Gehoorapparaat batterijen moet je op voorraad hebben

Wanneer je een gehoorapparaat draagt, dan doe je dat niet voor niets. Zonder gehoorapparaat hoor je een stuk minder en mis je veel van de dingen om je heen. Oké, in het begin is het dragen van zo'n ding even wennen. Je hoort ineens (weer) geluiden die je bijna niet (meer) herkent. Dit kan gaan om de stem van je partner, maar ook om de piep van de vaatwasser. Het kan dus zijn dat je de eerste paar dagen horendol wordt van alle geluiden om je heen. Maar dat went snel genoeg. Zo snel zelfs dat je niet meer zonder zou willen. En dan is de batterij van je gehoorapparaat leeg. Daar hoor jij natuurlijk niets van, maar je omgeving kan een nare piep waarnemen. Tijd dus om de gehoorapparaat batterijen te vervangen!

Gehoorapparaat batterijen zijn er in diverse soorten

Want lang niet ieder hoorapparaat is hetzelfde. Het is dus zaak om altijd de jusite gehoorapparaat batterijen te bestellen. En bestel direct maar een voorraadje, dan zit je nooit zonder. Het vervangen van de batterij kan je, over het algemeen, zelf. Daar hoef je niet meer voor naar de audicien. Het kan natuurlijk zijn dat je hoorapparaat eens in de zoveel tijd even moet worden gecontroleerd. Laat dan ook direct de batterijen even vervangen. Gewoon voor de zekerheid.

Veiliger in het verkeer met hoorapparaten

Of je nu aan een kant slechthorend bent of aan beide kanten, het niet horen van sommige dingen kan gevaarlijk zijn. Je leert jezelf wel aan om nog beter te kijken, maar zonder een goed gehoor is de kans toch groot dat je wat mist. Zeker in het verkeer kan dat gevaarlijk zijn. Heb je de ambulance horen aankomen? En die brommer? Je mist best veel als je niet goed kunt horen. Het is daarom ook niet voor niets dat we in het verkeer geen gebruik mogen maken van onze mobieltjes!

Sociale contacten kun je makkelijker onderhouden als je goed hoort

Het is altijd fijner om een gesprek te kunnen voeren waarin je niet telkens hoeft te vragen wat er gezegd wordt. Dat is ook voor je gesprekspartner een stuk prettiger, trouwens. Hij of zij hoeft niet drie keer hetzelfde verhaal te vertellen voor jij alles hebt kunnen verstaan. Een gehoorapparaat kan dan echt uitkomst bieden. Al kan het dan wel weer zijn dat je in een grotere groep niet meer precies kunt bepalen waar het geluid vandaan komt. Dit is ook een kwestie van wennen. Vooral even doorzetten, je zult echt plezier beleven aan je hoorapparaat.

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven