Er even uit

Iedereen zou zo iemand in zijn of haar leven moeten hebben. Iemand die je af en toe uit je sleur trekt en je mee uit neemt. Mijn broer is dat voor mij. Hij belt af en toe zomaar, omdat hij dan benieuwd is hoe het met me gaat. Hij prikt er zo doorheen als ik niet echt tot de kern kom. Dat gebeurde vorige zomer bijvoorbeeld een keer. Ik had het over wat onbenullige dingen, toen hij me onderbrak. Hij vroeg of ik het leuk vond een roeibootje te huren en dan ergens te gaan lunchen. Ik viel stil en antwoordde dat dat gek genoeg exact was waar ik behoefte aan had.

Vrolijkheid

Op de weersvoorspellingen hadden we wel gezien dat het kon gaan regenen, maar als het goed was, zouden we net geluk hebben. We waren nog geen vijf minuten onderweg, toen het begon te miezeren. We keken naar de lucht en het was behoorlijk bewolkt. We besloten toch maar stug door te blijven roeien. Immers hadden we gezien dat het op zou klaren. Toch begon het steeds harder te regenen, terwijl de lucht steeds donkerder werd. Met een paar andere bootjes schuilden we onder een van de bruggetjes die we tegenkwamen. Voor de zekerheid checkte we weer de voorspelling. Niets te zien. Het zou een volledig blauwe lucht moeten zijn. Ondertussen stortte het zover we konden zien met bakken uit de hemel. Ons uitje was volledig in het water gevallen. Tot het bot doorweekt kwamen we aan bij de plek waar we waren vertrokken. Gelukkig zagen we de humor ervan in en konden we niet stoppen met lachen.

Nieuwe uitdaging

Er zat een kroegje bij het verhuurbedrijf, dus kozen we ervoor daar op te drogen. Terwijl het buiten een groot waterspektakel was, dronken we thee en bespraken we onze bezigheden. Hij luisterde toen ik aan het vertellen was en toen zei hij plots dat ik op zoek zou moeten naar een andere baan. Ik was al een paar jaar werkzaam bij dezelfde werkgever en mijn broer merkte aan me dat ik toe was aan iets nieuws. Hij pakte zijn telefoon erbij en gaf meteen een zoekopdracht naar vacatures operator. Hij liet me zien hoeveel werk er werd aangeboden en klikte er een paar open om de omschrijvingen te zien. Ik werd enthousiast van het idee een nieuwe uitdaging aan te gaan. En mijn broer is de beste persoon voor mij om dit aan me voor te stellen. Want hij was ook net geswitcht van baan en hij hoefde niet eens te vertellen wat voor goeds dat hem had gedaan. Het was aan hem te zien. Hij zat goed in zijn vel, had een vrolijke en tevreden blik. Ik realiseerde me dat hij gelijk had. Na ons uitje besloot ik thuis meteen te reageren op een paar leuke vacatures. Gelukkig kreeg ik enthousiaste reacties en kon ik op gesprek komen. Inmiddels ben ik alweer een tijd werkzaam bij mijn nieuwe werkgever. Het is leuk weer nieuwe indrukken te krijgen en een ander bedrijf te leren kennen. Het boottochtje hebben mijn broer en ik overigens nog overgedaan toen ik net aangenomen was voor deze baan. Het zonnetje scheen en er viel geen druppel uit de lucht.

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven