Storm op komst

‘Storm op komst’ stond er op de voorpagina van de krant op maandagochtend. Tegen het einde van de week zou het heel erg hard gaan stormen. Vooraf aan de storm zal het ongeveer een week gaan regenen. Terwijl ik de krant las zag ik de eerste regendruppels al verschijnen op het raam. Ik woonde nog bij mijn ouders. Samen woonden we in een twee onder eén kap woning. Aan de linkerkant van het huis zat de helft van de buren, aan de andere kant onze garage. Gedurende de week was het al bijna onmogelijk om naar mijn werk te fietsen. Op de heenweg hal ik volle wind tegen, soms zo hard dat ik mijn fiets moest vasthouden zodat deze niet wegwaaide. Op de terugweg had ik wind mee, en was ik binnen tien minuten thuis. Het weekend kwam steeds dichterbij, en het ging steeds harder regenen. Het dak van de garage liep steeds voller met water. Het kleine afvoer gat kon de hoeveelheid water moeilijk aan. Vrijdag uit mijn werk vloog ik naar huis door de wind. Ik kwam doorweekt thuis aan. Mijn familie en ik hadden expres geen plannen gemaakt in verband met het slechte weer.

De storm

Terwijl de regen niet harder op het dak kon knallen, begon het ook met onweren. Het dag van de garage kon de regen nu echt niet meer aan en liep vol. Mijn vader had gelukkig alle waardevolle spullen al uit de garage gehaald. De branddeur tussen het huis en de garage zou het water wel tegenhouden. De voorbereidingen van mijn vader waren helaas niet voor niets. Met een oorverdovend geluid bezweek het dak van de garage onder het gewicht van het water. Door de branddeur liep het water niet het huis in.

De schade

De volgende ochtend was de storm gaan liggen. Vanuit het dakraam konden we de schade van de garage bekijken. De garage stond toch ongeveer de helft vol met water. De garagedeur stond bol en alles was nat. Mijn vader liep naar de telefoon en ging een container huren. Bijna de hele inhoud van de garage kon naar de stort. We waren vooral blij dat de rest van het huis intact was gebleven en dat mijn vader de belangrijkste spullen uit de garage had gehaald. Toen ik de deur van de garage opendeed stroomde het water er uit, samen met de helft van onze spullen. De container zou gelukkig snel komen.

Berichten gemaakt 53

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven