunt werken door een ongeval. Een dergelijke verzekering hoeft niet zozeer te kosten, zeker als je nog nooit een ongeval hebt gehad zal je premie lager zijn.

Teamwerk

Alhoewel de meeste grote industriële bedrijven tegenwoordig veel maatregelen nemen om de veiligheid op de werkvloer te garanderen is het nog steeds belangrijk vanaf de werknemers aangegeven wordt wat beter kan en waar er zorgen over zijn. Het creëren van een veilige werkomgeving is ontzettend belangrijk en is beter uit te voeren wanneer je het als een team doet.

Werken met chemicaliën

De meeste ongelukken tegenwoordig gebeuren niet meer door grote machines die catastrofaal disfunctioneren maar door werknemers die per ongeluk in aankomen met chemicaliën Bijvoorbeeld wanneer een lek is. Het is belangrijk voor bedrijven om te investeren in lekbakken zodat deze chemicaliën goed worden opgevangen. Een veilige werkomgeving is zeker in de chemische industrie ontzettend belangrijk. Ook omdat de gezondheidsklachten die ontstaan door chemicaliën niet altijd meteen zichtbaar zijn. Je wilt niet pas na 10 jaar werken plotseling merken welke negatieve gevolgen de werkomgeving om je gezondheid heeft gehad.  

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven