Feest of spookhuis?

Waar denkt u aan bij het woord ‘feest’? Ik denk aan door een rokerige discotheek mijn weg vinden naar de vrienden met wie ik afgesproken had. Alle dansende en dwalende figuren waar ik onverhoeds tegen aan botste. Zo ontmoette ik heel wat mensen. Niet dat iedereen zo vriendelijk was als ik ze lichtelijk uit hun evenwicht bracht, wat ze nodig hadden om hun bestellingen die ze net bij de bar gehaald hadden recht te houden. Soms had ik dan ook mijn uitgaansgezelschap nog niet gevonden of mijn kleding was al door al dan niet alcoholische versnaperingen doordrenkt.
“Man, waar kom jij vandaan; waar ben jij geweest?” kreeg ik dan te horen en hard lachend namen ze mij op in de groep. Maar ook per ongeluk-expres tegen een dansende vrouw botsen was niet altijd zo succesvol als ik gewenst had. “Hee man, wat moet je?” en een kwade blik was vaak wat mij tegemoet kwam, maar soms ook een spontane lach van figuren die weer dansend verdwenen in de rokerige mist, opgelicht door de flitsende stroboscoop. De rookmachine bood ons de gelegenheid om in onze eigen fantasie, anoniem over de dansvloer te zweven. De ledverlichting gaf de speciale sfeer.

Special effect voor elke gelegenheid

Nu zijn er ook van die rookmachines die laaghangende rook kunnen produceren. Een vriend van mij had voor zijn zoontje Tom een thema verjaardagsfeest georganiseerd. Het was een ‘adventure horror party’, waar de kinderen als detectives zich in het huis bevindende opdrachten moesten uitvoeren en puzzels moesten oplossen die samen een verhaal vormden en hun later door de stad naar een bos zou brengen waar de schat, een grote berg lekkernijen, snacks en verfrissingen het hoogtepunt van de party zou zijn.
Bij aankomst zagen ze de rook al langs de goot bij het dak en bij de ingang waar ze naar binnen moesten. Bij het gezamenlijk oplossen van een puzzel werd een ruimte gevuld met rook en galmde er een metaalachtige stem met veel echo die de kinderen kippenvel bezorgde. Ook in het bos werd bij het onthullen van de plek waar de schat zich bevond royaal van rookpluimen gebruik gemaakt. Bij het vinden van het codewoord – de sleutel tot het vinden van de pincode van het slot van de kist die al het lekkers bevatte- werden een paar rookpluimen gestart die het bos als bij een Japanse vechtfilm of Duitse sprookjesfilm vulde met een snel en sterk opkomende magische mist.
De rookmachines, ledverlichting en de geluidseffecten droegen zo bij aan de beleving bij de kinderen dat er nog lang gesproken werd over Tom ́s verjaardag. Wij als volwassenen genoten misschien wel net zo omdat we met deze coole machines mochten spelen, die ons in ons uitgaansleven al zoveel plezier en beleving boden. Wil jij ook zo’n succesvol feest organiseren? Koop je LED spots of LED Downlighters bij BES LED

Berichten gemaakt 53

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven